również gratuluję zz warszawa i kraków uzgodnień w kwestii podwyżek. niestety zz katowice i szanowna dyrekcja tej izby to jedno wielkie dno.
10 cze 2016, 18:47
Re: Znowu bez podwyżek...
Brawo KRK
10 cze 2016, 19:01
wesolyzenek
również gratuluję zz warszawa i kraków uzgodnień w kwestii podwyżek. niestety zz katowice i szanowna dyrekcja tej izby to jedno wielkie dno.
mnie tylko jedno zastanawia - jak ZZ mogły na taki układ przystać? echhh... no chyba że w rozmowach uczestniczyły wyłącznie ZZ kierowników - to by wszystko tłumaczyło
10 cze 2016, 19:06
Warszawa, Kraków dały radę - a to duże Izby. Katowice jak zwykle dały ciała. Współczuję tym, którzy się po 8 latach załapali na podwyżki na poziomie 0,03-0,06 mnożnika. Grunt, że 60% kierowników dostanie kokosy. No i biedni Nacz i dyrektorzy także.
10 cze 2016, 19:16
Myślę, że Kraków dość rozsądnie podzielił to co było do podziału, widać Izby które z tym sobie nie poradziły, szkoda tylko, że to wszystko 8 lat za późno. Ogólnie cieszmy się z tego co jest
10 cze 2016, 19:19
fruwaj
wesolyzenek
mnie tylko jedno zastanawia - jak ZZ mogły na taki układ przystać?
Już wcześniej to pisałem...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
10 cze 2016, 19:24
Kraków - o co chodzi w tym ostatnim zdaniu :"zostaną również objęci podwyżkami pracownicy z punktu 5"?
10 cze 2016, 19:35
za to że ZZ w IS Katowice zadziałały na szkodę szeregowych pracowników zatrudnionych powyżej 8 lat każdy ze związkowców podpisanych pod porozumieniem powinien dostać solidnego kopa w
10 cze 2016, 19:59
Brawo ZZ Katowice! - Ludzie! macie teraz doskonały przykład i powód by wypisać się z ZZ (bo oni dbają tylko o kierownictwo/szefostwo) - to wiąże się się z tym, że niektórych ZZ za chwilę nie będzie. Aaaa i zapomniałem wspomnieć - dziękuję za 100zł podwyżki po 8 latach mrożonki jakie to piękne... ale sprawiedliwość będzie - w MF dowiedzą się ze szczegółami!
10 cze 2016, 22:24
Smiertelnik
W porządku rozumiem co do emerytów, a teraz pytanie to samo ale względem osób zatrudnionych w ramach umowy o pracę na czas określony w zastępstwie nieobecnego członka korpusu służby cywilnej. Tym mało zarabiającym i coraz częściej kończącym na smieciowych umowach również sie nie należy? I również należy z nich jeszcze bardziej wyssać, bo są ludzie ze wskaźnikami powyżej 1.5 niezadowoleni?
Ponawiam pytanie dotyczące podwójnej odpowiedzi? Na jedną uzyskano na drugą zaś nie ----------->odpowiedź! Więc JAK to wygląda?
Warszawa, Kraków dały radę - a to duże Izby. Katowice jak zwykle dały ciała. Współczuję tym, którzy się po 8 latach załapali na podwyżki na poziomie 0,03-0,06 mnożnika. Grunt, że 60% kierowników dostanie kokosy. No i biedni Nacz i dyrektorzy także.
Gdzie ty widzisz te kokosy, ba ja jakoś tych kokosów na podstawie informacji z forum o podwyżkach dla kierownictwa nie widzę, w KRK i Wa-wa dla niektórych (uznaniowo - nie jest powiedziane, że dla 60%, skąd to wiesz?) - podwyżki brutto zasadniczej do 150 zł (bo 180 zł to z uwzględnieniem stażowego). Ale kokosy, dla wielu z forum powinni te pieniądze przeznaczyć dla zatrudnionych na czas określony (a więc jest to ich pierwsza praca w sc), a po roku właśnie ci pracownicy zatrudniani na czas nieokreślony będą mówili, dali mi awans bez podwyżki i wielka niesprawiedliwość.
11 cze 2016, 06:11
dana40p
Kraków - o co chodzi w tym ostatnim zdaniu :"zostaną również objęci podwyżkami pracownicy z punktu 5"?
Z kierowników podwyżki dostaną tylko ci, których mnożnik był mniejszy niż 2.0 (tak jak pracownicy).