Witam. Proszę o podpowiedź jak ta sprawa jest rozstrzygana w Waszych US, chodzi o wprowadzanie do POLTAX. Zajęcia wpływają e-mailem, epuapem i pocztą. Czy wprowadzacie wszystkie na wariancie 2? Czy rozgraniczacie wg daty zajęcia ( jeżeli jest sprzed 8 września to wariant 1 lub wysłany pocztą przed 8 września to też wariant 1) czy też wg daty wpływu do US ( po 8 września - wtedy obowiązkowo na wariancie 2). Dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam.
13 wrz 2016, 08:42
Re: Zajęcia wierzytelności - nowy wariant
Witam.
Zajęcia wprowadzamy wg daty wpływu do US.
z kolei ja mam pytanie jak obsługujecie zajęcia przesłane przez e-PUAP i SZD, czy zajęcia są drukowane i ręcznie wprowadzane czy obsługiwane w inny sposób (czy jest możliwość migracji danych z e-puap i szd bezpośrednio do Poltaxu)?
pozdrawiam
13 wrz 2016, 09:47
niestety nic się nie migruje... ot takie usprawnienie ... aby coś z poltaxu (egapoltax) dotarło do poltaxu (p2b) musi zostać wydrukowane, opieczentowane, zeskanowane, przesłane przez SZD, wydrukowane i wklepane do poltax by później zmigrować do p2b... podobnie z zajęciami od komorników sądowych, drukujesz i wklepujesz. Niech żyje XXI wiek
13 wrz 2016, 10:09
jesteśmy przerażeni taką wizją. To dla kogo to usprawnienie, dla komorników? i dlaczego jak zwykle sami rozwiązujemy ten problem, a nie ma gotowego rozwiązania/narzędzia i migracji! już widzę tysiące wniosków na ledwo zipiące drukarki...
13 wrz 2016, 10:21
A zajęcia z EGA nie wychodzą w PDF-ie? po co je skanować
13 wrz 2016, 10:43
Max73
Witam. Proszę o podpowiedź jak ta sprawa jest rozstrzygana w Waszych US, chodzi o wprowadzanie do POLTAX. Zajęcia wpływają e-mailem, epuapem i pocztą. Czy wprowadzacie wszystkie na wariancie 2? Czy rozgraniczacie wg daty zajęcia ( jeżeli jest sprzed 8 września to wariant 1 lub wysłany pocztą przed 8 września to też wariant 1) czy też wg daty wpływu do US ( po 8 września - wtedy obowiązkowo na wariancie 2). Dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam.
Wydawało mi się że zajęcia od 8 września mogą wpływać tylko przez EPUAP, a mailem nie można było wysłać zajęcia wcześniej jaki i teraz?
13 wrz 2016, 19:44
Witam. Ale niestety wpływają bo podobno można i w ten sposób składać, do czego nie jestem przekonany. Pozdrawiam
14 wrz 2016, 05:01
Max73
Witam. Ale niestety wpływają bo podobno można i w ten sposób składać, do czego nie jestem przekonany. Pozdrawiam
Nie mogą zajęcia wpływać mailem !
14 wrz 2016, 09:07
Powtarzam ponownie, że wpływają a naszym obowiązkiem jest je "wklepać" . Ktoś inny niech sobie potem wyjaśnia czy to jest dobrze czy nie, zawsze można anulować, nieprawdaż? Chodziło mi tylko o wprowadzanie danych do POLTAX. Pozdrawiam.