Teraz jest 06 wrz 2025, 11:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Nagrody II kwartał 2016 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Post Re: Nagrody II kwartał
quryj                    

To tym bardziej, jeżeli są to koleżanki z pracy - nie należy ich obrażać. Może poproś, żeby Ci nie sprzątały przez parę dni - to wtedy docenisz to co robią. I pamiętaj - zawsze możesz się znaleźć na ich miejscu. Czego ani Tobie, ani Nam (tu zgromadzonym) nie życzę.
p.s.
W większości Izb firmy sprzątające to firmy zewnętrzne

Akurat o to nie muszę się martwić, nie mam bałaganu w pokoju, siedzę sama i nawet przez miesiąc obejdę się bez zmycia mokrym mopem.

13 lip 2016, 07:44
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Harakiri                    

Pracownicy spoza korpusu to wg Ciebie tylko sprzątaczki? Masz niewielkie pojęcie o ich obowiązkach. Np obsługują w całości archiwum US. Albo wprowadzają tak samo jak pracownicy dokumenty. I cała różnica to dużo niższe zarobki.

Wprowadzanie dokumentów, a praca kontrolna, na której trzeba się bardzo dobrze znać ? To chyba nie to samo.

13 lip 2016, 07:46
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
psotek2015                    

Harakiri                    

Pracownicy spoza korpusu to wg Ciebie tylko sprzątaczki? Masz niewielkie pojęcie o ich obowiązkach. Np obsługują w całości archiwum US. Albo wprowadzają tak samo jak pracownicy dokumenty. I cała różnica to dużo niższe zarobki.

Wprowadzanie dokumentów, a praca kontrolna, na której trzeba się bardzo dobrze znać ? To chyba nie to samo.

Spróbuj wykonać kontrolę bez wprowadzonych dokumentów do systemu - z pracownikami kontroli jest taki problem, że uważają się za ważniejszych od wszystkich w US, ale ciekawe dlaczego za każdym razem jak IS zaleca wprowadzenie decyzji, protokołów itp. do systemu to przylatują na kolanach do "wprowadzaczy". Jak tacy mądrzy to niech poczytają podręczniki do systemów i sami wprowadzają. Ta sama sytuacja dot. wyszukiwania w systemach - nie ma, nie widać - ooo jest (Jak to zrobiłaś/łeś?)
Więc PSOTEK2015 - szanuj pracę WSZYSTKICH osób zatrudnionych w US - nie wiadomo kiedy będziesz potrzebowała/potrzebował ich pomocy.

13 lip 2016, 08:25
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
ja proponuję zakończyć tą do niczego nie prowadzącą dyskusję i wrócić do tematu. Panowie i Panie wypowiadajmy się na temat "nagród za II kwartał" ponieważ np. mnie osobiście to bardziej interesuje.

13 lip 2016, 13:28
Zaawansowany

REJESTRACJA08 gru 2015, 10:00

POSTY        87
kluskizmlekiem                    

Ktoś się orientuje kiedy premie w IS Warszawa i w jakiej średniej wysokości?

Podobno 20 lipca mają płacić.

13 lip 2016, 13:32
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Fiufiureczka                    

kluskizmlekiem                    

Ktoś się orientuje kiedy premie w IS Warszawa i w jakiej średniej wysokości?

Podobno 20 lipca mają płacić.

Również słyszałem taką informację natomiast co do wysokości to cisza, ale zawsze się mówi, iż to premie za I kwartał są najniższe a tu się zapowiada że za II kwartał będą niższe niż wcześniejsze. Mam nadzieję że to tylko plotki i premie będą godne bo żadnym tłumaczeniem są podwyżki, z uwagi na to że na nie była przyznana oddzielna pula kasy.

13 lip 2016, 13:50
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
balbina22                    

maryska88                    

Co z IS Gdańsk? Nie ma tu nikogo z naszej Izby?

Jesteśmy i z IS Gdańsk. Nie wiem czy czytałaś nowe zarządzenie Dyrektora w sprawie wypłaty nagród. Jasno z niego wynika, że wnioski mają być składane do 15. a wypłata nagród ma następować do końca miesiąca po zakończonym kwartale. Póki co jest jeszcze czas na wnioski, ciężko więc mówić o wypłacie nagród.

Nie wiem jak Wy, ale ja już mam na koncie.  :blush:

13 lip 2016, 15:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 08:46

POSTY        51
Nadir                    

Nie wiem jak Wy, ale ja już mam na koncie.  :blush:

Super pije-===[  a chociaż "godnie"?

13 lip 2016, 16:03
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Upssss... nie doczytałem do końca.
To za "wczasy pod gruszą"...

Na ewentualne pije-===[  muszę (ewentualnie) jeszcze poczekać :D

13 lip 2016, 16:20
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
IS K-ce - chodzą słuchy, że w okolicach 22 lipca (tak z okazji słodkiego święta) mają wypłacać. Podobno średnia to ok. 730 zł

14 lip 2016, 07:49
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Oszałamiająca kwota 340 zł zasiliła moje konto... Podobno Messi i CR7 na ibizie wypoczywają. Chłopaki czekajcie, mam hajs - nadchodzę!

14 lip 2016, 13:55
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 16:03

POSTY        1
Nie ma co się kłócić o 20 zł. Cała kwota premii na osobę jest na poziomie, bez urazy, sprzątaczki, a nie ekspertów.

14 lip 2016, 16:40
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Kierownictwo nieoficjalnie zapowiedziało nam, że premia kwartalna będzie na poziomie 150zł brutto. Zapomniało tylko dodać, że są wśród nas wybitne jednostki, które kosztem swoich Koleżanek i Kolegów wykonujących taką samą pracę dostaną premie powyżej 1000zł brutto. Podobno średnia na "głowę" wynosi 500zł brutto.
Nie napiszę w jakiej jednostce pracuję, bo aż wstyd i chce się...  :zygi:

15 lip 2016, 21:31
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
W IS Olsztyn, poszły.

W sumie to nie powinienem narzekać, kolega był "na chorobie" to podbił mi licznik.
Ale szału nie ma.
Pojechałbym z Herbatnickiem na te Baleary, ale nie przepadam za towarzystwem "haratających w gałę".
Skoczę więc sobie do Biedronki. To prawie jakbym był na zakupach w Portugalii, no nie?
A może i o Niemcy zahaczę - do Lidla rzut beretem.

15 lip 2016, 22:08
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona