Będą w tym roku cierpliwości i bez przesady, może 1 stycznia mieli wypłacić?! Bez sensu pisać w tym wątku 8 stycznia.
08 sty 2017, 12:49
Re: Trzynastka za 2015
shoto
Będą w tym roku cierpliwości i bez przesady, może 1 stycznia mieli wypłacić?!
Nie byłbym taki pewny. Jeśli powstanie rotacyjny sejm i rząd na emigracji na Maderze w Portugalii z marszałkiem Ryśkiem Petru i rotacyjną panią premier (na zmianę Kamilka Gasiuk-Pihowicz, Joasia Scheuring-Wielgus i Joasia Schmidt), będą potrzebne na tę "niezręczność" dodatkowe środki z budżetu. A jeśli jeszcze Mateuszek Kijowski wystawi faktury za oprogramowanie dla tego sejmu i rządu wg stawek własnych - może po prostu w budżecie na 13-tki zabraknąć...
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
08 sty 2017, 13:35
Podobno w związku z KAS gdzieniegdzie mają wypłacać pod koniec stycznia.
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
08 sty 2017, 22:38
lubuskie, planowana wypłata - 20.02.2017
09 sty 2017, 07:57
nie sądziłam, że kiedykolwiek zacytuję tą ..., a jednak: "Jak informował niedawno „Dzienik Gazeta Prawna”, w Kancelarii Premiera toczą się prace nad kodeksem urzędniczym. Ma on zrównać zasady zatrudniania i wynagradzania urzędników pracujących dla rządu i samorządu. W sumie chodzi aż o ok. 400 tysięcy osób! Jedna ze zmian zakłada, że zniknąć mają trzynaste pensje. Pieniądze te zostałyby w urzędach, ale zamiast trafiać raz w roku do wszystkich zatrudnionych, wypłacane byłyby tylko najlepszym urzędnikom w formie premii czy podwyżki."
Jeśli PiS zlikwiduje 13-tki to jaka będzie odpowiedź NSZZ Solidarność? Wyjdziecie na ulice się ''policzyć i przykryć ich czapkami''?
10 sty 2017, 08:03
Re: Trzynastka
Jakoś odpowiedzi brak
Ja nie wyjdę, bo mnie to nie dotyczy - już od dość dawna jestem poza skarbówką, ale TY? Czy Ty wyjdziesz?
Pinero
nie sądziłam, że kiedykolwiek zacytuję tą ..., a jednak: Jedna ze zmian zakłada, że zniknąć mają trzynaste pensje. Pieniądze te zostałyby w urzędach, ale zamiast trafiać raz w roku do wszystkich zatrudnionych, wypłacane byłyby tylko najlepszym urzędnikom w formie premii czy podwyżki."
W Polsce pensje są wypłacane comiesięcznie, miesięcy - póki co - mamy 12, to za co 13 pensja?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 10 sty 2017, 19:50 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
10 sty 2017, 19:46
To nie 13 pensja tylko nagroda roczna (przynajmniej taki jest tytuł wpłaty na konto)
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
10 sty 2017, 20:40
@Kominiarz A górnicy na jakim kalendarzu jadą, że 14 pensję mają? Majów?