Teraz jest 06 wrz 2025, 12:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Nagrody II kwartał 2016 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:58

POSTY        54
Post Re: Nagrody II kwartał
maryska88                    

Co z IS Gdańsk? Nie ma tu nikogo z naszej Izby?

Jesteśmy i z IS Gdańsk. Nie wiem czy czytałaś nowe zarządzenie Dyrektora w sprawie wypłaty nagród. Jasno z niego wynika, że wnioski mają być składane do 15. a wypłata nagród ma następować do końca miesiąca po zakończonym kwartale. Póki co jest jeszcze czas na wnioski, ciężko więc mówić o wypłacie nagród.

12 lip 2016, 15:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2013, 13:27

POSTY        40
A w Katowicach coś wiadomo na temat premii? W urzędzie cisza...

12 lip 2016, 15:36
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 10:06

POSTY        36
w okolicach 20 mają płacić premie w IS Kato. Ale to nic sprawdzonego, tylko takie "urzędowe rumors" :dokuczacz:

12 lip 2016, 15:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 11:45

POSTY        64
i do czego żeśmy doszli... czekanie dwa-trzy miechy na 420 netto... albo 360 ... na Shopping w Biedronce, Adaś Miauczyński   palka--== mi się przypomniał z I cz. "Ku...wa 12 lat szkół, pięć studiów, rok przygotowawczej , a młodość spędzona w bibliotekach, aulach i na sesjach ... i co! Ja pier...lę o co tu chodzi! :mur:

12 lip 2016, 19:51
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
woicki66                    

i do czego żeśmy doszli... czekanie dwa-trzy miechy na 420 netto... albo 360 ... na Shopping w Biedronce, Adaś Miauczyński   palka--== mi się przypomniał z I cz. "Ku...wa 12 lat szkół, pięć studiów, rok przygotowawczej , a młodość spędzona w bibliotekach, aulach i na sesjach ... i co! Ja pier...lę o co tu chodzi! :mur:

A no widzisz. To już rata kredytu, miesięczny czynsz... Jak się słabo zarabia to się czeka na każdy grosz. Przykre ale prawdziwe.

12 lip 2016, 19:54
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
tomlazari                    

oficjalna informacja

Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu uprzejmie informuje, że przeciętna wysokość nagrody za szczególne osiągniecia w pracy zawodowej w II kwartale 2016 r. dla członka korpusu służby cywilnej wyniesie około 650,00 zł, natomiast dla pracownika spoza korpusu służby cywilnej - około 630,00 zł.

Wysokość nagrody została obliczona na podstawie stanu ewidencyjnego przeciętnego zatrudnienia w II kwartale 2016 r.

Na wysokość nagrody wpływ miały:
1.dokonana przez Ministerstwo Finansów blokada środków dot. prowizji,
2.dokonana przez Ministerstwo Finansów blokada środków dot. BKIP,
3.zwiększona ilość pracowników przyjmowanych na czas określony w celu zastępstwa nieobecnych pracowników w związku z blokadą etatów,
4.zwiększona ilość wypłaconych odpraw emerytalnych w II kwartale 2016 r.,
5.przyznanie przez Dyrektora Izby Skarbowej dodatkowych środków w wysokości 1.500.946,00 zł, zwiększających kwotę przekazaną przez Ministerstwo Finansów w związku z regulacją wynagrodzeń pracowników administracji podatkowej w 2016 r.; środki te w łącznej wysokości 16.258.946,00 zł zostały wypłacone pracownikom w miesiącu maju br. z wyrównaniem od 1 stycznia 2016 roku.

Wypłata nagród za szczególne osiągniecia w pracy zawodowej za okres II kwartału 2016 r. nastąpi w dniu 29 lipca 2016 r.
:dupa:

I na takie grosze człowiek haruje za dwóch. Motywacja spadła na pysk. Niech dadzą wszystko na 500 +, mieszkania i inne rozdawnictwo. A skarbówka będzie robić za darmo, za miskę ryżu, by uciułać na ich programy, tzw. dobrą zmianę.  :zygi:

12 lip 2016, 22:25
Zaawansowany

POSTY        81
IS Poznań

Nagrody za szczególne osiągniecia w pracy zawodowej w II kwartale 2016 r. dla członka korpusu służby cywilnej wyniesie około 650,00 zł, natomiast dla pracownika spoza korpusu służby cywilnej - około 630,00 zł.

Różnica tylko 20 zł. To już świństwo, by taka różnica była pomiędzy sprzątaczką a pracownikiem wykonującym ciężką merytoryczną robotę.  <_<  :stop:

12 lip 2016, 22:29
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Pracownicy spoza korpusu to wg Ciebie tylko sprzątaczki? Masz niewielkie pojęcie o ich obowiązkach. Np obsługują w całości archiwum US. Albo wprowadzają tak samo jak pracownicy dokumenty. I cała różnica to dużo niższe zarobki.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

12 lip 2016, 22:58
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
psotek2015                    

IS Poznań

Nagrody za szczególne osiągniecia w pracy zawodowej w II kwartale 2016 r. dla członka korpusu służby cywilnej wyniesie około 650,00 zł, natomiast dla pracownika spoza korpusu służby cywilnej - około 630,00 zł.

Różnica tylko 20 zł. To już świństwo, by taka różnica była pomiędzy sprzątaczką a pracownikiem wykonującym ciężką merytoryczną robotę.  <_<  :stop:

bardzo nieładny post...

13 lip 2016, 04:57
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
psotek2015                    

IS Poznań

Bardzo nie ładny post - jeżeli myślisz, że osoby spoza korpusu nie wykonują pracy merytorycznej to się mylisz. A osoby zatrudnione na czas określony (zastępstwa)? Przecież w większości przypadków są to właśnie osoby pracujące w działach PP. A poza tym, firmy zatrudniające panie sprzątające są firmami zewnętrznymi (więc nie podlegają regulaminom nagród)

13 lip 2016, 06:44
Zaawansowany

POSTY        81
quryj                    

psotek2015                    

IS Poznań

Bardzo nie ładny post - jeżeli myślisz, że osoby spoza korpusu nie wykonują pracy merytorycznej to się mylisz. A osoby zatrudnione na czas określony (zastępstwa)? Przecież w większości przypadków są to właśnie osoby pracujące w działach PP. A poza tym, firmy zatrudniające panie sprzątające są firmami zewnętrznymi (więc nie podlegają regulaminom nagród)

Oczywiście, że nie tylko sprzątaczki. Ale ja piszę ze swojego doświadczenia. U mnie akurat spoza korpusu nie hańbią się pracą. Dostali też podwyżki. Ja niestety robię za dwóch, bez grosza podwyżki, bez pomocy, siedzę po 10-11 godzin w pracy, nie mam nadgodzin, nie mogę ich odebrać. Siedzę, bo muszę, nie że chce, nie mam nawet czasu na przerwę, śniadanie, nie chodzę na fajkę co 20 min. Tylko mam pracy, i nie wykonuję ją z palcem w nosie. Tylko jak robot. A osoby na zastępstwo, u mnie w urzędzie mają się dobrze, na wejściu wysokie wynagrodzenie, fajka co 20 minut. Może gdzieś indziej jest inaczej. Ale nie u mnie. Stąd moja reakcja na taką różnicę. I to nie jest brzydki wpis, tylko szczera prawda.  :zly1:

13 lip 2016, 06:53
Zaawansowany

POSTY        81
quryj                    

psotek2015                    

IS Poznań

U mnie w urzędzie panie do sprzątania są zatrudnione w urzędzie, nie jest to zewnętrzna firma, więc jak najbardziej podlegają regulaminowi nagród. Owszem niedługo sprzątać będzie zewnętrzna firma, ale nie teraz. Nie wiesz co piszesz.

13 lip 2016, 06:57
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
To tym bardziej, jeżeli są to koleżanki z pracy - nie należy ich obrażać. Może poproś, żeby Ci nie sprzątały przez parę dni - to wtedy docenisz to co robią. I pamiętaj - zawsze możesz się znaleźć na ich miejscu. Czego ani Tobie, ani Nam (tu zgromadzonym) nie życzę.
p.s.
W większości Izb firmy sprzątające to firmy zewnętrzne

13 lip 2016, 07:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Ktoś się orientuje kiedy premie w IS Warszawa i w jakiej średniej wysokości?

13 lip 2016, 07:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona