Ciekawe czy przedstawiciele Skarbowców byli obecni i zabierali głos, bo Onet milczy na ten temat.
Jeżeli niemiecki onet milczy, to już naprawdę POważna sprawa. Wystarczyło oglądać relację z sali posiedzeń, ew. trzeba poczekać na stenogram lub nagranie z posiedzenia.
Ale po co? Wystarczy, że "onet milczy na ten temat"...
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
Ostatnio edytowano 28 wrz 2016, 07:07 przez achlarwa, łącznie edytowano 1 raz
Co my jako pracownicy IS i US stracimy po wprowadzeniu KAS: -część będzie musiała iść na emeryturę, -część kierowników w IS straci posadę, -cześć vice dyrektorów straci posadę jak nie będą mieli pleców, -pracownicy ci co zarabiają powyżej 2,5 netto dostaną znów kupa w zad, -będziemy mieli więcej pracy bo dojdzie akcyza, A pracownicy UC stracą bardzo dużo( z zapowiedzi MF wynika że nie stracą wcale ale nikt przy zdrowych zmysłach nie wieży władzy) -prestiż, -kasa (tu może pewnie IKS stracą 30 % wynagrodzenia), -na pewno wszyscy NUC i Zastępcy stracą pracę- inną posadę dostaną, -kierownictwo IC i poszczególni kierownicy komórek w IC też pewnie stracą dotychczasowa posadę- 80% że stracą, - nie będą mieli wcześniejszej emerytury-chodź TK orzekł, że im się należy, -nie ma szans aby w lokalach UC były UCS-rozmawiałem jednym z kierowników UC i mówił, że unich nie ma miejsca na przyjęcie pracowników UKS, stwierdził, że trzeba znaleźć nowe lokum dla UCS- pewnie będą musieli dojeżdżać a to dodatkowy koszt, - oni się boją że jak przyjdzie UKS to oni będą oficerami a oni zwykłymi funkcjonariuszami. Teraz każdy musi sobie zadać pytanie czy on by nie strajkował jak by był na miejscu celnika. Ja bym na pewno strajkował. A co ja bym chciał w swojej pracy: -narzędzia pracy takie jak ma obecny UC-programy komputerowe, (w ramach mojego postępowania przygotowawczego kontaktowałem się z UC i pracownica UC powiedział mi przez telefon które UC w POLSCE prowadziły postępowania podatkowe przeciwko mojemu podejrzanemu - byłem w szoku), -ich wynagrodzenie, -ich prestiż-wiadomo, że jak przychodzisz do podatnika w mundurze to od razu na ciebie inaczej patrzy a jak już masz przy sobie broń to już jest cisza. A tak to każdy wie jak nas podatnicy traktują. Nie trzeba pisać. My gówno stracimy i gówno zyskamy. To siedzimy cicho i zawijamy w sreberka jak te świstaki. Obiecają nam 100 zł brutto podwyżki i nam już ślina cieknie z pyska, jak psu który widzi kość i nie gryzł kości od 2-ch lat.
28 wrz 2016, 07:11
Re: Nowa KAS
Chyba nikt nie zwrócił jeszcze uwagi na opinię Prokuratorii Generalnej Skarbu Państwa. Jest na stronach 293-300 tego druku http://orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/0/ ... le/826.pdf, ale on się coś nie chce otworzyć często, więc załączam także w pliku.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
28 wrz 2016, 07:22
Zarejestrowane posiedzenie podkomisji nadzwyczajnej do rozpatrzenia poselskich projektów ustawo Krajowej Administracji Skarbowej (druk nr 826) oraz przepisy wprowadzające ustawę o Krajowej Administracji Skarbowej (druk nr 827):
____________________________________ Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
28 wrz 2016, 08:05
Tylko celnicy się liczą, skarbowcy to tylko tło.
28 wrz 2016, 10:01
3android
Liczą się celnicy bardziej, bo mają lepiej zorganizowane związki zawodowe, które bardziej o nich walczą ;(
28 wrz 2016, 10:07
Fiufiureczka
3android
Liczą się celnicy bardziej, bo mają lepiej zorganizowane związki zawodowe, które bardziej o nich walczą ;(
Pomyślcie, dlaczego bardziej walczą.
____________________________________ Nie rusz GWna, nie będzie śmierdzieć.
28 wrz 2016, 10:12
Bo większość więcej straci niż zyska?
28 wrz 2016, 10:23
a co w tym złego że walczą ? po to są związki
28 wrz 2016, 10:35
Bo celnicy mają więcej do stracenia? To, że celnicy mają więcej do stracenia jeszcze nie oznacza, że nasze związki zawodowe mogą spoczywać na laurach i przyglądać się biernie, jak celnicy walczą o swoje. To jest po prostu bardzo przykre ;(
28 wrz 2016, 10:40
A kto ma o nas walczyć? Nasi szefowie? ZZ od jakiegoś czasu milczą. Przecież odpowiadamy za dziurę w VAT. Ważni są tylko celnicy. Skowrońska cały czas pyta tylko o celników. Jak to Pani poseł mówi - oni przynoszą dochody z cła. A my tylko straty. Nie ma pytań o skarbowców.
28 wrz 2016, 10:48
zmieniają naszego kojaka. Są jakieś w ogóle szanse że ten Kas wejdzie od 01.01.2017r. Przecież to niemożliwe logistycznie. Kowalczyk zaraz powymienia kierownictwo MF i po ptokach. Nie będzie komu wprowadzać KAS.