Teraz jest 06 wrz 2025, 09:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 618 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 45  Następna strona
Odwołania i powołania DIS i NUS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2016, 09:03

POSTY        14
Post Re: Odwołania i powołania DIS i NUS 2015 i 2016
Nikt z lubuskiego nie chwali się nowym NUS-em, a przecież nowa miotła sprząta, co prawda czasem zamiecie pod dywan, ale zmiana jest  palka--== nowy NUS w Lubuskim Urzędzie Skarbowym, Krosno Odrzańskie, Wschowa, Międzyrzecz, czy coś jeszcze?

13 lis 2016, 20:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
jackblack                    

@BUFETOWA - jedyną dobrą zmianą na podkarpaciu, na jaką można liczyć, to zmiana ręczników papierowych w toaletach na takie, co nie będą się za bardzo lepić  do mokrych rąk. Ewentualnie zmiana ekipy sprzątającej pokoje, żeby może od czasu do czasu przetrzeć kurze i nie trzeba było wdychać tego syfu.

A ja myślałem, że czas sprzątania dotarł także do Podkarpacia. I wcale nie myślę o sprzątaniu łazienek, choć tak brudno dawno nie było. A jednak się myliłem. Ludzie tam potrafią tylko narzekać, narzekać i ... narzekać. Jeśli nie podniosą głów nadal będzie tak jak jest. A może cierpią już na syndrom sztokholmski?

14 lis 2016, 13:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2016, 09:48

POSTY        12
@3ANDROID - żeby mówić o sprzątaniu, to przydałoby się wymienić kadrę kierowniczą, a nie tylko NUS czy DIS, bez zmian na średnim szczeblu ludzie nie odczują "dobrej zmiany".

14 lis 2016, 18:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
jackblack                    

@3ANDROID - żeby mówić o sprzątaniu, to przydałoby się wymienić kadrę kierowniczą, a nie tylko NUS czy DIS, bez zmian na średnim szczeblu ludzie nie odczują "dobrej zmiany".

@jackblack - Oj, to w mojej ocenie, bardzo nierealne życzenia. Są to ludzie z klejem glue na krzesłach ;). Przyrośnięci do nich. Sam pisałeś, że nie ma dla nich tajników w podatkach. Z marszu mogą w każdym podatku rozstrzygać. Ale, szczerze - ja też taką "dobrą zmianę" chciałbym zobaczyć.

14 lis 2016, 18:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 07:48

POSTY        17
Także NOWY NUS w Świebodzinie.
Nowa Pani DIS jest tak zajęta sprzątaniem, że nie ma czasu dokonać podziału premii za III kwartał.

15 lis 2016, 13:54
Amator
Własny awatar

POSTY        12
We wspaniałej podkarpackiej IS sypnęło wczoraj awansami w związku z KAS-em. Sporo osób w moim dziale podskoczyło i to nawet o 2 stopnie, z zapewnieniem że po nowym roku znajdzie to odzwierciedlenie na pasku. Szkoda tylko,że to jedyne działania związane ze zmianami i że nie objęły wszystkich dział.

16 lis 2016, 07:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2010, 06:42

POSTY        6
Myślę, że jak to zwykle bywa - spośród osób, które awansowały byli tacy którym się to zwyczajnie należało, tacy którym nie koniecznie się należało ale na których skapnęła łaska ich kierownictwa z uwagi na nadchodzący KAS (zapewne po 1.01.2016 r. o awans będzie jeszcze trudniej), tacy którym się nie należało i nie dostali i wreszcie tacy którym się należało ale zostali pominięci bo na przykład są na cenzurowanym u sowich przełożonych, wypisują różne głupoty na forach a potem się dziwią, że jest jak jest. Największy ból d...y mają właśnie niestety ci ostatni. Te osoby powinny albo zaopatrzyć się w maść na ból d...y  albo próbować, uwzględniając nadchodzącą transformację, przenieść się do komórek czy nawet jednostek w których mają szansę zostać zauważeni i w końcu docenieni. Oczywiście mogą tez dalej nic nie robić, narzekać i ewentualnie stosować wspomnianą maść. W końcu jeśli komuś źle tam gdzie jest bądź czuje się niedoceniany powinien iść tam gdzie może mu być lepiej. Tyle.

16 lis 2016, 11:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2014, 19:39

POSTY        73
prorektor                    

Myślę, że jak to zwykle bywa - spośród osób, które awansowały byli tacy którym się to zwyczajnie należało, tacy którym nie koniecznie się należało ale na których skapnęła łaska ich kierownictwa z uwagi na nadchodzący KAS (zapewne po 1.01.2016 r. o awans będzie jeszcze trudniej), tacy którym się nie należało i nie dostali i wreszcie tacy którym się należało ale zostali pominięci bo na przykład są na cenzurowanym u sowich przełożonych, wypisują różne głupoty na forach a potem się dziwią, że jest jak jest. Największy ból d...y mają właśnie niestety ci ostatni. Te osoby powinny albo zaopatrzyć się w maść na ból d...y  albo próbować, uwzględniając nadchodzącą transformację, przenieść się do komórek czy nawet jednostek w których mają szansę zostać zauważeni i w końcu docenieni. Oczywiście mogą tez dalej nic nie robić, narzekać i ewentualnie stosować wspomnianą maść. W końcu jeśli komuś źle tam gdzie jest bądź czuje się niedoceniany powinien iść tam gdzie może mu być lepiej. Tyle.

@prorektor chyba się a Ty do której grupy się zaliczasz? Coś mi się wydaje, że zaopatrzyłeś się już w ogromne pudło wazeliny. Śmieszny jesteś.

16 lis 2016, 13:34
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2010, 06:42

POSTY        6
Nie zaliczam się do żadnej z tych grup; nie stosuję ani wazeliny ani maści na ból d...y. Robię co do mnie należy od 7 do 15 a potem mam to nomen omen właśnie w d...e.

Ostatnio edytowano 16 lis 2016, 14:48 przez prorektor, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2016, 14:22
Znawca

REJESTRACJA05 wrz 2007, 06:50

POSTY        130
Ja po 17 latach zostałem w końcu doceniony i to o 2 stopnie (ktoś w izbie zauważył). :)
Poprzedni szef doceniał wazeliniarzy i donosicieli i to nie tylko przy awansach ale i przy premiach, podwyżkach. Był typem człowieka wypisz wymaluj z piosenki Kuby Sienkiewicza:"przewróciło się niech leży zanim stęchnie to długo jeszcze, ja w tym czasie tym bezruchem się napieszczę...", że go wymienili? Sam sobie zasłużył, tym swoim wygodnictwem i "odwracanie głowy od problemu od ludzi".
Stary Naczelniku - dało się?
Nowy Naczelniku - dziękuję.
A tym co ich to boli - gońcie się...

16 lis 2016, 14:43
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
JZ06                    

Ja po 17 latach zostałem w końcu doceniony i to o 2 stopnie (ktoś w izbie zauważył). :)
Poprzedni szef doceniał wazeliniarzy i donosicieli i to nie tylko przy awansach ale i przy premiach, podwyżkach. Był typem człowieka wypisz wymaluj z piosenki Kuby Sienkiewicza:"przewróciło się niech leży zanim stęchnie to długo jeszcze, ja w tym czasie tym bezruchem się napieszczę...", że go wymienili? Sam sobie zasłużył, tym swoim wygodnictwem i "odwracanie głowy od problemu od ludzi".
Stary Naczelniku - dało się?
Nowy Naczelniku - dziękuję.
A tym co ich to boli - gońcie się...

Gratuluję :)

16 lis 2016, 17:25
Amator
Własny awatar

POSTY        12
również przyłączam się do gratulacji. A co do @PROTEKTOR - to nie chodzi o ból zada, ale o sprawiedliwość, tak po prostu. Awanse nie powinny być za lubienie czy nie, a za rzetelnie wykonywaną pracę. Wybacz moją naiwność. Ale przyjmuję do wiadomości, że możesz tego nie czuć i nie rozumieć. Współczuję bólu zada po pracy - widać choć niektórym jest dobrze w ostoi księstwa podkarpackiego WK w godz. 7 - 15.

16 lis 2016, 19:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2008, 21:16

POSTY        21
W sierpniu były zalecenia z IS aby wnioskować o awanse pracowników. Prawdopodobnie zmiany stanowisk miały być od października ale bez podwyżek.
Każdy kierownik działu miał do dyspozycji ograniczoną "pulę" wniosków o awanse.

16 lis 2016, 19:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Skarbona                    

W sierpniu były zalecenia z IS aby wnioskować o awanse pracowników. Prawdopodobnie zmiany stanowisk miały być od października ale bez podwyżek.
Każdy kierownik działu miał do dyspozycji ograniczoną "pulę" wniosków o awanse.

no to czekamy:)

17 lis 2016, 05:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 618 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 45  Następna strona