Z tego co tu wyczytałam na forum pod jakimś artykułem, to KTOŚ pisał że pytania CHYBA mają być podobne do tych co były w roku 2015 (w tym sensie podobne, że również takie problematyczne). To jest zasłyszane na forum i czy prawdziwe to nie wiadomo.
23 maja 2016, 15:36
Re: Egzamin na iks-a
royy
Z tego co tu wyczytałam na forum pod jakimś artykułem, to KTOŚ pisał że pytania CHYBA mają być podobne do tych co były w roku 2015 (w tym sensie podobne, że również takie problematyczne). To jest zasłyszane na forum i czy prawdziwe to nie wiadomo.
U nas GIKS mówił, ze egzamin będzie na podobnym poziomie trudności ale łudzę się, że jednak ktoś pójdzie po rozum do głowy i będą chociaż krótsze pytania...
23 maja 2016, 16:01
Ma ktoś odpowiedzi do testu z 2015 r. ? I chciałby się podzielić nimi na forum?
24 maja 2016, 11:03
Czy wniosek o dopuszczenie do egzaminu adresuje się do kierownika swojego urzędu (organu) czy do Przewodniczącego Komisji Egzaminacyjnej za pośrednictwem kierownika urzędu? Co powinienem wpisać na wniosku w miejsce adresata? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
24 maja 2016, 19:34
Komisja Egzaminacyjna za pośrednictwem Dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w ...
25 maja 2016, 06:51
ela1988
royy
U nas GIKS mówił, ze egzamin będzie na podobnym poziomie trudności ale łudzę się, że jednak ktoś pójdzie po rozum do głowy i będą chociaż krótsze pytania... ;)
Tak... Czarnowidz ze mnie... Ale logika starego skarbowca podpowiada - robią ten egzamin bo muszą! Taki wymóg ustawy, która jednak do końca roku ma obowiązywać. Wieść gminna niesie, że już jesteśmy podzieleni i przydzieleni, więc sami widzicie - jeżeli reforma wejdzie , to ten egzamin jest takim bladym kwiatkiem do kożucha - karty rozdane, a poza tym ta sama firma układa pytania,ten sam kontrakt - więc dlaczego miałoby być łatwiej? Sztuka dla sztuki, niemniej papier to jednak zawsze papier - uczyć się warto :)
27 maja 2016, 21:50
Witam wszystkich serdecznie interesują mnie odpowiedzi na pytania z ostatniego egzaminu, mimo wszystko wybieram się na egzamin w tym roku i chciałabym mieć prawidłowo rozwiązany zeszłoroczny test... czy jest ktoś, kto zechce wspólnie ze mną podjąć się tego "wyzwania"? byłoby super pozdrawiam
30 maja 2016, 20:38
egzamin jest 26 września może trzeba przeczytać z 2 ustawy
30 maja 2016, 20:45
Raczej 12
____________________________________ Kto pracuje w KAS, ten się w cyrku nie śmieje
30 maja 2016, 21:00
Zakres jest znany a skąd można wyczytać datę stanu prawnego?
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
10 cze 2016, 13:00
Flow
Zakres jest znany a skąd można wyczytać datę stanu prawnego?
Jak co roku, tak i w tym roku, informacje o ezaminie są na str. internetowej MF w zakładce Kontrola Skarbowa. Stan prawny na 1stycznia 2016r.
10 cze 2016, 15:49
Czy jest jakiś termin do zapisywania się na taki egzamin?
09 lip 2016, 13:23
był. 2 tygodnie od ogłoszenia a wiec do chyba do 12 czerwca
09 lip 2016, 17:22
Czy wiadomo coś na temat egzaminu, - czy się odbędzie w związku z wizją KAS?