U nas Naczelnikiem jest uksowiec I i II zastępca też z uks-u pozostałych 5 wice to celnicy - Lubelski Urząd Celno-Skarbowy w Białej Podlaskiej.
01 mar 2017, 20:50
Re: Nowa KAS
My nie wiemy nawet, kto jest naczelnikiem UCS, kto jest kierownikiem, ani jakie mamy stanowiska, nie ma komu podpisywać pism do podatników ani nowych delegacji. Jak ktoś jest na etapie pisania decyzji, to pisze, bo to można robić w siedzibie, a jeśli trzeba być u podatnika w innym mieście to na swój koszt, a nawet nie wiadomo, czy dalej jest się upoważnionym do prowadzenia czynności w postępowaniu, bo przecież inwentaryzowano prowadzone sprawy, aby ponownie je rozdzielić do dalszego prowadzenia. To powinno już być dawno wiadome, co dalej, a nie dopiero teraz będzie ogłaszane, bo decyzje co do obsady stanowisk kierowniczych pewnie już dawno podjęte kilka miesięcy temu, tylko nie ma komu ogłosić. Bezhołowie.
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
01 mar 2017, 21:00
guciek
U nas Naczelnikiem jest uksowiec i dwóch zastępców też z uksu. Ponoć ma być jeszcze 7 zastępców od celników kto o tym decyduje nie mam pojęcia
EDIT: Teraz sprawdziłem, że w warszawskim UCS ma być właśnie 7 delegatur. Jesteś stamtąd?
01 mar 2017, 21:01
gyokuro
My nie wiemy nawet, kto jest naczelnikiem UCS, kto jest kierownikiem, ani jakie mamy stanowiska, nie ma komu podpisywać pism do podatników ani nowych delegacji. Jak ktoś jest na etapie pisania decyzji, to pisze, bo to można robić w siedzibie, a jeśli trzeba być u podatnika w innym mieście to na swój koszt, a nawet nie wiadomo, czy dalej jest się upoważnionym do prowadzenia czynności w postępowaniu, bo przecież inwentaryzowano prowadzone sprawy, aby ponownie je rozdzielić do dalszego prowadzenia. To powinno już być dawno wiadome, co dalej, a nie dopiero teraz będzie ogłaszane, bo decyzje co do obsady stanowisk kierowniczych pewnie już dawno podjęte kilka miesięcy temu, tylko nie ma komu ogłosić. Bezhołowie.
Wystarczy wejść na stronę IAS z danego województwa tam są naczelnicy UCS.
01 mar 2017, 21:30
Bris, nie na każdej, nie na każdej. Tyle to ja też wiem, że trzeba zajrzeć na stronę IAS, ale co zrobić jak na stronie IAS nie ma kierownictwa UCS?
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
01 mar 2017, 21:52
Nie wszyscy naczelnicy zostali jeszcze ujawnieni. Nie widzę np. Szczecina, Gdańska, Wrocławia, Zielonej. Czy tną u Was piony kontroli? i czy dają tam też miętusów?
01 mar 2017, 21:54
We Wrocławiu Naczelnik UCS jest już znany - to p.o. DUKS z 28 lutego. I zastępca też z UKS. Co do reszty, wiemy niewiele.
Piony kontroli cięte są oczywiście. Zamiast 5 jest 1, z 4 komórkami.
I tyle wiemy. Reszta to niewiadoma.
01 mar 2017, 23:20
Sorki za zamieszanie plotki korytarzowe, sprostowanie: 7 zastępców w tym dwóch z uksu.
02 mar 2017, 07:42
W Gdańsku Naczelnikiem UCS jest były DUKS Powołano 5 zastępców z czego jeden z UKS