W jaki sposób udostępniacie akta ks innym komòrkom np PP . Wpłynął do mnie wniosek o wypożyczenie akt celem dokonania kserokopiii w związku z prowadzonym postępowaniem podatkowym. .CZy wydajecie zarządzenie, czy wystarczy na tym wniosku adnotacja KS wyrażam zgodę. I czy PP dokonując zwrotu akt moźe napisać " w załączeniu zwracamy akta sprawy ... z których dokonano kserokopii kart 1,4,6 " Jest to prawidłowe postèpowańie. Jak u Was to wygląda?
Witam zgodnie z ustaleniami Mojej Izby wydaję zarządzenie i przekazuje tylko te dokumenty o które wystąpił wnioskodawca Zarządzenie
………………. jako finansowy organ postepowania przygotowawczego,, po rozpoznaniu wniosku Dyrektora Izby Skarbowej w ……… z dnia …...2016 r. nr ……… o udostępnienie dokumentów postępowania karnego skarbowego o sygn. ………., działając na podstawie art. 114b Kks w zw. z art. 156 § 5 Kpk w związku z art. 122 § 1 pkt 1 oraz art. 133 Kks zarządza 1. udostępnić wnioskodawcy dokumenty sprawy karnej skarbowej prowadzonej przez Urząd Skarbowy w Mińsku Mazowieckim o syg. ………. w postaci: postanowienia o wszczęciu dochodzenia z dnia 15 kwietnia 2015 r. postanowienia o przedstawieniu zarzutów z dnia 15 kwietnia 2015 r. postanowienia o zawieszeniu dochodzenia z dnia 12 czerwca 2015 r. 2. zezwolić na włączenie poświadczonych za zgodność z oryginałem kserokopii tych dokumentów do akt postępowań prowadzonych przez wnioskodawcę. Uzasadnienie Wskazane we wniosku okoliczności uzasadniają udostępnienie wymienionych dokumentów wnioskodawcy i włączenie ich do materiałów prowadzonego postępowania. Zarządzenie: Stosownie do art. 100§5 Kpk zarządza się doręczenie odpisu zarządzenia: …………….., Podejrzanemu ……..(jeżeli jest