Teraz jest 06 wrz 2025, 19:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 117  Następna strona
Nowa KAS 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA09 sty 2016, 19:13

POSTY        84
Post Re: Nowa KAS
mkm                    

Jak sytuacja w UKS Lublin, ilu pracowników przeszło do ucs?

Do US ma przejść 12 osób (część tych osób będzie pracować w miejscach zamieszkania chyba 3 osoby) większość ma pracować w Lubelskim Urzędzie Celno-Skarbowym z miejscem wykonywania pracy Lublin, ul. Lubomelska (to ci z kontroli), część też w USC ale w delegaturze Lublin, ul. Energetyków (razem z celnikami - będą tam osoby z KKS-u, chyba realizacja i chyba 1 osoba z analiz).
Reszta idzie do Izby w trym unijni, budżetówka, 2 osoby z analiz i informatycy  (ale informatycy mają "ciałem", a może i duchem fizycznie siedzieć na Lubomelskiej), księgowość.

Trudno się czegoś dowiedzieć bo przenoszeni w inne miejsca nie chcą o tym mówić, a kadrówka się "foczy" jak się ją pyta :P

11 lut 2017, 12:20
Znawca

REJESTRACJA17 paź 2009, 15:25

POSTY        136
KAS ''odpala'' 1 marca, a już pojawił się projekt ustawy o zmianie ustawy Przepisy wprowadzające ustawę o Krajowej Administracji Skarbowej i ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej.   :blink:

http://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12295108

11 lut 2017, 13:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2009, 11:10

POSTY        11
Rozumiem, że jak mam wskazane miejsce wykonywania pracy IAS ul. Lubomelska w Lublinie, tzn, przechodzę do Izby, a nie do UCS.

11 lut 2017, 13:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2017, 14:37

POSTY        11
jeneral_p                    

gyokuro                    

Ile osób ogółem przeniesiono z wydziałów kontroli podatkowej UKS do US? I czy płaca taka sama?

W Legnicy i Wałbrzychu po 5.

Nie będzie delegatury UCS w Jeleniej.

Co zatem z ludźmi z Jeleniej? Wszyscy do US?
W samym wro ilu szczęśliwców do US?

11 lut 2017, 15:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 22:23

POSTY        126
plix                    

Co zatem z ludźmi z Jeleniej? Wszyscy do US?

Z Jelonki 15 osób z kontroli do US (+6 z innych działów).
Jelonka pozostaje w Mordorze, ale podlegać będzie prawdopodobne pod delegaturę w Wałbrzychu.

plix                    

W samym wro ilu szczęśliwców do US?

W samym WRO podobno 30 do US (z wszystkich pionów).

Ostatnio edytowano 11 lut 2017, 16:27 przez jeneral_p, łącznie edytowano 1 raz

11 lut 2017, 16:27
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598

Ja natomiast widzę, że wśród osób, które przeniesiono do US, jest wiele tych, które często chodziły na długotrwałe zwolnienia. I to zapowiadał Szef KAS,  że to będzie kryterium przyjęcia do UCS - jak najmniej zwolnień chorobowych. Dla mnie to zrozumiałe.

Nieprawda, znam osoby, które mają być przeniesione do US i absencja chorobowa nie miała wpływu na decyzję o przeniesieniu. Odwrotnie, osoby "chorowite" przechodzą od USC, więc widać dobry stan zdrowia nie jest w USC wymagany, natomiast w US tak. Jedyne pewne kryterium w przeniesieniach do US jakie zauważyłem to czy się kogoś lubi czy nie lubi.
Nikt z tymi ludźmi nie rozmawiał, nie było żadnego logicznego uzasadnienia przeniesienia do US. Nikt nie wie, co będzie robił w US, że o przyszłych zarobkach nie wspomnę.
Jedyne, co wiem dziś na pewno - PO przy PiS to była bułka z masłem.

11 lut 2017, 16:32
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
silniczek                    

Ja natomiast widzę, że wśród osób, które przeniesiono do US, jest wiele tych, które często chodziły na długotrwałe zwolnienia. I to zapowiadał Szef KAS,  że to będzie kryterium przyjęcia do UCS - jak najmniej zwolnień chorobowych. Dla mnie to zrozumiałe.

Nieprawda, znam osoby, które mają być przeniesione do US i absencja chorobowa nie miała wpływu na decyzję o przeniesieniu. Odwrotnie, osoby "chorowite" przechodzą od USC, więc widać dobry stan zdrowia nie jest w USC wymagany, natomiast w US tak. Jedyne pewne kryterium w przeniesieniach do US jakie zauważyłem to czy się kogoś lubi czy nie lubi.
Nikt z tymi ludźmi nie rozmawiał, nie było żadnego logicznego uzasadnienia przeniesienia do US. Nikt nie wie, co będzie robił w US, że o przyszłych zarobkach nie wspomnę.

PO zrobiłaby to samo. Nie żyj złudzeniami. To chciał przeprowadzić już Schetyna, gdy był marszałkiem sejmu, i inny z PO, wtedy chcieli zwolnić 20 procent zatrudnionych w służbie cywilnej, a dokładnie w służbie skarbowej, bo z urzędnikami samorządowymi niczego nie chcieli robić. Jak ktoś młody, to nie pamięta. Uratował nas wtedy wyrok trybunału, zdaje się mówiący o prawach nabytych, a tego się nie spodziewali wtedy. A  raport MFW dotyczący konsolidacji służb skarbowych powstał przecież za PO, a kto przeprowadza tę reformę? Nie jest ona robiona ludźmi, którzy pracowali i mieli władzę również za PO? To są ci sami ludzie, tylko teraz opowiedzieli się za PIS, chcąc zachować swoje wpływy. Włos im z głowy nie spadł i dalej grają pierwsze skrzypce w UKS-ach. Taka jest polityka i w MF, i niżej.

Ostatnio edytowano 11 lut 2017, 16:50 przez gyokuro, łącznie edytowano 1 raz

11 lut 2017, 16:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2013, 13:32

POSTY        3
UKS OZ Jelenia Góra wśród kilkunastu osób tylko z komórek merytorycznych przeniesionych do us nie ma osób, które same by się same zgłosiły (nie było nawet informacji, że jest taka możliwość), ani osób, które nadużywały zwolnień lekarskich (wręcz odwrotnie), nie ma emerytów, a z kilkunastu osób w wieku przedemerytalnym zatrudnionych w oz tylko 2 przeniesiono do us. Wybór do przeniesienia dokonany przez kierownictwo wyłącznie na zasadzie lubię, nie lubię.  Przeniesienia są do us jednak nie wskazano którego us. Czy w innych uks też przedstawiane są takie tajemnicze propozycje?

11 lut 2017, 16:56
Zawodowiec

POSTY        3598

UKS OZ Jelenia Góra wśród kilkunastu osób tylko z komórek merytorycznych przeniesionych do us nie ma osób, które same by się same zgłosiły (nie było nawet informacji, że jest taka możliwość), ani osób, które nadużywały zwolnień lekarskich (wręcz odwrotnie), nie ma emerytów, a z kilkunastu osób w wieku przedemerytalnym zatrudnionych w oz tylko 2 przeniesiono do us. Wybór do przeniesienia dokonany przez kierownictwo wyłącznie na zasadzie lubię, nie lubię.  Przeniesienia są do us jednak nie wskazano którego us. Czy w innych uks też przedstawiane są takie tajemnicze propozycje?

A nie mówiłem!
A żeby było śmieszniej, to po d...e dostają (byli) zwolennicy PiS, a dobrze się mają (byli, zagorzali) przeciwnicy PiS.
I w tej kwestii się z tobą gyokuro zgadzam.

11 lut 2017, 17:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 22:23

POSTY        126
Jak znam życie to jest dopiero początek.  boje--==
Podobno w dolnośląskich USach, w związku z reformą i nowy zadaniami US jest  250 wakatów. Oczywiście część tych wakatów zajmą byli funkcjonariusze i pracownicy UC i IC zajmujący się do tej pory akcyzą, poborem i sprawami wierzycielskimi (to wprost wynika z polecenia szefa KAS). Obecne przesunięcia (nieformalne) z UKS też pokrywają się mniej więcej z poleceniem szefa KAS. Ale rezerwy jeszcze pozostaną.

Na razie jest to "tylko" informacja o miejscu wykonywania dotychczasowych obowiązków w dniu 1 marca. Zobaczymy co będzie jak zaczną nam dawać po 1 marca pisemne propozycje nowych warunków pracy lub służby (miejsce pracy, stanowisko pracy, płaca).
Celników też koszą (i to chyba mocniej), na Dolnym Śląsku jest z 600 funcjonariuszy Służby Celnej (a zapewne więcej - w sumie w dolnośląskich IC I UC zatrudnionych jest prawie 900 osób), a według polecenia szefa KAS zostanie ich 358.

Ostatnio edytowano 11 lut 2017, 17:37 przez jeneral_p, łącznie edytowano 1 raz

11 lut 2017, 17:27
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 13:29

POSTY        156
silniczek                    

Bardzo krótką masz pamięć.  :P

viewforum.php?f=72

Tym bardziej "coś nie halo" z Twoją pamięcią, że jest tam też trochę Twoich wpisów.  :angry2:

11 lut 2017, 17:32
Zawodowiec

POSTY        3598

Bardzo krótką masz pamięć.  :P
viewforum.php?f=72
Tym bardziej "coś nie halo" z Twoją pamięcią, że jest tam też trochę Twoich wpisów.  :angry2:

Nie mam amnezji ani urojeń, pamięć mam b. dobrą i muszę się przyznać, że tym bardziej boli, że to właśnie ja muszę pisać takie rzeczy. Starałem się siedzieć cicho do tej pory, chociaż diabli mnie brali, ale cho...ra, dłużej nie mogę.
Przetrwałem różne rządy, a paradoks polega na tym, że to właśnie rząd PiS zmusi mnie do odejścia ze skarbówki, pomimo, że tego nie chcę, bo nie gonię za kasą.

11 lut 2017, 17:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 lip 2009, 11:10

POSTY        11
Tak się zastanawiam, czy informacje dot. przyszłego miejsca zatrudnienia, które zostały rozesłane w mailach są ostateczne, czy po 1 marca się nie zmienią.

11 lut 2017, 18:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2015, 13:47

POSTY        157
mkm                    

Tak się zastanawiam, czy informacje dot. przyszłego miejsca zatrudnienia, które zostały rozesłane w mailach są ostateczne, czy po 1 marca się nie zmienią.

Maile nie są ani informacją, ani tym bardziej propozycją w rozumieniu ustawy wprowadzającej. Zresztą przedstawienie propozycji przed 1 marca jest niewykonalne.

11 lut 2017, 19:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 117  Następna strona