Ja również gratuluję wszystkim szczęśliwcom WYMPAR i MARZENIE napisałam priv
30 sie 2016, 20:10
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Ja mam już e-maila z KSAP-u. U-29 pkt, W-57. Zastanawiam się czy wyniki z testu umiejętności podlegały standaryzacji. Z maila wynika, ze tak.
____________________________________ TW-57, TU 29
31 sie 2016, 07:57
Ja maila nie mam, ale jest informacja o wynikach po zalogowaniu się do konta na KSAP.
31 sie 2016, 08:06
U mnie TU - 37, TW - 54. Test wiedzy rozłożył mnie na łopatki. Ciekawe ile najwięcej punktów z TW udało się komuś zdobyć.
31 sie 2016, 08:07
U-45 W-54
Dziękuję za gratulacje! Dziękuję Współforumowiczom! W końcu się udało, za trzecim razem. Nie mogę uwierzyć i na dodatek więcej punktów niż w tamtym roku (przy znacznie trudniejszym egzaminie). Szok! Nie sądziłam, że uzyskam 90 punktów, że zdam w ogóle. Jak już, to mniej więcej zdobędę 91-93 punktów, a mianowanie byłoby od 95-96 punktów. Racja, byłam zdeterminowana, ale i zrezygnowana. Nie miałam już siły do tego wszystkiego. Mimo wszystko postanowiłam, że będę próbować choćby do "emerytury". Przed samym egzaminem miałam kryzys, problemy zdrowotne, płacz i niechęć, minął tydzień leniwie i powróciłam do czytania ustaw, zaparłam się. Beczałam i czytałam :) Test wiedzy to trochę loteria, natomiast test umiejętności - to wyścig z czasem. W tym roku rozwiązując go jeszcze bardziej brnęłam przez niego niczym piorun przez stodołę. Tak przewracałam kartki, że mało co nie powyrywałam. Dużo strzelałam niepewnie, a na koniec kilkanaście tabelek w ciemno. Gratuluję pozostałym A tym, którym się nie udało - nie poddawajcie się i walczcie dalej! Zaciśnijcie zęby i idźcie do celu! Trudno jest i będzie ciężko i leniwie i z niechęcią, ale musicie się zebrać w sobie, wygospodarować czas na naukę, czytać, rozwiązywać, na egzaminie się sprężać, modlić się i się uda! Powodzenia Wam życzę!
HUBAHUBA - dziękuję! MEGIDOO - później odpiszę.
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
31 sie 2016, 08:25
Marzenie, przede wszystkim gratulacje! Możesz mi napisać coś więcej o teście umiejętności, jak go rozwiązywałaś, od czego zaczęłaś. Masz świetny wynik 45 pkt z umiejętności super, ja miałam tylko 29. I niestety powtórka za rok...jeśli starczy motywacji
____________________________________ TW-57, TU 29
31 sie 2016, 09:12
A u mnie U-44 W-51. Gratulacje dla Marzenie, Wympar i innych znajomych, którym się w tym roku udało
31 sie 2016, 09:21
Serdeczne gratulacje dla Wszystkich, którym się udało... Ja niestety poległam
31 sie 2016, 09:39
Marzenie
Ustawy pod moim domem
Też miałam taki plan, ale niestety Gratuluję. Kojarzę jak się martwiłaś. Nie wiem czy będę miała jeszcze siłę startować za rok
Mam jeszcze ogóle pytanie: ilu z Was korzystało z testów ArsLege? Polecacie? Warto zainwestować?
31 sie 2016, 09:43
Zamieszczono pytania z testu wiedzy na KSAP
31 sie 2016, 10:27
Widziałam właśnie, ale niektóre odpowiedzi nadal mnie dziwią... W sumie nieźle zapamiętaliśmy pytania, zdecydowaną większość udało się prawidłowo odtworzyć
MARTINI, ja nie korzystałam wcale więc się nie wypowiem. Co do TW to myślę, że to zależy od tego, jak lubisz się uczyć - czy lepiej po prostu czytać ustawy czy może próbować odpowiadać na pytania i np. szukać odpowiedzi w tekstach ustaw. Ja lepiej zapamiętuję, jak czytam niż jak rozwiązuję przykładowe testy. Co do TU to ja uczyłam się tylko z tego co było tu na forum plus znalazłam opracowanie z wyjaśnieniem jak rozwiązywać sylogizmy i ćwiczyłam na przykładach. A raveny wyszukiwałam w sieci, ale dla mnie to loteria - czasem widzę od razu o co chodzi a czasem mogę się wpatrywać "godzinami" i nic z tego nie wynika.
31 sie 2016, 10:34
Ja miałem z TW - 60 pkt , a z TU - 30 pkt, teraz się martwię, żeby nie było błędu w liczeniu bo mam tylko 90 pkt ;-) w grudniu się uspokoję...
31 sie 2016, 12:16
Ja miałem z TW - 59 pkt , a z TU - 33 pkt. Ciekawe kiedy przyjdzie do pracy oficjalne pismo.
31 sie 2016, 12:20
kurczę, ja tez mam tylko 90 (U:41, T:49), czy zdarzyło się kiedyś tak, że był błąd w liczeniu i coś zmienili? już otworzyłam sto szampanów!