Teraz jest 09 wrz 2025, 15:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 kwi 2007, 10:02

POSTY        73
Post Re: SSP
Szwejkski, jeżeli za czynność uważasz wpisanie identyfikatora i każde kliknięcie myszką, to na tej samej zasadzie trzeba by policzyć każde stuknięcie w klawiaturę przy pisaniu w BA. Napisanie słowa "zaświadczenie" to już 13 czynności bo trzeba tyle liter napisać. w BA pisałam ok. 15 minut, bo trzeba było jeszcze akta na biurko wyciągnąć. Teraz piszę mając przed sobą tylko wniosek o wydanie zaświadczenia. 5 minut na zaświadczenie, licząc od wyciągnięcia wniosku na biurko do wydruku.

24 sie 2016, 21:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 gru 2015, 11:51

POSTY        212
jot_G                    

Szwejkski, jeżeli za czynność uważasz wpisanie identyfikatora i każde kliknięcie myszką, to na tej samej zasadzie trzeba by policzyć każde stuknięcie w klawiaturę przy pisaniu w BA. Napisanie słowa "zaświadczenie" to już 13 czynności bo trzeba tyle liter napisać. w BA pisałam ok. 15 minut, bo trzeba było jeszcze akta na biurko wyciągnąć. Teraz piszę mając przed sobą tylko wniosek o wydanie zaświadczenia. 5 minut na zaświadczenie, licząc od wyciągnięcia wniosku na biurko do wydruku.

Fakt nie liczyłem każdego kliknięcia w klawiaturę, idąc twoim tokiem to wpisanie NIP już stanowi 10 czynności (a PESEL to 11)  :D
Jeżeli pisałeś zaświadczenia w BA to jak już przyznałem faktycznie masz lepiej.
SSP sprawdza się widocznie przy takich prostych, mechanicznych procesach lepiej niż programy sprzed 10 lat.
Wow! Warto było wydać ćwierć miliarda złotych :D

25 sie 2016, 06:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
ja też się cieszę, że jak na razie nie ma obsługi aktów notarialnych w SSP, chociaż na początku w instrukcji była taka zakładka, ale z niej zrezygnowali. obsługa podatków majątkowych w CZM jest szybka, prosta i przede wszystkim intuicyjna. może program jest nieco archaiczny (a SSP pozwoliłby na generowanie większej ilości różnorodnych raportów, zwłaszcza do analiz wartości), ale za to nie utrudnia nam pracy, nie trzeba ciągle czegoś klikać, weryfikować, robić dystrybucji itp. wprowadzenie prostego aktu to zaledwie kilka minut, a przy kilku tysiącach spraw rocznie, to robi różnicę  :)

01 wrz 2016, 21:30
Znawca
Własny awatar

POSTY        212
nikita8412                    

ja też się cieszę, że jak na razie nie ma obsługi aktów notarialnych w SSP, chociaż na początku w instrukcji była taka zakładka, ale z niej zrezygnowali. obsługa podatków majątkowych w CZM jest szybka, prosta i przede wszystkim intuicyjna. może program jest nieco archaiczny (a SSP pozwoliłby na generowanie większej ilości różnorodnych raportów, zwłaszcza do analiz wartości), ale za to nie utrudnia nam pracy, nie trzeba ciągle czegoś klikać, weryfikować, robić dystrybucji itp. wprowadzenie prostego aktu to zaledwie kilka minut, a przy kilku tysiącach spraw rocznie, to robi różnicę  :)

To jest nas już dwoje  :)

02 wrz 2016, 07:19
Znawca
Własny awatar

POSTY        212
Anna Streżyńska, minister cyfryzacji:

Na sam ePUAP, który nie spełnia swej funkcji, wydano 150 mln zł, a jego roczne utrzymanie kosztowało 30 mln zł.

http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=24944

Czy ktoś wie ile wynosi roczne utrzymanie "nowoczesnego narzędzia informatycznego" SSP?
Mam nadzieje, że nie 46 mln.

09 wrz 2016, 06:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2010, 14:22

POSTY        39
Zgodnie z Ordynacją podatkową, w przypadku profesjonalnego pełnomocnika mamy się a nim kontaktować za pośrednictwem e-PUAP. Czy ktoś może wie jak z SSP wysłać korespondencję przez e-PUAP? U nas taka wisi, podpisana podpisem kwalifikowanym przez kierownika i niewidzialna w SZD.

14 wrz 2016, 10:26
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
garb                    

Zgodnie z Ordynacją podatkową, w przypadku profesjonalnego pełnomocnika mamy się a nim kontaktować za pośrednictwem e-PUAP. Czy ktoś może wie jak z SSP wysłać korespondencję przez e-PUAP? U nas taka wisi, podpisana podpisem kwalifikowanym przez kierownika i niewidzialna w SZD.

A zaakceptowana w SZD przez kierownika do wysyłki?

14 wrz 2016, 11:04
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 18:05

POSTY        128
garb                    

Nie wiem czy nie wiąże się to z poniższym komunikatem:

"Gdańsk dnia 13.09.2016 r.

Centrum Kompetencyjne Elektronicznego Zarządzania Dokumentacją dla Administracji Podatkowej informuje, że mamy zgłoszenia dotyczące nieprawidłowego działania systemu SZD w zakresie ePUAP-u, polegające na braku możliwości odczytywania załączników oraz wysyłania w trybie przedłożenia i doręczenia. O przebiegu prac nad rozwiązaniem problemu będziemy informować Państwa na bieżąco."

14 wrz 2016, 11:52
Zaawansowany

REJESTRACJA24 cze 2016, 14:22

POSTY        32
Czy ktoś wie jakie są wymagania dla hasła dla SSP? Od kilku minut bezskutecznie usiłuję zmienić hasło, system je odrzuca, ale nie jest łaskawy podać, jakie są wymagania. Mam 8 znaków, dużą literę, cyfrę i znak specjalny, hasło nowe, nigdy wcześniej nie używane. To co jest nie tak?

22 wrz 2016, 08:00
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Może spróbuj min. dwóch dużych liter, dwóch cyfr i dwóch znaków specjalnych - łącznie min. 9 znaków.
Od niedawna na ePUAPIe jest taki wymóg.
Jeśli nie pomoże zadzwoń na infolinię. Albo do Izby.

22 wrz 2016, 08:09
Zaawansowany

POSTY        32
10 znaków, 2 duże litery, 2 cyfry, dwa znaki specjalne i nadal odrzuca. Może stosuję niedozwolone znaki specjalne? Mam się ograniczyć do znaków interpunkcyjnych? Już nie mam pomysłów. Dziś jeszcze mogę pracować na starym haśle, ale to już ostatni dzień.

22 wrz 2016, 08:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2009, 07:00

POSTY        62
Wystarczy jedna duża litera oraz liczby bez znaków specjalnych np. Jesien2016, Wiosna03 i powinno się udać. Powodzenia ;-)

22 wrz 2016, 10:15
Zaawansowany

POSTY        32
Spróbowałam w tej chwili to samo hasło, które rano zostało odrzucone i teraz zostało zaakceptowane, więc widocznie była jakaś awaria. Ale swoją drogą informacje o zasadach tworzenia haseł powinny być gdzieś dostępne.

22 wrz 2016, 11:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2015, 13:49

POSTY        46
Griselda                    

Spróbowałam w tej chwili to samo hasło, które rano zostało odrzucone i teraz zostało zaakceptowane, więc widocznie była jakaś awaria. Ale swoją drogą informacje o zasadach tworzenia haseł powinny być gdzieś dostępne.

W SSP wiele rzeczy powinno być ogólnodostępnych i intuicyjnych ale cóż :D
Podręcznik, informacje w zakładce POMOC i przede wszystkim szkolenia niestety różnią się baaardzo od tego z czym mamy do czynienia w codziennym użytkowaniu SSP. Pierwszy lepszy przykład - zmiana hasła. W podręczniku i pomocy jest jasno powiedziane że zmienia się je z poziomu SSP, wchodząc w moja praca>Mój profil i tam powinno być zmień hasło czy coś w podobie. A w rzeczywistości nie ma tam nic takiego, mało tego hasło zmienia się przez AUTO, do którego wchodzi się z poziomu Intranetu ;)

Samo to, jak wyglądały szkolenia też daje dużo do myślenia:
- szkolenie było na wersji produkcyjnej, wg. ściśle ustalonych szablonów i tylko i wyłącznie w ramach skryptu
- szkoleniowcy mieli już inną wersję SSP u siebie niż my będąc przeszkalanymi - mimo, iż byliśmy w tej samej sali ;)
- wprowadzono zupełnie odmienną wersję

Tak samo jak instrukcje, które były przekazywane przy wdrażaniu - dot. wprowadzania dokumentów - pierwotne założenia mówiły o tworzeniu paczek dokumentów, opatrywaniu paczek kodem kreskowym wygenerowanym przez SZD i przypisywaniu dokumentów - to miało ręce i nogi, bo i łatwo dokumenty znaleźć, w SSP nawet jest informacja o paczce dokumentów której nie można uzupełnić, archiwizacja byłaby o wiele prostsza - trzy kliknięcia w SZD - przekaż do archiwum tradycyjnego i wygeneruj spis dokumentów. Natomiast wprowadzono program bez tego. Z tego co udało mi się dowiedzieć, było to w projekcie, w obecnej transzy nie zostało wprowadzone, a czy się pojawi kto wie. Zamiast porządku mamy większy chaos z deklaracjami i ich uporządkowywaniem - każdy ... (US? ;P) na swój strój :P
A miało być tak pięknie...

22 wrz 2016, 20:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 79  Następna strona