Teraz jest 06 wrz 2025, 09:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA27 sty 2014, 12:46

POSTY        85
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Dziękuje.

Czy ktoś z Was miał już kontrolę śmieci? Co sprawdzali? Ja właśnie czekam na kontrolę  strzel===]  hehehe

17 sty 2017, 10:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 09:58

POSTY        69
zakrecona                    

Dziękuje.

Czy ktoś z Was miał już kontrolę śmieci? Co sprawdzali? Ja właśnie czekam na kontrolę  strzel===]  hehehe

a to typowa kontrola z RIO czy skąd?

17 sty 2017, 10:40
Zaawansowany

REJESTRACJA27 sty 2014, 12:46

POSTY        85
z RIO

17 sty 2017, 12:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2014, 08:10

POSTY        12
U nas właśnie traw kontrola z RIO od 11 stycznia i nie planują nic kontrolować.

17 sty 2017, 14:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 09:58

POSTY        69
zakrecona                    

z RIO

U nas kontrola z RIO skończyła się na przełomie listopada/grudnia 2016r. Z odpadów sprawdzali jedynie przetargi.
Reszta ich nie interesuje. Tak samo jak wody nie sprawdzają. Ale co RIO to RIO

17 sty 2017, 14:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2014, 07:21

POSTY        76

LOKALIZACJAKwidzyn
W sąsiedniej gminie sprawdzają wymiar na  5% kont, które oni wskażą (czyli przypisy odpisy na podstawie deklaracji).

18 sty 2017, 07:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2013, 11:08

POSTY        223
Sprawdzają czy na deklaracjach są pieczątki wpływu.

18 sty 2017, 08:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 cze 2014, 07:21

POSTY        76

LOKALIZACJAKwidzyn
boję się że będą porównywać podpisy...czy dany podpis należy do osoby składającej deklarację. Często podpisuje się małżonek, czy któryś z użytkowników, mimo że deklaracja jest tylko na 1 osobę

18 sty 2017, 20:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
Witam, co robimy w sytuacji gdy miałam podwyżkę stawki za odpady w zeszłym roku i dla tych którzy nie zapłacili po zawiadomieniu o nowej kwocie to wydałam decyzję określającą. W tym roku kolejna podwyżka i nie wiem czy wszystkim znowu zawiadomienie?
czy może dla tych którzy maja decyzję określającą wysokość:
- wzywam do złożenia deklaracji?
- wszczynam nowe postępowanie określające wysokość opłaty? :(

19 sty 2017, 15:14
Nowicjusz

REJESTRACJA01 lip 2016, 12:55

POSTY        2
Witam, mam pytanie odnośnie POWTÓRNEJ zmiany stawki opłaty za gospodarowanie. W przypadku pierwszej zmiany stawki mieszkańcy otrzymali zawiadomienia wydane na podstawie deklaracji, część nie płaciła więc dostała decyzje, co zrobić w przypadku gdy stawka zmieniła się powtórnie, czy osoby wobec których została wydana decyzja na pods. art. 6m ust 2b które nie płaciły mają otrzymać decyzję na podst. art. 6o ust. 4 czy mają dostać zawiadomienie tak jak inni na podstawie deklaracji już nie obowiązującej, bo teraz obowiązuje decyzja?

19 sty 2017, 15:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
mamy kilka takich podatników, którzy składają deklarację śmieciową przez pełnomocnika, pełnomocnictwo jest notarialne (wystawione dawno jeszcze zanim weszło w życie pełnomocnictwo do składania deklaracji w wersji papierowej). czy uznajecie takie pełnomocnictwa? podatnicy się denerwują że nie będą składać nowych pełnomocnictw skoro mają takie notarialnie poświadczone.
dodam że mamy naliczanie od wody więc podatnicy muszą składać nową deklarację co roku.

25 sty 2017, 11:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 paź 2013, 08:28

POSTY        20
Witam, mam problem ze sprawozdaniem RB-N
czy wspólnoty i spółdzielnie mieszkaniowe - wykazujecie jako osoby fizyczne czy osoby prawne,
czy spółki jawne wykazujecie jako osoby prawne?

Bardzo Was proszę o pomoc.

27 sty 2017, 12:12
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
ramzi84                    

Sprawdzają czy na deklaracjach są pieczątki wpływu.

U mnie w pierwszej kolejności przetarg, później dochody = wydatki i celowość wydatków pod kątem art. 6r, później terminowość wystawiania upomnień i na koniec chyba będą wpłaty i deklaracje (przypisy wymiarowe) do karty kontowej. Więc chyba wreszcie kompleksowo lecą  strzel===]
darekgribiani                    

Witam, mam pytanie odnośnie POWTÓRNEJ zmiany stawki opłaty za gospodarowanie. W przypadku pierwszej zmiany stawki mieszkańcy otrzymali zawiadomienia wydane na podstawie deklaracji, część nie płaciła więc dostała decyzje, co zrobić w przypadku gdy stawka zmieniła się powtórnie, czy osoby wobec których została wydana decyzja na pods. art. 6m ust 2b które nie płaciły mają otrzymać decyzję na podst. art. 6o ust. 4 czy mają dostać zawiadomienie tak jak inni na podstawie deklaracji już nie obowiązującej, bo teraz obowiązuje decyzja?

Wystawić zawiadomienie.

29 sty 2017, 13:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2014, 08:10

POSTY        12
Czyli wystawiam zawiadomienie wrzucam w kopertę, zwrotka i wysyłam. Ja mam kilka takich kwiatków ogólnie składali mi deklaracje ale jest paru co ani nie płaca ani deklaracji od nich to ja w życiu nie otrzymam. I na podstawie tego zawiadomienia określam wysokość opłaty w decyzji. Martwi mnie bardziej późniejsze wszczynanie postępowań wobec osób, które nie płacą w terminie a mamy miesięczne okresy płatności.

30 sty 2017, 09:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 379  Następna strona