Ma ktoś jakieś pewne informacje na temat pilotażu KAS w Wielkopolsce? Szczegóły, terminy, jednostki, itd.?
03 wrz 2016, 18:57
Re: Nowa KAS
Czy ktoś słyszał o nowych zmianach w UKS. Od 1 września wywiad przeszedł pod Dyrektora UKS. Podobno szykują się zmiany struktur organizacyjnych w każdym UKS. Coś jest szykowane na ok. 10 września na celników. Z tego powodu mają oni rozpocząć strajk. Reforma KAS jest odłożona i będzie wyglądała zupełnie inaczej.
04 wrz 2016, 07:13
budda1pysia
Reforma KAS jest odłożona i będzie wyglądała zupełnie inaczej.
Co to znaczy że będzie wyglądała zupełnie inaczej? Jeśli cokolwiek wiesz to napisz. Na stronie celników też brak informacji.
04 wrz 2016, 12:52
budda1pysia
Czy ktoś słyszał o nowych zmianach w UKS. Od 1 września wywiad przeszedł pod Dyrektora UKS. Podobno szykują się zmiany struktur organizacyjnych w każdym UKS. Coś jest szykowane na ok. 10 września na celników. Z tego powodu mają oni rozpocząć strajk. Reforma KAS jest odłożona i będzie wyglądała zupełnie inaczej.
Słyszałem, że KAS ma się zmienić - ale jak nie wiadomo - wyjątkowy brak przecieków. Wywiad podobno będzie rozbudowywany i może stąd te zmiany struktur - ale tego nie wiem. Co do odłożenia reformy w czasie... Hmmm... Słyszałem głosy przeciwne... 1 kwietnia to miałby być termin awaryjny gdyby faktycznie nie udało się od stycznia, ale ciśnienie jest takie by jednak sobie poradzić. Nie wiem co za torpedę szykują. W USach chodzą słuchy o globalnych wypowiedzeniach na koniec miesiąca, ale to chyba raczej małoprawdopodobne, zwłaszcza że ustawa nie gotowa. Jak wszystkich wypowiedzą i nie zdążą z KAS to będzie bryndza - więc stawiam że to ściema.
05 wrz 2016, 07:14
3android
budda1pysia
Reforma KAS jest odłożona i będzie wyglądała zupełnie inaczej.
Co to znaczy że będzie wyglądała zupełnie inaczej? Jeśli cokolwiek wiesz to napisz. Na stronie celników też brak informacji.
Jutro MinFin nawiedza Poznań ( info na 100%). Pilotaż integracji z celnikami w Wielkopolsce ( info na 99% ). Od kiedy, nie wiem, szczegółów też nie znam.
Nadanie numerów drukom sejmowym może potwierdzać celnicze (skarbowcy.pl) plotki, że procedowanie ustawy ruszy w połowie miesiąca. To może być szybszy pociąg, niż ten z Trybunałem, przede wszystkim żeby celnicy nie zdążyli rozwinąć protestu.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2016, 19:35 przez anagram69, łącznie edytowano 1 raz
05 wrz 2016, 19:31
anagram69
Nadanie numerów drukom sejmowym może potwierdzać celnicze (skarbowcy.pl) plotki, że procedowanie ustawy ruszy w połowie miesiąca. To może być szybszy pociąg, niż ten z Trybunałem.
stawiam, że we wrześniu zdążą
05 wrz 2016, 19:34
Też tego nie wykluczam. Są dwa posiedzenia Sejmu do końca tego miesiąca. Drugie z nich nakłada się na posiedzenie Senatu.