W IS Olsztyn wypłacono podwyżki. I jak sobie pomyślę, ile w tym temacie, dla tych kilku groszy, zostało powiedzianych gorzkich słów oraz przedstawionych wzajemnych pretensji i oskarżeń, to jest mi po prostu nas wszystkich żal.
Ps. IS Warszawa, nie emocjonujcie się, naprawdę nie ma czym.
Serio? Na koncie nadal debet...chyba mnie podwyżki pominęły Może jeszcze kasa wpłynie...
09 cze 2016, 12:55
Re: Znowu bez podwyżek...
Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie uprzejmie informuje, że na spotkaniu w dniu 9 czerwca 2016 r. zostały uzgodnione z Przedstawicielami działających na terenie Izby organizacji związków zawodowych następujące zasady dokonania w 2016 r. podwyżek wynagrodzeń pracowników Izby Skarbowej w Warszawie:
podwyższone zostaną wynagrodzenia wszystkich pracowników uzyskujących obecnie wynagrodzenie zasadnicze liczone wg mnożnika kwoty bazowej w wysokości mniejszej lub równej 2,2 o kwotę 211,74 zł w wynagrodzeniu zasadniczym, tj. nastąpi zwiększenie ww. mnożników o 0,113; podwyższone zostaną najniższe wynagrodzenia zasadnicze do wysokości 2 810,76 zł, odpowiadającej mnożnikowi kwoty bazowej w wysokości 1,5, z uwzględnieniem odpowiednio pracowników, o których mowa w pkt 1; uznaniowo podwyższone zostaną wynagrodzenia pracowników na stanowiskach kierowniczych, określonych w rozporządzeniu płacowym dot. służby cywilnej, przeciętnie o kwotę 180 zł, uwzględniającą wynagrodzenie zasadnicze i dodatek za wysługę lat, z wyłączeniem osób na stanowiskach kierowniczych, których mnożnik kwoty bazowej jest niższy lub równy niż 2,2 i wyższy niż: 3,217 na stanowiskach samodzielnych w Izbie Skarbowej, z wyłączeniem stanowiska kierownika samodzielnego oddziału, 3,317 na stanowisku kierownika samodzielnego oddziału, 4,117 na stanowiskach średniego szczebla zarządzania w urzędach skarbowych, 3,217 na stanowiskach koordynujących w urzędach skarbowych; podwyższone zostaną wynagrodzenia pracowników zatrudnionych poza korpusem służby cywilnej otrzymujących obecnie wynagrodzenie zasadnicze i regulaminową premię miesięczną, której wysokość ustala się na podstawie danych z ostatnich sześciu miesięcy, w kwocie niższej niż 2 811 zł, maksymalnie o 400 zł i minimalnie o 50 zł brutto, do wysokości 2 811,00 zł. uprawnionymi do podwyżek wynagrodzeń wg ww. zasad są pracownicy pozostający w stosunku pracy w dniu podpisania uzgodnień, tj. w dniu 9 czerwca 2016 r. Wyrównanie wynagrodzeń ww. pracowników następuje od dnia 1 stycznia 2016 r., bądź w przypadku zatrudnionych po 1 stycznia 2016 r. od dnia zatrudnienia.
____________________________________ Wielka Polska !
09 cze 2016, 13:05
IS Warszawa dogadana ciekawe kiedy wyrównania
09 cze 2016, 13:13
Jak rozumiecie pkt 1?
09 cze 2016, 13:17
referent, starszy referent, inspektor i starszy inspektor - dla 4 stanowisk mnożnik 1,5 (za wyjątkiem szczęśliwców, którzy do tej pory mieli mnożnik powyżej 1,5) nie wiem czy śmiać się czy płakać ...
09 cze 2016, 13:27
Osoby na umowach na czas określony oraz na zastępstwach należą do korpusu, czy są poza nim?
09 cze 2016, 13:30
informacja, uzyskana od ZZ: wypłaty prawdopodobnie dopiero w lipcu
09 cze 2016, 13:31
ZZ dobrze zadziałały. Chociaż zupełnej tajemniczości nadal jestem przeciwny
09 cze 2016, 13:38
Laszlo
ZZ dobrze zadziałały. Chociaż zupełnej tajemniczości nadal jestem przeciwny
Nie podzielam tej opinii skoro aż 4 stanowiska mają dostać tyle samo to po co ten podział na referent, starszego referenta, inspektora i starszego inspektora?? Nie oszukujmy się większość na tych stanowiskach mają poniżej 1,5 a teraz to ma się zrównać do takiej samej płacy. To po co są stanowiska może od razu zrobić jedno i tyle
Ostatnio edytowano 09 cze 2016, 13:56 przez Flame123, łącznie edytowano 1 raz
09 cze 2016, 13:50
Czemu wypłaty dopiero w lipcu? Czy wypłata czerwcowa obejmie już podwyżkę?
09 cze 2016, 13:54
Zgadzam się z Tobą, 4 stanowiska zamiast 6 by wystarczyły, tj ref, ins i kom + st. Kom jako faktycznie SAMODZIELNE.
a dobrze zadziałały, bo nie skończyło się na wszyscy 1,5 a reszta dziękuję dobranoc albo 50zl brutto. Pewnie DISy walczą tez żeby nie dać wiele, więc chce wierzyć że chociaż tyle się udali...
09 cze 2016, 14:00
IS Katowice - wypłata czerwcowa już z podwyżkami (Wyrównanie pod koniec SIERPNIA ;/)
09 cze 2016, 14:07
IS Warszawa Czy ci którzy mają wskaźnik poniżej 1,5 dostaną tylko wyrównanie do 1,5? Czy uwzględni ich też 1 pkt?
09 cze 2016, 14:08
dora12345
IS Warszawa Czy ci którzy mają wskaźnik poniżej 1,5 dostaną tylko wyrównanie do 1,5? Czy uwzględni ich też 1 pkt?
Cztery razy przeczytałem ten komunikat i go nie rozumiem. Mam wrażenie, że jest zbyt ogólny - patrz, czytelny dla osoby, która go pisała. Wątpię żeby któreś z nas doszło do tego ile komu, kiedy i dlaczego.