Teraz jest 06 wrz 2025, 09:14

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Ispec                    

NADIR - jak to "nie ma opcji 0" ?
Jak najbardziej to jest ta opcja, chociaż twórcy ustawy nie chcą tego określenia używać (i jest ona jednym z istotnych powodów całej operacji KAS

Gdzieś już wyjaśniałem dlaczego ja nie uważam tego za opcje zerową. Wg mnie byłaby ona wtedy gdyby nastąpiła przerwana ciągłość zatrudnienia - w przypadku KAS jest zachowana; nastąpi zmiana warunków pracy i płacy, ale i tak nie w 100% przypadków. A w przypadku usc w ogóle nie ma opcji propozycji zatrudnienia, bo stosunkiem pracy nie jest umowa o pracę, a mianowanie. Nie wiem jak to jest u celników. Ktoś oczywiście może to nazwać opcją zerową, bo "czymże jest nazwa - to co nazywamy różą pod inną nazwą też by pachniało".  :)

03 paź 2016, 17:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2015, 11:28

POSTY        57
Ciekawe czy w przyszłym roku można liczyć na jakiekolwiek podwyżki

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/9 ... odzen.html

10 paź 2016, 09:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 kwi 2016, 06:45

POSTY        26
No nieeee a my to co? http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/pracown ... 86677.html   :zly1: I nie jestem zła że dostaną tylko ze i my powinniśmy. Moza "sprawiedliwie" dac po równo-Można! A u nas g... Przykre to.

25 paź 2016, 13:06
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
"Prezes, w uzgodnieniu z Ministrem Finansów oraz ze związkami zawodowymi, wygospodarowała w ramach budżetu Zakładu dodatkowe środki, by nagrodzić ciężką pracę personelu"
Najlepsze jest to:  w uzgodnieniu z Ministrem Finansów.
Budżet dokłada co roku kasę do ZUS i jakoś MF zgodziło się na wypłaty. <_<

25 paź 2016, 18:27
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Będziemy teraz mieli swojego "prezesa" KAS to pewnie za rok na dzień skarbowości coś dla nas przygotuje. Oczywiście w uzgodnieniu z MF i naszymi nowymi Kasowskimi Związkami Zawodowym  :wysmiewacz:
PS. Taka propozycja na skrót KZZ - Kasowe Związki Zawodowe.

25 paź 2016, 20:33
Specjalista

POSTY        440

Pinero                    

Najlepsze jest to:  w uzgodnieniu z Ministrem Finansów

A to wina systemu czy pracowników?

25 paź 2016, 20:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 06:11

POSTY        11
RE: Nadir
witam wszystkich,
celem ideologicznym KAS jest bezdyskusyjnie "opcja zero" w zakresie zatrudnienia i posiadanie statusu urzędnika s.c. zmienia w tym przypadku niewiele (propozycję dostaniesz ale czy będziesz z niej zadowolony to zależy od tego "kogo znasz lub kto zna ciebie").
każdy myślący samodzielnie i pracujący w administracji wie jak wyglądają nabory czy konkursy więc komunałów głosić nie będę (dotyczy analogicznie naboru i wynagrodzeń w KAS).
zatem Nadir pomyśl o tysiącach pracowników s.c. w AP którzy nie mają żadnej pewności otrzymania propozycji zatrudnienia, a tym bardziej żadnej gwarancji zachowania choćby aktualnego poziomu wynagrodzenia. więc "opcja zero" to zero gwarancji zatrudnienia i warunków płacy, które wchodzą niebawem w życie i nie mieszaj więcej w głowach zwykłym wyrobnikom AP.
pozdrawiam wszystkich

26 paź 2016, 08:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
@Kanar7 w tym co napisałeś jest dużo racji. Nikt z nas szaraków nie ma gwarancji zatrudnienia ani otrzymania aktualnie posiadanej pensji. Nie mamy gwarancji niczego. Ja nie mam ochoty uczestniczyć w kastingu i opuszczam skarbówkę.

26 paź 2016, 08:34
Fachowiec

POSTY        1023
Nicolae                    

Pinero                    

Najlepsze jest to:  w uzgodnieniu z Ministrem Finansów

A to wina systemu czy pracowników?

To wina MF, że o innych dba, a własnych pracowników ma w ...
Im się chyba nadal wydaje, że na nasze miejsca jest po 100 chętnych.
NIE MA!

26 paź 2016, 17:32
Specjalista

POSTY        440

Nie bronię MF bo to nie moja rola i też uważam że powinni o nas lepiej zadbać.
Pytanie tylko co ma dziura w FUS z wynagrodzeniami pracowników ZUS?
Czy kwota jest tak oszałamiająca by wylewać tu swoje żale?
U nas w tym roku były podwyżki (w końcu) i chyba niektórzy wyszli per saldo lepiej niż ten tysiak (ja nie)?

26 paź 2016, 19:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Kanar7                    

RE: Nadir
witam wszystkich,
celem ideologicznym KAS jest bezdyskusyjnie "opcja zero" w zakresie zatrudnienia i posiadanie statusu urzędnika s.c. zmienia w tym przypadku niewiele (propozycję dostaniesz ale czy będziesz z niej zadowolony to zależy od tego "kogo znasz lub kto zna ciebie").
każdy myślący samodzielnie i pracujący w administracji wie jak wyglądają nabory czy konkursy więc komunałów głosić nie będę (dotyczy analogicznie naboru i wynagrodzeń w KAS).
zatem Nadir pomyśl o tysiącach pracowników s.c. w AP którzy nie mają żadnej pewności otrzymania propozycji zatrudnienia, a tym bardziej żadnej gwarancji zachowania choćby aktualnego poziomu wynagrodzenia. więc "opcja zero" to zero gwarancji zatrudnienia i warunków płacy, które wchodzą niebawem w życie i nie mieszaj więcej w głowach zwykłym wyrobnikom AP.
pozdrawiam wszystkich

Pisałem, że ja nie uważam tego za opcję zerową.
Pisałem posta 3 października, dzisiaj jest 26 października.
Dzisiaj nie wiem ile jest prawdy w słowach kogoś z MF, kto wówczas zapewniał, że to nie jest "opcja zerowa".
Sam też nie wiem ani co to jest ani jak to nazwać.
Może ten sam stan rzeczy ktoś z MF określa inaczej, a pracownicy US, IS i UKS inaczej?
Przepraszam jeśli ktoś uchwycił się moich słów jako iskierki nadziei.

26 paź 2016, 20:26
Fachowiec

POSTY        1023
Nicolae                    

Ostatnio obchodziliśmy skarbowe święto i skoro dla uhonorowanych medalami Prezydenta RP (sic!) było po 1 tys. brutto nagrody, a w ZUSie dostaje każdy to chyba coś jest nie tak?
"Nagrody otrzyma prawie 45 tys. pracowników ZUS. Będzie to kwota 1000 zł brutto, równa dla każdego pracownika".
Nicolae                    

U nas w tym roku były podwyżki (w końcu) i chyba niektórzy wyszli per saldo lepiej niż ten tysiak (ja nie)?

Mnie nie usatysfakcjonowała podwyżka. Ale szkoda mi zdrowia żeby się wypowiadać na temat spłaszczenia płac ...

Kanar7                    

nie mają żadnej pewności otrzymania propozycji zatrudnienia, a tym bardziej żadnej gwarancji zachowania choćby aktualnego poziomu wynagrodzenia.

O czym my tu mówimy?
Za taką kasę jak u nas (czyli 2800 brutto) to pracy jest w bród. Może nie spełnia ona naszych ambicji, ale z głodu nie umrzemy.
Niech się raczej ci na górze zastanowią.
Oj co ja gadam, co ja gadam...  :zeby:

26 paź 2016, 20:33

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Nicolae                    

Nie bronię MF bo to nie moja rola i też uważam że powinni o nas lepiej zadbać.

lepiej niż tysiak? GDZIE i KTO?
podwyżka tfu ochłap niecałe 200 brutto więc nie nie rozpędzaj! ja bym z miłą chęcią przygarnął tego tysiaka  pije-===[

26 paź 2016, 20:43
Specjalista

POSTY        440

Nikt nie widział nikt nie słyszał a te pieniądze to pewnie wziął MF na nagrody dla ZUS.
EOT

26 paź 2016, 21:05
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 173  Następna strona