Teraz jest 10 wrz 2025, 23:22

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Co zrobić aby z debila przemienić się w intelektualistę ?
- Krytykować PIS i Kaczyńskiego. Im wieksza i bardziej radykalna tym większy intelektualizm osoby (patrz np. Wałęsa)
Co zrobić aby z inteligenta stać się "nikim"?
- Wystarczy nie składac hołdów uwielbienia dla PO i SLD (patrz. Rokita)

Starość nie radość. Rozum odmawia posłuszeństwa, amnezja postępuje, ale co tam ulżyj sobie Pan1945 i pisz i pisz i pisz...

16 wrz 2007, 21:30
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

<!--quoteo(post=15366:date=16. 09. 2007 g. 20:58:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 16. 09. 2007 g. 20:58) [snapback]15366[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
To nie cała PO. Tylko jeden ! Niedoszły premier z Krakowa ! Jan Maria Boruta - zw. "diabłem z Krakowa". Ale już nie chce kandydować ! Zrezygnował. Nelly go namówiła !!! A on ją tak kocha !! Zobaczymy jak długo ! To też Redaktor naczelny programu PO!  :za2: Z programem "diabła z Krakowa".

Wprawdzie JMR był "malowanym premierem z Krakowa", ale wyłącznie ze względu na "głosy jego wyborców". Donald liczyć umie.

Jak przychodziło do konkretów "od zawsze" JMR był odsuwany od faktycznej władzy w PO.

A program na naszym podwórku ma innych ojców, a w  szczególności:  
Zbigniew Chlebowski - rzecznik ds. finansów
Adam Szejnfeld - rzecznik ds. gospodarki
:piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Miałem na myśli -to znaczy zapamiętalem też tych panów wymienionych powyżej
Ps pamiętam jeszcze niestety "siostrę " wtedy z PO miłościwie panującą Zytę .
A MOŻE ZMIENILI WSZYSCY POGLĄDY I NALEŻAŁO BY ZAPYTAĆ O AAAKTUALNE POGLĄDY- tu pole do popisu  związków i wszystkich skarbowców .

16 wrz 2007, 21:34

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

[attachmentid=243]

Drago, sorry, ale to nie jest moje zdjęcie. :nonono:

To jestem ja ( ten mniejszy ):
[attachmentid=244]

Wprawdzie też z bratem, ale chyba widać, że nie bliźniaki  :D

16 wrz 2007, 21:35
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=15366:date=16. 09. 2007 g. 20:58:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 16. 09. 2007 g. 20:58) [snapback]15366[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
To nie cała PO. Tylko jeden ! Niedoszły premier z Krakowa ! Jan Maria Boruta - zw. "diabłem z Krakowa". Ale już nie chce kandydować ! Zrezygnował. Nelly go namówiła !!! A on ją tak kocha !! Zobaczymy jak długo ! To też Redaktor naczelny programu PO!  :za2: Z programem "diabła z Krakowa".

Wprawdzie JMR był "malowanym premierem z Krakowa", ale wyłącznie ze względu na "głosy jego wyborców". Donald liczyć umie.

Jak przychodziło do konkretów "od zawsze" JMR był odsuwany od faktycznej władzy w PO.

A program na naszym podwórku ma innych ojców, a w  szczególności:  
Zbigniew Chlebowski - rzecznik ds. finansów
Adam Szejnfeld - rzecznik ds. gospodarki
:piwo:

Tak to Chlebowski jest ojcem "polityki finansowej" PO no bo kto inny  :).
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->14.03.2003 – Zyta Gilowska złożyła projekt ustawy o finansach publicznych, dzięki któremu wydawanie pieniędzy podatnika stałoby się oszczędne i byłoby poddane skutecznej kontroli. Wiceprzewodnicząca Platformy przedstawiła także projekt zasadniczych zmian podatkowych, nazywany „3x15”. Jest to konkretna i odpowiedzialna wizja podatku liniowego, eliminującego nadużycia i kombinacje oraz ograniczająca samowolę urzędników skarbowych. Niski i prosty podatek to jeden z głównych postulatów Platformy.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->    <a href="http://www.platforma.org/index.php/oplatformie/historia" target="_blank">http://www.platforma.org/index.php/oplatformie/historia</a>

16 wrz 2007, 21:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

<!--quoteo(post=15347:date=16. 09. 2007 g. 17:46:name=praktyk1945)--><div class='quotetop'>(praktyk1945 @ 16. 09. 2007 g. 17:46) [snapback]15347[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zeta ! A skąd Ty wiesz jakie mam wykształcenie ? Może jestem po podstawówce?
PS. Jak oceniasz teraz Twoje głosowanie na PiS? (po dwóch latach). Cyt.(znowu) Błądzić to ludzka rzecz.  

Po podstawówce??? To  :dupa:  z Ciebie nie wykształcicuh.
A za takiego sie przecież uważasz. Skoro pouczasz wszystkich.
PS
Swoje głosowanie (po dwóch latach) na PiS uważam za słuszne.
I dlatego zagłosuje ponownie na PiS.
A Ty na kogo głosowałeś 6, 10, 14 lat temu?
Jak oceniasz teraz Twoje głosowania?
Skoro "jedni byli lepsi od drugich". Może nie?!

Zeta ! Ty jesteś jeszcze większa  :dupa: jak ja. Jesteś dopiero "wykształ-siuśką" (odpowiednik żłobka). Potem jest "wykształ-siucha"(to takie przedszkole) i wreszcie "wykształciucha" (to podstawówka). Dlaczego ? W moim środowisku (po podstawówce) to mówi się (i pisze też) "zobacz, patrz lub czytaj" , a nie "vide". Już dawno, dawno temu - M.Rej mu było - powiedział  : " Niechaj narodowie wżdy postronne znają, iż Polacy nie gęsi, a swój język mają ". I pytanie do Zety "wykształ-siuśki": "Gęsi" w tym powiedzeniu to rzeczownik, czy przymiotnik ? Jak odpowiesz to zostaniesz "wykształ-siuchą" (może). Ostatni etap to "wykształciucha"= podstawówka. Wszystko przed Tobą - Zeta !!

PS. Kiedyś jak byłem w wojsku (w Szczecinie na Al.Piastów), to chodziłem tam też na targowisko "Turzyn". Tam sprzedawali dyplomy Zachodniopomorskiej Szkoły Managerów i Businesu . Nie kupiłem z powodu nazwy szkoły. Cenię sobie wyżej j.polski niż taką szkołę !!!

16 wrz 2007, 21:36

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
14.03.2003 – Zyta Gilowska złożyła projekt ustawy o finansach publicznych, dzięki któremu wydawanie pieniędzy podatnika stałoby się oszczędne i byłoby poddane skutecznej kontroli. Wiceprzewodnicząca Platformy przedstawiła także projekt zasadniczych zmian podatkowych, nazywany „3x15”. Jest to konkretna i odpowiedzialna wizja podatku liniowego, eliminującego nadużycia i kombinacje oraz ograniczająca samowolę urzędników skarbowych. Niski i prosty podatek to jeden z głównych postulatów Platformy...

O Matce Zycie nie wspominałem, bo po tym jak się puścila z PISuarem - szkoda gadać. A po tym czego dokonała jasno widać, że programu żadnego nie spłodziła. Jeśli jednak była "w ciąży", a dziecka nie ma to aż się boję dalej rozwijać ten temat, przecież Ojciec TR czuwa.

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 21:46 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 21:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

- Krytykować PIS i Kaczyńskiego. Im wieksza i bardziej radykalna tym większy intelektualizm osoby (patrz np. Wałęsa)
Co zrobić aby z inteligenta stać się "nikim"?
- Wystarczy nie składac hołdów uwielbienia dla PO i SLD (patrz. Rokita)

Starość nie radość. Rozum odmawia posłuszeństwa, amnezja postępuje, ale co tam ulżyj sobie Pan1945 i pisz i pisz i pisz...

Cyt. "Myślę, więc jestem ". Millan80 - Jak będziesz myślał, to też będziesz !! A starość - jeżeli wcześniej nie "nogami do przodu", to też będziesz . Ciebie to też czeka ! :nonono:

16 wrz 2007, 22:03

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Kilku osobom chyba czas przenieść się na priv :nonono:

16 wrz 2007, 22:05

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

- Krytykować PIS i Kaczyńskiego.

No jest to jakiś sposób !?
Spróbuj i napisz czy pomogło.

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 23:25 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

16 wrz 2007, 23:08

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123
Senator Kazimierz Kutz będzie startował z list Platformy Obywatelskiej do Sejmu. Ma znaleźć się na pierwszym miejscu list PO na Śląsku.

żródło: <a href="http://www.tvn24.pl/-1,1521630,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvn24.pl/-1,1521630,wiadomosc.html</a>

Już nie mogę się doczekać co wymyśli teraz Dyżurny Satyryk Kraju... Mokry Kapiszon Dwa? Zdrajca-Renegat? A może: efekt dziwnej fascynacji niemieckością u Ślązaków?

17 wrz 2007, 11:52

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

Sukcesy pisu w walce z "układem" :

1)Wicepremier powołany przez PiS oskarżony o korupcję
2) Komendant Główny Policji powołany przez PiS oskarżony o utrudnianie śledztwa.
3) Minister MSWiA powołany przez PiS oskarżony o utrudnianie śledztwa.
4) Prezes największej spółki w Polsce powołany przez PiS, oskarżony o poswiadcznie nieprawdy
5) Szef CBŚ powołany przez PiS oskarżony o utrudnianie śledztwa.
6) Wicepremier Giertych na razie nie oskarżony o nic, powołany przez PiS, wysuwa kandydaturę Kaczmarka powołanego przez PiS i oskarżonego przez PiS na premiera Polski.
7) Minister MSWiA oskarża ministra sprawiedliwości o działanie niezgodne z prawem, a ten pokazuje dyktafon i twierdzi, że to jest gwóżdź
Cool Minister sprawiedliwości nagrywa rozmowę z wicepremierem Lepperem powołanym przez PiS i uważa, że to prywatne nagranie.
9) Minister sprawiedliwości oskarża posła Łyżwińskiego koalicyjnego kumpla PiS o gwałcenie kobiet zatrudnianych w strukturach SO.
10) Minister sprawiedliwości odgraża się liderom opozycji, Donaldowi Tuskowi i Olejniczakowi, Giertychowi, Lepperowi, że ma na nich kwity i pokaże je w swoim czasie (środku kampanii wyborczej).
11) Biznesmen uważany przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego za jedynego uczciwego w Polsce jest zamieszany w aferę CBA i ukrywa się w Szwajcarii,
12) Minister sprawiedliwości okłamuje sejm w sprawie śmierci Blidy.
13) Minister Wassermann potwierdza, że Kaczmarek mówi o faktach, które miały miejsce.
14) Prezydent Lech Kaczyński oświadcza, że ma program komputerowy, który wykryje układ.
15) Najlepsze rządy od czasów 1989 roku, są tak dobre, że trzeba rozwiązać parlament, pierwszy raz od policzcie sobie PiSowa tandeto ilu lat.
16) Przez dwa lata rządów PiS nie skazano i nie rozpoczęto nawet żadnego procesu członka układu, chyba że za takiego uznać kibica Arki Gdynia, któremu wymierzono karę 1200 PLN za jazdę na skuterze bez kasku.

źródło: mail od kumpla

Ostatnio edytowano 17 wrz 2007, 12:36 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

17 wrz 2007, 12:34
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

...
14) Prezydent Lech Kaczyński oświadcza, że ma program komputerowy, który wykryje układ.
...

Tu nie ma nic do śmiacia. Ja też go mam. Nazywa się jakoś tak: "Kangurek Kao ... 7"    :)

17 wrz 2007, 13:03
Zobacz profil WWW
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2006, 11:23

POSTY        8

LOKALIZACJAwarszawa
zresztą co za różnica kto wygra wybory? chociaż nielubię obecnie rządzącej partii:/
i tak nas czeka KAS... i  dalej to samo bez zmian... marne pensje i dużo pracy:/

17 wrz 2007, 16:07
Zobacz profil ICQ

REJESTRACJA24 lis 2006, 17:52

POSTY        23
Jako że wątek rozwija się w kierunku anty-PIS-owskim coś dla przeciwwagi.  :)
Fragment znaleziony gdzieś w necie:

„Sprawa Nelly oraz Jana Rokitów pozwoliła szerokiej publiczności dostrzec coś, czego dotychczas nie było okazji oglądać. Wyborcy, a zwłaszcza ich piękniejsza część, mogli zapoznać się ze stosunkiem jaki do kobiet mają czołowi politycy PO. Przyznam szczerze, że mnie osobiście ten pokaz dosyć prymitywnego seksizmu mocno zaskoczył.
Jak decyzję Jana Rokity o wycofaniu się z wyborów skomentował Donald Tusk? Na sobotniej konwencji swojej partii w Gnieźnie wykrzyczał z wiecowej trybuny: "Współczujemy ci Janku!". Czego Jankowi współczuje Donald? Żony. Żony, dla której Janek musi się czasem poświęcić. Żony, która ma własne zdanie.

Dziś, w podobny, choć bardziej dosadny sposób wypowiadał się Bronisław Komorowski w TVNowskiej "Kawie na ławę". Według niego nie warto/nie należy słuchać tego, co mówi pani Rokitowa. Jej słowa i czyny nie są godne uwagi ponieważ... sama nie wie co mówi i czyni. Dla Komorowskiego pani Nelly została opętana przez PiS. Zbałamucona przez Jarosława Kaczyńskiego i zmuszona, jako osoba słaba i bezwolna, do szkodzenia mężowi."

Zoltar, RAF i inni …. macie może jakieś kompleksy?
Czy chodzi tu o coś innego ….
Bo nie wierzę, że chodzi wam o dobro Polski,  :nonono: zbyt jednostronnie przedstawiacie sytuację.

17 wrz 2007, 16:22
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 94  Następna strona