Jak na razie pierwszą ofiarą wyborów (nieogłoszonych jeszcze) padła nasza logistyka.
MF zakręciło kurek z zaopatrzeniem. Biegnijcie jutro do waszego kramiku w dziale OG, bo niedługo nic tam nie będzie. A koperty tylko na zdjęciu. Teraz to naprawdę możecie ogłosić konkurs na najtańszy urząd w waszym województwie! W nagrodę miesiąc urlopu (bezpłatnego).
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
04 wrz 2007, 15:57
I tak może na koniec tej dyskusji (może?). Kto jest zwolennikiem Tadeusza Rydzyka? Dzisiaj rano w PR I wywiad Zb. Ziobry. Broni tego TR. Godzinę później w Radiu "Z" Tadeusz Cy(m)(g)ański broni Ziobrę. :angry2:
- Zbigniew Ziobro - ur. 1970r. - okręg wyborczy 13 Kraków, liczba głosów 120.188! (ostatnie wybory). - Tadeusz Cymański ur. 1955r. - okręg wyborczy 25 Gdańsk, liczba głosów 23.518! (też ostatnie wybory).
Czy koleżanki i koledzy, mieszkający w tych okręgach wyborczych już wiedżą na kogo (nie) głosować? Czyli już można (czy nie można): Pani Prezydentowa to czarownica! A pan Prezydent to... <_< Lepiej się wstrzymam, bo ja nie nazywam się T. Rydzyk i nie mieszkam w Toruniu.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 12:45 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 15:58
W najbliższych wyborach zagłosuję na: PIS [ 91 ] [25,28%] PO [ 91 ] [25,28%] LiD [ 84 ] [23,33%] LiS [ 3 ] [0,83%] PSL [ 6 ] [1,67%] UPR [ 24 ] [6,67%] Jeszcze nie wiem [ 61 ] [16,94%]
O nie! Czyżby skarbowcy zawiedli Zoltara, Helveta i Rafa? Proponuję wszystkim :piwo: na zgodę.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 12:45 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 16:40
Fragment artykułu „Polak zdradza za kotarą”, który dedykuję tym, którzy nie zamierzają głosować w (mam nadzieję) zbliżających się wyborach, a szczególnie Pineiro.
POLITYKA nr 35
„40-procentowa frekwencja to specyfika Polski. Zachodnioeuropejska średnia okresu powojennego, choć spada, nadal utrzymuje się na poziomie 75-80 proc. (...) Ten dewiacyjny poziom bierności politycznej Polaków powoduje, że (...) zwycięska partia ostatnich wyborów, PiS, zyskała aktywne poparcie zaledwie jednego na dziesięciu uprawnionych do głosowania Polaków, dokładnie 10,54 proc. głosów. Dodając ponad 4 proc. Samoobrony i ponad 3 proc. LPR, możemy powiedzieć, że rządziła nami koalicja mająca faktyczne poparcie 19 proc. Polaków.”
R. Markowski
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 12:46 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 17:11
millan80
W najbliższych wyborach zagłosuję na: PIS [ 91 ] [25,28%] PO [ 91 ] [25,28%] LiD [ 84 ] [23,33%]
O nie! Czyżby skarbowcy zawiedli Zoltara, Helveta i Rafa?
Raczej zaskoczyli, osobiście myślałem, że PiS będzie miał 50% poparcie a LiD jakieś 5-6%.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 12:47 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 17:14
Kasik
Zyta G. (właściwie to Banasie) robią: co chcą, z kim chcą, gdzie chcą i jak chcą... Takiego b... to nie widziałem od lat. Jak komuś to PISuje to życzę dobrego samopoczucia. :brawa:
Od 01.01.2004r. dzięki panu Ciesielskiemu (SLD) dojeżdżam codziennie do pracy 30 km w jedną strone. Taki los spotkał 32 osoby z naszego starego US-u (w tym nawet matkę karmiącą). Pies z kulawą nogą się o nas nie upomniał. Nikt też nawet (ze strachu) nie odwołał się do sądu pracy. Zostaliśmy na piśmie poinformowani, że nasz brak zgody na przeniesienie oznacza zwolnienie z pracy. Oczywiście dojazdy na własny koszt. Takich us-ów było w kraju więcej. W starym US-ie nie było wtedy związków zawodowych i Naczelnik sam decydował kto odpada - o dziwo - zawiązały się dopiero po dojściu do władzy PiS-u i zmianie Naczelnika. Nie opowiadaj więc, że teraz robią z nami co chcą. Jeżeli już, to zawsze tak było.
Ponadto przypomnijcie sobie kiedy i kto zlikwidował premie kwartalne i ile każdy z nas realnie stracił w poborach na tej akcji. Kto wtedy organizowal pikiety pod MF???
Trochę obiektywizmu. Bywało gorzej. Chyba, że nie wszystkim. A może krzyczą ci co stracili swoje przywileje i nie są już pupilkami?
Może jednak podasz przykład: z kim gdzie i jak coś zrobili?
Przepraszam za tak późną odpowiedź, ale w godzinach pracy - Pracuję. Ad.1. Nie wiem skąd jesteś i skąd Cię wzięli, ale ja już kilkanaście lat "doginam" po kilkadziesiąt kilometrów dziennie i jakoś z tego powodu nie lamentuję, a Tobie się wielka krzywda dzieje. W XXI w. to nie jest chyba jakiś problem, ale norma i ciesz się, że to trwa dopiero 3 lata i tylko 30 km. Ad.2. Do kogo masz pretensje, że nie było związków zawodowych! Czekaliście (jak to zwykle bywa), że inni za Was coś załatwią! Tak się składa, że jak podjąłem pracę w moim urzędzie funkcjonowały 2 związki zawodowe i jakoś jak mogą tak się starają. I chociaż nigdy indywidualnie mi w niczym nie pomogły (ani nie zaszkodziły) to są i wiem, że się przynajmniej starają... cokolwiek zrobić. No i jeszcze jedno :nonono:. Jesteś bierny, nic nie zrobiłeś, ale masz do mnie jakieś "anse", a to co piszesz to wskazuje na przykład "mądrego...po szkodzie" - bo dopiero wówczas coś wspólnie zrobiliście (np. z.z.). Ad.3. Wydaje mi się, że tak faktycznie to nie jesteś z US tylko z UKS, ale jakoś tak dziwnie się "ukrywasz". Wynika to z faktu, że: a) Ciesielski był GIKS (podsekretarzem stanu - wiceministrem finansów) i nie zajmował się pionem US i IS, a był to zupełnie kto inny; b) w US i IS system premii (zwłaszcza kwartalnych) inaczej funkcjonował, a problemem był w UKS gdyż stanowił od ok. 40 - 150% wynagrodzenia. Ciesielski to nie jest mój bohater bajki (tak samo jak Banaś - obu), ale nie on likwidował, czy też przenosił US - facet przestań. Ta sama sprawa dotyczy premii kwartalnych, za likwidacją których było ok. 90% załogi (w tym z.z). Walka o włączenie do pensji trwała długo i się udało. Sam byłem za takim rozwiązaniem, bo nie byłem "pupilkiem" i zawsze miałem ciężko wyjść "na średnią". Włączenie pozwoliło pracownikom na możliwość racjonalnego planowania wydatków domowych i nie wiem skąd facet jesteś, ale osobiście nie słyszałem, żeby ktoś był niezadowolony z tego rozwiązania (mam na myśli tzw. pracownikóe, bo co kierownictwo o tym myślało nie wiem). Ad.4. Nie byłem i nie jestem pupilkiem, przywilejów nie straciłem, a nawet za tej władzy zarabiam więcej, ale to wcale nie oznacza, że mam być ślepy, głupi i bezmyślnie wierzyć co nam wciskają. Ad.5. Nie chce mi się już więcej pisać, ale przyjdzie czas to Ci napiszę przykłady nepotyzmu, ignorancji, amatorszczyzny, niekompetncji itd. Nie wstydź się kolego, że jesteś z UKS, no bo chyba nie z DKS.
<_< SORRY coś się pospieszyłem i się narobiło. A to wcześniej to moja odpowiedż niejakiemu KAS(Z)IK-owi. :czytaj:
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 12:56 przez Mohikaninq, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 17:35
No to poczytajmy! (posłuchać można na WP - obowiązkowo słuchawki lub głośniki) Premier JK dla IAR - Polskie Radio (spisane z WP):
Po pierwsze - Ono jednak umocniło Polski Kościół, ten czynny polski katolicyzm. Przywróciło prawa, realne prawa obywatelskie niemałej grupie Polaków. Po drugie - To radio, to jeden człowiek. Zabrać tego człowieka - nie ma tego radia.
Pytania (moje) - Jakie to radio i kto to jest ten jeden człowiek? <_< Może jednak zabrać tego człowieka? :za2: A co na to kard. St.Dziwisz i J.Glemp, abp Gocłowski i bp Pieronek? Oni osłabiają ten Kościół? Czy ta niemała grupa Polaków straci znowu swoje realne prawa obywatelskie? A ja mam prawa nierealne? A kto mi je przywróci? Ten jeden człowiek? Ale ja tam nic nie płaciłem i nie mam zamiaru płacić! :mur: Panie JK! Czy pana bratowa to czarownica?
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:36 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 17:50
Końcówka wywiadu, jakiego udzielił dzisiaj (o godz. 21:40) minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro telewizji Trwam: cyt."Korzystając z okazji chciałem również pozdrowić ojca dyrektora". I skienienie głową na koniec wywiadu - chyba do tego pana, tzn. TR. :mur:
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:37 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:20
praktyk1945
Końcówka wywiadu, jakiego udzielił dzisiaj (o godz. 21:40) minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro telewizji Trwam: cyt."Korzystając z okazji chciałem również pozdrowić ojca dyrektora". I skienienie głową na koniec wywiadu - chyba do tego pana, tzn. TR. :mur:
To chyba raczej normalne, a przynajmniej dosyć częste, że ludzie będąc na fonii/wizji korzystają z okazji i pozdrawiają swoich najbliższych.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:38 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:26
wjawor
To chyba raczej normalne, a przynajmniej dosyć częste, że ludzie będąc na fonii/wizji korzystają z okazji i pozdrawiają swoich najbliższych.
Zapytam z pozycji politycznego ignoranta - to ojciec Ziobry jest dyrektorem :blink:?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:39 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:38
wjawor
Chyba masz rację, że "to chyba raczej normalne" lepiej "to chyba raczej Tam normalne" i będzie częściej normalne - wybory się zbliżają i Tam (czytaj TRWAM) i tutaj.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:41 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:40
elsinore
Zapytam z pozycji politycznego ignoranta - to ojciec Ziobry jest dyrektorem :blink:?
Ktoś to Ziobro musiał skądś wyciągnąć. Dawno, dawno temu z jednym "ziobrem" bawił się Pan Bóg, teraz Ojciec Dyrektor. Któremu lepiej wyszlo?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:41 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:49
Elsinore! Byłeś chyba wtedy w Anglii. Ojciec Ziobry nie żyje . A tutaj chodzi o skrót TRWAM = Tadeusz Rydzyk WAM.
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:42 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:58
praktyk1945
Elsinore! Byłeś chyba wtedy w Anglii. Ojciec Ziobry nie żyje .
Ojciec Dyrektor... :excl: odszedł? :mur:
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 05 wrz 2007, 13:42 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz