Nagrody za IV kwartał i środki z funduszu socjalnego
Autor
Treść postu
Re: Nagrody za IV kwartał i środki z funduszu socjalnego
IS Warszawa pensja na koncie.
21 gru 2016, 15:53
U mnie już wydana
21 gru 2016, 18:35
A wiadomo już cos w IS W-wa , czy będą jakieś pieniążki po Świętach?
22 gru 2016, 07:29
W związku z zamieszaniem związanym z terminami wypłaty wynagrodzeń, premii i itp (w całym kraju) muszę docenić swoją IS we Wrocławiu ponieważ:
- było wcześniejsze info o pozostałościach z ZFŚS - wypłacono na początku miesiąca (jak dobrze pamiętam bo szybko się rozeszło ;-) - było info o puli premii na cały urząd i terminie wypłaty - kasa 19-go na koncie, - było info o terminie wypłaty wynagrodzenia - kasa 22-go na koncie.
W sumie nie wiem dlaczego w jednej IS wszystko idzie jak po sznurku a w innych tak nie jest .
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
22 gru 2016, 12:07
No to ładnie IS we Wrocławiu pracuje. W Intranecie IS w Olsztynie pojawiła się tylko informacja o kwotach i terminie wypłat pieniędzy na mikołaja. A tak to w intranecie same zagubione pieczątki, życzenia na święta i mnóstwo wpisów od fundacji skarbowości i apelach o pomoc. Jak ktoś chce się dowiedzieć czegoś o terminach, kwotach premii itp to tylko w palarni No bo przecież ludzi z mazur bardziej interesuje zagubiona pieczątka na śląsku niż terminy wypłat
A tak swoją drogą o oszczędnościach w IS Olsztyn nic nie słychać. No ale jeszcze zobaczymy czy jakaś woda po pierogach nam skapnie
22 gru 2016, 13:37
Zastanawiałem się ostatnio, dlaczego jesteśmy tak żywo zainteresowani wątkami o nagrodach kwartalnych? Te powtarzające się wpisy z pytaniami "kiedy" i "kiedy" i "ile" męczą gdy się je czyta. Ale wtedy przypomniałem sobie, że każda pensja kończy mi się w drugiej połowie następnego miesiąca. Luksusem jest wyjście do kina ze znajomymi i na pizzę. Czy wiecie, że podwyżki, które otrzymaliśmy w tym roku zostaną zjedzone przez podwyżki gazu i prądu w 2017? Te ochłapy, które nam rzucają są, ni mniej, ni więcej, niezauważalne.
Premie w IV kwartale ubiegłego roku były dużo wyższe. To nie może być prawdą, że nic już nie wypłacą. NIE!
Wesołych Świąt i do siego roku...
23 gru 2016, 10:30
Hola, hola ja dostałem 20 zł podwyżki ( 15 lat pracy) więc pisanie o naszych bolączkach i wyczekiwanie na każdy grosz uważam za jak najbardziej potrzebne! Ci co dostali po 900zł może i mogą iść na pizzę ja nie.
26 gru 2016, 21:00
Jeśli ktoś dostał 900 zł podwyżki to znaczy, że wcześniej zarabiał najniższą krajową, więc też nie poszaleje bo musi nadrobić zaległości. Jak zwykle wychodzi zazdrość, że ktoś dostał więcej. To normalne, że jak ktoś zaczyna pracę dzisiaj to dostaje więcej na początek bo najniższa krajowa rośnie i nie ma co ich za to mścić, że ja jak zaczynałem/am X lat temu to...
27 gru 2016, 08:58
urzedniczka30
czytaj=--=== IS Gdańsk czy wiadomo cos o oszczędnościach , będą jeszcze coś wypłacać? :rolleyes:
Czy są może jakieś informacje na temat oszczędności w IS Gdańsk? Docierają do mnie sprzeczne informacje :/ Ktoś ma może jakieś sprawdzone info?
27 gru 2016, 11:21
balbina22
urzedniczka30
czytaj=--=== IS Gdańsk czy wiadomo cos o oszczędnościach , będą jeszcze coś wypłacać?
Czy są może jakieś informacje na temat oszczędności w IS Gdańsk? Docierają do mnie sprzeczne informacje :/ Ktoś ma może jakieś sprawdzone info?
dowiemy się w piątek to Gdańsk tu nie ma informacji
27 gru 2016, 12:08
hgdf
Jeśli ktoś dostał 900 zł podwyżki to znaczy, że wcześniej zarabiał najniższą krajową, więc też nie poszaleje bo musi nadrobić zaległości. Jak zwykle wychodzi zazdrość, że ktoś dostał więcej. To normalne, że jak ktoś zaczyna pracę dzisiaj to dostaje więcej na początek bo najniższa krajowa rośnie i nie ma co ich za to mścić, że ja jak zaczynałem/am X lat temu to...
Piękna hipokryzja:)Jesli ktoś dostał w ciągu roku 3 podwyżki a ostatnia z nich to 900 stówek to oznacza, ze u Nas zarabia tyle ile doświadczony pracownik. I wysokość krajowej ma sie tu nijak bo wszyscy klepiemy mizerię.Wiem wiem marzą się zarobki zachodnie ale tam pensja wzrasta ze stażem a nie żołądkiem.Pozdrawiam i czekam na pizzę:)
27 gru 2016, 12:25
Janosik, co u nas w Szczecinie? Kiedy oszczędności i jakie? Zawsze masz dużą wiedzę na ten temat.
27 gru 2016, 20:56
czy słychać coś może o "oszczędnościach" w IS Warszawa?
27 gru 2016, 21:24
Marjolka
Janosik, co u nas w Szczecinie? Kiedy oszczędności i jakie? Zawsze masz dużą wiedzę na ten temat.
Izba szczecinska skapnąć ma miedziaki bliżej piątku.