Chodzą słuchy, że sam MF nam się zmienia. Ciekawe, ile jest w tym prawdy
23 wrz 2016, 12:55
Re: Odwołania i powołania DIS i NUS 2015 i 2016
Gosik
Chodzą słuchy, że sam MF nam się zmienia. Ciekawe, ile jest w tym prawdy :unsure:
czy to oznacza, iż jaśnie nam panujący Marian B zostaje, czy odchodzi ?
27 wrz 2016, 12:39
Fiufiureczka
Gosik
Chodzą słuchy, że sam MF nam się zmienia. Ciekawe, ile jest w tym prawdy
czy to oznacza, iż jaśnie nam panujący Marian B zostaje, czy odchodzi ?
Obawiam się, że zmiana będzie dotyczyć tylko MF
27 wrz 2016, 12:48
Nie tylko w MF W Wielkopolsce zmiany część dalsza Z dniem 28 września 2016 r. Minister Finansów odwołał Pana W. Charlikowskiego ze stanowiska Naczelnika Urzędu Skarbowego w Czarnkowie. Równocześnie z dniem 29 września 2016 r. Minister Finansów powierzył pełnienie obowiązków Naczelnika Urzędu Skarbowego w Czarnkowie Panu G. Budajowi, dotychczasowemu Kierownikowi Działu Obsługi Bezpośredniej w Urzędzie Skarbowym w Szamotułach.
29 wrz 2016, 10:14
A kiedy polecą ze stołków Naczelnicy, kierownicy i vicki w podkarpackiej skarbówce. Tam potrzebne wietrzenie natychmiast!
29 wrz 2016, 11:11
zmiana w I US w Rzeszowie
30 wrz 2016, 08:15
Szkoda tylko, że niektóre zmiany szefostwa są nadal polityczne a nie kompetencyjne. W większości przypadków - jak obserwujemy na swoich podwórkach - to zmiany uzasadnione i utęsknione. Ale niestety, przy okazji obsadzania nowymi, niekiedy względy polityczne (obsadzanie stanowisk PiSowcami) powodują więcej zła niż dobra, bo awans dostają ci, którzy powinni z hukiem wylecieć.
Ostatnio edytowano 02 paź 2016, 10:08 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiłem na: PiSowcami
01 paź 2016, 13:57
W Ostoi PIS-u w podlaskim, DIS Orłowski znowu błyszczy. Ciekawe, że już był p.o. DIS dokonując czystek kadrowych i wrócił na NUS Mońki. Teraz sytuacja się powtarza. Znowu przyjechał z NUS Mońki na p.o. DIS.
02 paź 2016, 06:24
lidzia
Szkoda tylko, że niektóre zmiany szefostwa są nadal polityczne a nie kompetencyjne. W większości przypadków - jak obserwujemy na swoich podwórkach - to zmiany uzasadnione i utęsknione. Ale niestety, przy okazji obsadzania nowymi, niekiedy względy polityczne (obsadzanie stanowisk PiSowcami) powodują więcej zła niż dobra, bo awans dostają ci, którzy powinni z hukiem wylecieć.
Tak zupełnie na marginesie i poza tematem: w mojej opinii na tym forum zwrot "pisiory" powinien być niemile widziany. Jest przepełniony agresją i nastawieniem negatywnym. Niech to miejsce chociaż będzie wolne od pisiorów i lemingów. Po prostu wyznaczmy sobie poziom kultury, który będziemy trzymać; czy to aż takie trudne?
Ostatnio edytowano 02 paź 2016, 10:08 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiłem na: PiSowcami
02 paź 2016, 08:25
NewLunatiq
lidzia
Tak zupełnie na marginesie i poza tematem: w mojej opinii na tym forum zwrot "pisiory" powinien być niemile widziany. Jest przepełniony agresją i nastawieniem negatywnym. Niech to miejsce chociaż będzie wolne od pisiorów i lemingów. Po prostu wyznaczmy sobie poziom kultury, który będziemy trzymać; czy to aż takie trudne?
Kolego, czytaj dokładnie. Napisałam: Pisowcami, a nie pisiorami. Gdzie Ty tu widzisz agresję? A moje nastawienie negatywne to moja osobista sprawa - no chyba wolno mi myśleć negatywnie jeżeli się z czymś nie zgadzam, prawda? Na tym polega wolność słowa i wolność myślenia - i proszę nie mylić tego z agresją. Kolego wyluzuj proszę, nawet jeżeli masz inne poglądy.
Ostatnio edytowano 03 paź 2016, 18:52 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Zmieniłem "wylizuj" na "wyluzuj". Posty można edytować przez okres 30 min. i poprawiać.
03 paź 2016, 18:12
@lidzia napisała: "Kolego, czytaj dokładnie. Napisałam: Pisowcami, a nie pisiorami. Gdzie Ty tu widzisz agresję? A moje nastawienie negatywne to moja osobista sprawa - no chyba wolno mi myśleć negatywnie jeżeli się z czymś nie zgadzam, prawda? Na tym polega wolność słowa i wolność myślenia - i proszę nie mylić tego z agresją. Kolego wyluzuj proszę, nawet jeżeli masz inne poglądy.[/quote]"
Hmm... @lidzia Pod Twoim komentarzem, gdzie, owszem, teraz napisane jest "PiSowcami" wyraźnie widnieje komentarz Admina "zmieniłem na PiSowcami". Więc, skoro już nie pamiętasz, co napisałaś, to nie pisz, że napisałaś "Pisowcami", bo raczej zrobił to Admin
03 paź 2016, 19:26
Chodzą słuchy że jutro wietrzenie magazynów w zachodniopomorskim !
04 paź 2016, 10:08
A kiedy Szanowne MF "wietrzenie" w kujawsko-pomorskim?!