Nie wygasają umowy na zastępstwo z dniem 1 marca.Przestańcie siać panike.
16 sty 2017, 18:56
Re: Nowa KAS
Borys96
Jutro ma być odwiedzany Biały Stok
i Lublin
16 sty 2017, 19:42
dufus
Ktoś się orientuje kim/co w praktyce będzie robił radca skarbowy? Ilu ma ich być w US? itp.?
Odświeżam. Z tego co wiem: ilość radców w wszystkich jednostkach KAS ok. 2 500: po 5 w każdej izbie, po 2 w każdym US. Reszta czyli około 1500 w USC. Oferta skierowana głównie do IKS-ów.
Jeżeli ktoś coś, to zachęcam do dzielenia się informacjami
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
17 sty 2017, 15:57
No co tam po wiekopomnym spotkaniu w w whitestoku? Widać na zdjęciu, że na stole leżały jakieś tajne plany - czyżby ze strukturą ?
17 sty 2017, 16:32
Ludzik123
dufus
Ktoś się orientuje kim/co w praktyce będzie robił radca skarbowy? Ilu ma ich być w US? itp.?
Odświeżam. Z tego co wiem: ilość radców w wszystkich jednostkach KAS ok. 2 500: po 5 w każdej izbie, po 2 w każdym US. Reszta czyli około 1500 w USC. Oferta skierowana głównie do IKS-ów. ;)
Jeżeli ktoś coś, to zachęcam do dzielenia się informacjami :piwo:
Czy radca skarbowy = radca prawny? Jak wszystkim wiadomo radca prawny musi być studiach prawniczych i po aplikacji radcowskiej. W szeregach inspektorów kontroli skarbowej są natomiast ludzie po różnych studiach nie zawsze prawniczych.
Ostatnio edytowano 17 sty 2017, 20:08 przez Viglaif, łącznie edytowano 1 raz
17 sty 2017, 20:08
Czy ktoś może już to potwierdzić oficjalnie po dzisiejszym dniu (czy nadal są to tylko informacje zawierające się w formacje plotek, których ostatnio aż nadto ?). Podlaski UCS: 655 etatów (w tym 118 etatów z uks, 38 z is i us, szefują wiadomo kto) Izba KAS: 352 etaty ( w tym 97 etatów z ic i uc, 58 etatów uks i 37 z us, szefują z is i ic) Pozostali (głównie z uc i uks): do PUS, I US Białystok, II US Białystok, US Łomża i i US Suwałki
17 sty 2017, 22:12
Ludzik123
dufus
Odświeżam. Z tego co wiem: ilość radców w wszystkich jednostkach KAS ok. 2 500: po 5 w każdej izbie, po 2 w każdym US. Reszta czyli około 1500 w USC. Oferta skierowana głównie do IKS-ów. ;)
Jeżeli ktoś coś, to zachęcam do dzielenia się informacjami :piwo:
Bardzo ciekawa jestem kto będzie radcą skarbowym w US (bo w UCS rozumiem, ze IKS). Czy to będą wybrani pracownicy orzecznictwa, czy kierownicy orzecznictwa? Jak ich wydawanie decyzji będzie się miało do decyzji wydawanych przez resztę orzeczników. Nie bardzo umiem sobie to wyobrazić.
P.S. radca skarbowy to nie radca prawny.
18 sty 2017, 07:50
Coś nowego u kolegów w Białymstoku i w Lublinie?
18 sty 2017, 18:17
Są oficjalnie powołani likwidatorzy UKS.
19 sty 2017, 07:49
terminator
Nikt nie zdradzi co Minister mówi
19 sty 2017, 12:51
Santi
terminator
Nikt nie zdradzi co Minister mówi
Struktura się nie spodobała szczególnie temu "orłowi" z ministerstwa co przyjechał z Banasiem. Ostateczna data wskazania nowej 25.01.2017 r. A tak swoją drogą miało być transparentnie, a jak zwykle wszystkiego trzeba się dowiadywać pokątnie
19 sty 2017, 16:35
A kto był hm orłem, który przyjechał z ministrem?
19 sty 2017, 19:28
Pytanie. Czy to prawda, że w US Olsztyn w związku z wejściem Kas-u jest problem z planowaniem urlopów na ten rok? Tzn. Nie planujesz bo nie wiesz czy otrzymasz propozycje pracy.