Teraz jest 06 wrz 2025, 12:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona
Odejścia ze skarbowości 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2016, 07:11

POSTY        1
Post Re: Odejścia ze skarbowości
Zastanawiam się nad zmianą pracy. Czy ktoś może robił rozeznanie apropos możliwości przejścia do innych instytucji państwowych, gdzie można byłoby wykorzystać doświadczenie pracy w skarbowości? Macie może rozeznanie, gdzie warto aplikować, aby poprawić sytuację finansową?

05 lip 2016, 10:18
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Niemcy, Anglia, Holandia, Irlandia... w te strony uderzaj :) Nie pchaj się z jednego bagna w drugie. Jak jesteś ze Szczecina to proponuję Niemcy. Zarabiaj w Euro - wymieniaj na PLNy i żyj jak król.

05 lip 2016, 10:37
Amator

REJESTRACJA10 lis 2015, 13:14

POSTY        11
Ja od 2009 r. odchodzę codziennie :dupa:
Już się nawet przyzwyczaiłem do tego przejściowego etapu w moim życiu  B)))

05 lip 2016, 13:17
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
omeg12                    

Pracodawcą jest DIS. Ja pamiętam jak odchodziłem to wszystkie sprawy załatwiałem już w Izbie. NUS nie ma nic do powiedzenia.

Nie do końca tak jest

W  przypadku  spraw  organizacyjno-finansowych  z  zakresu  prawa  pracy,  w  odniesieniu  do  pracownika  izby  skarbowej  wykonującego  zadania  określone  w  art.  5  ust.  6  i  6a  oraz  w  innych  sprawach  należących  do  kompetencji  naczelnika urzędu  skarbowego  na  podstawie  przepisów  odrębnych,  jest  wymagane  uzyskanie  stanowiska  naczelnika  urzędu  skarbowego,  któremu  podlega  ten  pracownik,  w  przypadku:
-zmiany  warunków  pracy  i  płacy;
-rozwiązania  stosunku  pracy;
-przeniesienia  do  innego  urzędu  w  rozumieniu  ustawy  z  dnia  21  listopada  2008  r.  o  służbie  cywilnej.

Stanowisko  naczelnika  urzędu  skarbowego,  o  którym  mowa  powyżej jest  wiążące  dla  pracodawcy.

05 lip 2016, 18:57
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
tytanowyjanusz                    

Ja od 2009 r. odchodzę codziennie :dupa:
Już się nawet przyzwyczaiłem do tego przejściowego etapu w moim życiu  B)))  

Dobre!  :zeby:
Życzę odważnej decyzji i powodzenia!  :piwo:

05 lip 2016, 19:03
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Na całe szczęście nie pracuje w US długo i jestem tutaj tylko i wyłącznie dla doświadczenia, bo na pewno nie dla pieniędzy. Ktoś mądry powiedział że w pracy trzymają trzy rzeczy:
1. satysfakcja z pracy (w moim przypadku brak)
2. zarobki ( hahahha whattttt?  :zygi: )
3. ludzie ( tylko to w moim US mnie trzyma jeszcze przez pewien czas)

a tak na marginesie czy może ktoś zna jakąś osobę bądź to firmę z którą mógłbym pogadać na temat działalności gospodarczej a mianowicie na temat rozkręcenie jej oraz pozyskania funduszy Unijnych. Może to jest jakaś opcja, mam dwa pomysły na biznes tylko trzeba byłoby mnie ukierunkować (pomóc).

19 lip 2016, 08:39
Amator

POSTY        11
Chciałbym zapytać zacne grono, czy istnieje możliwość tzw. "przeniesienia" z adm. skarbowej do samorządowej, bez konieczności odbywania ponownie służby przygotowawczej ? Internet akurat kończy się przy tym problemie.
Z góry dzięki !

13 wrz 2016, 06:11
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
tytanowyjanusz                    

Chciałbym zapytać zacne grono, czy istnieje możliwość tzw. "przeniesienia" z adm. skarbowej do samorządowej, bez konieczności odbywania ponownie służby przygotowawczej ? Internet akurat kończy się przy tym problemie.
Z góry dzięki !

Na 99% nie. Bo samorząd to nie służba cywilna. Maja swoje przepisy i swoją służbę przygotowawczą.

13 wrz 2016, 07:28

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
roxette                    

tytanowyjanusz                    

Z góry dzięki !

Na 99% nie. Bo samorząd to nie służba cywilna. Maja swoje przepisy i swoją służbę przygotowawczą.

znam przypadki że jednak da się przenieść bez ponownego robienia służby  :D  ale to pewnie zależy od woli nowego pracodawcy...

13 wrz 2016, 09:21
Amator

POSTY        11
Właśnie potencjalny nowy pracodawca ma dużo dobrej woli. Szukam podstaw do takiego rozwiązania. Więc jak można dokonać takiego przeniesienia ?

13 wrz 2016, 10:31

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
tytanowyjanusz                    

Właśnie potencjalny nowy pracodawca ma dużo dobrej woli. Szukam podstaw do takiego rozwiązania. Więc jak można dokonać takiego przeniesienia ?

tutaj raczej nie wchodzi w grę przeniesienie - po prostu ogłaszają konkurs na dane stanowisko który wygrywasz i przyjmują Cię do pracy a jednocześnie zaliczają służbę ze skarbowości

13 wrz 2016, 10:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
fruwaj                    

tytanowyjanusz                    

tutaj raczej nie wchodzi w grę przeniesienie - po prostu ogłaszają konkurs na dane stanowisko który wygrywasz i przyjmują Cię do pracy a jednocześnie zaliczają służbę ze skarbowości

Tylko najpierw konkurs wygraj, podpisz umowę a potem rzucaj papierami.

14 wrz 2016, 09:41
Amator

POSTY        11
Tak właśnie robię :)
Przy czym nie rzucam papierami. Odchodzę godnie. Zostawiam tutaj przyjaciół. Mam nadzieję że rozstaniemy się z szacunkiem w obie strony.

14 wrz 2016, 12:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
tytanowyjanusz                    

Tak właśnie robię :)
Przy czym nie rzucam papierami. Odchodzę godnie. Zostawiam tutaj przyjaciół. Mam nadzieję że rozstaniemy się z szacunkiem w obie strony.

Rzucanie papierami było w domyślnym cudzysłowie. Chociaż mina mojego NUSa jak złożyłem wypowiedzenie była bezcenna. A w przyjaźni z koleżankami i kolegami z US jestem, czasem wpadnę na plotki, czasem zadzwonię.

14 wrz 2016, 19:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 250 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona