Trochę się zagalopowałeś. Jak to nie realizuje? :blink:
Wielki Brat obiecał pozamykać przestępców, wsadzili już do aresztu... kilku "najwiernieszych z wiernych", a dopiero się rozkręcają (polują m.in. na swoich byłych ministrów). Jeszcze kilka tygodni i z pisu tudzież ich sojuszników zostaną strzępy.
Drago! Ty się też trochę zagalopowałeś. Co proponujesz zamiast PiS-u? Może PO? Jeszcze kilka miesięcy i z nas - skarbowców - zostaną strzępy jak PO będzie samodzielnie rządzić! Zobacz ich program!
Zoltar! Jesteś chyba prawnikiem. Prawnicy najbardziej "zanieczyszczają" j. polski. A Ty bez przerwy popisujesz się łaciną. Cyt. Niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, a swój język mają! I "gęsi" w tym powiedzeniu, to przymiotnik, czy rzeczownik?
Millan 80! Nie interesuje mnie, że W-wa jest zakorkowana i ma takie władze. Takie władze sobie wybraliście. Polska (głęboka prowincja jak mówicie) liczy 38,1 mln ludności, a W-wa 1,693 mln (to tylko 4,44% ludności Polski). Przy okazji (a propos, jak powiedziałby Zoltar) Zyta Gilowska i Zb. Religa mają rodowód z PO (Religa nie należał, ale był popierany w poprzedniej kadencji - i został senatorem). Co proponowała Zyta skarbowcom? Już zapomniałeś? A co proponuje Religa (odpowiedzialność zbiorowa = wyższe składki OC i wzrost składki zdrowotnej - chyba w przyszłym roku)? Może Zyta i Religa wrócą do PO (Zyta powiedziała kiedyś, że nie zmieniła poglądów od ukończenia szkoły średniej)?
Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 20:13 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 20:03
praktyk1945
Zoltar! Jesteś chyba prawnikiem. Prawnicy najbardziej "zanieczyszczają" j. polski. A Ty bez przerwy popisujesz się łaciną. Cyt. Niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, a swój język mają! I "gęsi" w tym powiedzeniu, to przymiotnik, czy rzeczownik?
Sorry Praktyk1945 ale to nie ja używam łaciny tylko HELVET (ja za to nadużywam słowa "sorry" ), zwróć uwagę, że nawet Heraklita przetłumaczyłem a mogłem napisiać w starożytnej grece "panta rhei"!!! A tak na marginesie: dlaczego tak sądzisz, że "Prawnicy najbardziej "zanieczyszczają" j. polski.". Moim zdaniem zanieczyszczają go niedouczeni dziennikarze i... politycy.
Ps. nie, nie jestem prawnikiem, a szkoda, cwany prawnik w Warszawie zarabia... 30.000 zł netto miesięcznie (nie żartuję) kontrolowałem paru... Zresztą z różnym skutkiem!!!
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:07 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 20:32
zoltar7
Można powiedzieć śmiało oceniając prezydenturę w Warszawie: Lecha Kaczyńskiego i Gronkiewicz-Waltz, że Warszawa wpadła z deszczu pod rynnę . Reasumując: oj Stolica nie ma szczęścia do swoich prezydentów (a pamiętacie Pawła Piskorskiego? )
Co tam "Ich Troje" razem wziętych w porównaniu do Święcickiego. Ten dopiero Wam namieszał! Nieprawdaż?! :blink:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 sie 2007, 20:44
Nadir
Co tam "Ich Troje" razem wziętych w porównaniu do Święcickiego. Ten dopiero Wam namieszał! Nieprawdaż?!
Święcicki to chyba jakiś most na Wiśle naiwnym turystom sprzedał czy pomnik Syrenki??? Fakt, to był lepszy cwaniak, widziałem go w zeszłym roku na koncercie na rzecz wolności na Białorusi... Ma się świetnie... Oczywiście Święcicki, nie wolność na Białorusi.
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:08 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 20:52
Dawno nie widziałem tak dobrego kabaretu, jak dzisiejszego wieczoru u Lisa w "Co z tą Polską". :brawa:
____________________________________ Litość dla wilków jest niesprawiedliwością wobec owiec.
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:09 przez jabol, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 22:23
praktyk1945
Drago! Ty się też trochę zagalopowałeś. Co proponujesz zamiast PiS-u? Może PO? Jeszcze kilka miesięcy i z nas - skarbowców - zostaną strzępy jak PO będzie samodzielnie rządzić! Zobacz ich program!
Zwracam się do ciebie Praktyk1945 ale to też dotyczy innych. Nie rozumiem ludzi, którzy chcą dokonać wyboru w wyborach AD2007 kierując się tym, czy my jako urzędnicy skarbowi odniesiemy z tego korzyści czy nie. Nie rozumiem i nie zgadzam się na podejmowanie wyborów o przyszłości Polski na podstawie partykularnych interesów naszej (czy innej) grupy zawodowej. To jest prywata. Wiem, wiem może jestem idealistą ale nie wolno patrzeć na społeczność i dobro Polski poprzez pryzmat własnych interesów. Dokonując wyboru dla Polski trzeba się kierować dobrem Kraju, nie własnym. Tak uważam... i dlatego nie zagłosuję na PiS.
Ps. też uważam, że jeżeli faktycznie Chlebowski (PO) zostanie Min. Fin. i będzie się upierał przy połączeniu ZUS z USami to będzie to co najmniej katastrofa!!!
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:11 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 22:45
Co było u Lisa? Widziałem w zapowiedziach programu "składu" gości, było chyba 6 + prowadzący kontra Putra z PIS-u (super!, nie ma to jak dziennikarska bezinteresowność!). :blink: Najłatwiej walić w prokuraturę, sądy, AWB, rząd,... Jak Oni ośmielili się przesłuchiwać ministra, a tym bardziej z własnej partii!!! Czy PIS naprawdę powinno sprawdzać ciemne interesy tylko polityków opozycji? Bracia skarbowcy, popieram PIS bo tak nie robi. Sprawdzają wszystkich bez względu na partię! :brawa:
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:12 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 22:49
Zoltar! Odpowiedziałeś sobie sam! Posłowie - prawnicy (a sporo ich tam ostatnio przybyło) uchwalają takie prawo, aby ten Twój prawnik (cwaniak) zarabiał 30.000,- zł. A inny prawnik, poseł A. Szejnfeld, "tworzy" projekt o odpowiedzialności urzędników za tzw. złe decyzje, wydawane na podstawie "złych" ustaw uchwalonych przez złych "posłów - prawników". W Sejmie brakuje polonistów. Wykładnia gramatyczna, to sprawa polonisty, czy prawnika? Rozbiór gramatyczny zdania, to jaki przedmiot? Art. 14 Ordynacji kończył się (na 1.01.2007r.) na literze "p", a art. 20 chyba na literze "s". Nie masz problemów z bardzo często zmienianym prawem podatkowym? Dlatego uważam, że j.polski "zanieczyszczają" prawnicy. Jeśli nie masz z tym problemów, to jesteś szczęśliwy. Ale do czasu, jak A.Sz. = PO uchwali te przepisy (nawet kary do 15 x najniższe wynagrodzenie). Są w ich programie. :czytaj:
PS. Nie zamierzam głosować na PO - nie będę podcinał gałęzi, na której siedzę! <_< Na PiS też nie. LiD tak samo. Może na PSL. Może przeniosę się na wieś i zajmę się rolnictwem! Może? :piwo:
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:14 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 22:51
millan80
Co było u Lisa? Widziałem w zapowiedziach programu "składu" gości, było chyba 6 + prowadzący kontra Putra z PIS-u (super!, nie ma to jak dziennikarska bezinteresowność!). :blink: Najłatwiej walić w prokuraturę, sądy, AWB, rząd,... Jak Oni ośmielili się przesłuchiwać ministra, a tym bardziej z własnej partii!!! Czy PIS naprawdę powinno sprawdzać ciemne interesy tylko polityków opozycji? Bracia skarbowcy, popieram PIS bo tak nie robi. Sprawdzają wszystkich bez względu na partię! :brawa:
Millan, Ty mnie przerażasz, trochę więcej refleksji, czy ty nie rozumiesz, że nikt nie broni ministra jeżeli jest złodziejem, w tej sprawie jednak nie chodzi o przestępstwo tylko o zamknięcie ust przeciwnikom politycznym i zastraszenie opozycji. Aresztowanie przeciwników politycznych kilka tygodni przed wyborami to nowa praktyka w życiu politycznym Polski. Ty naprawdę nie widzisz co się dzisiaj stało w Polsce? Apeluję do twojego zdrowego rozsądku. Zastanów się. Zauważ, że zatrzymano ludzi... za utrudnianie śledztwa (!) w sprawie "przecieku", a nie za jakąś konkretną zbrodnię. Człowieku przecież to jest ewidentna akcja polityczna. :excl:
praktyk1945
Zoltar! Odpowiedziałeś sobie sam!
Nie zauważyłem.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Posłowie - prawnicy (a sporo ich tam ostatnio przybyło) uchwalają takie prawo, aby ten Twój prawnik (cwaniak) zarabiał 30.000,- zł. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zarabiają 30.000 zł pracując dla wielkich korporacji (stawka godzinowa to często 750 zł/godz.). Poza tym prawnik to nie jest ktoś kto skończył prawo, to jest ktoś kto skończył prawo i praktykuje ten zawód (co trudno powiedzieć o większości posłów legitymujących się ukończonym prawem).
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wykładnia gramatyczna to sprawa polonisty, czy prawnika? Rozbiór gramatyczny zdania, to jaki przedmiot? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Sorry Praktyk1945 ale wykładania prawa (w tym gramatyczna) to zajęcie prawnika, jeśli po tylu latach w skarbówce uważasz, że to zajęcie dla polonisty, to... pozostawię to bez komentarza.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nie zamierzam głosować na PO - nie będę podcinał gałęzi, na której siedzę! <_< Na PiS też nie. LiD tak samo. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To tak prawie jak ja. Ja nie będę głosował na PiS bo to formacja SZKODLIWA DLA POLSKI, a ja nie będę podcinał gałęzi, na której siedzę!
Pozdr.
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:17 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 23:08
Zotlar! Tych wyborów dokonuję przeciętnie co 4-ry lata i co? Tusk obiecywał mi marzenia (kilka dni temu). Kaczor nadzieję - też w tym samym dniu. A co obiecuje R.Giertych z tymi neofaszystami z MW? Też prawnik i historyk = histeryk. W art. 13 Konstytucji coś zapisano, ale tylko zapisano. A o co chodzi tym wszystkim z tego cyrku zw. Sejmem? Mówią, że o Polskę = własną kieszeń i d-pę. :dupa: Wstyd do n-tej potęgi!!! Dlaczego mam myśleć inaczej jak oni?
PS. Zrobiłeś się ostatnio taki "przyszłościowy". Chcesz czekać do XXII wieku? :stop:
Sorry Zoltar7, ale kiedyś pod koniec lat 90 ubiegłego wieku na rozprawie w NSA jako ekonomista-polonista zrobiłem rozbiór gramatyczny pewnego przepisu z pod.dochodowego osób prawnych (osobę prawną reprezentował Pan Banasiak z Kancelarii Ożogowa i Wspólncy - może go znasz) i wygrał ekonomista - polonista, a nie prawnik Banasiak. Z sądu wyszedł jak zmyty. Jeżeli po tylu latach pracy w skarbówce uważasz, to za zajęcie dla prawnika, to pozostawiam to bez... I to wygrałem 4-ry (słownie: cztery) sprawy z tym panem. Prawda, że dotyczyły one 4 lat i tego samego przepisu! :piwo: Ale liczy się efekt końcowy!
PS. A pomogły mi słowniki języka polskiego (Skorupka i Doroszewski - to autorzy) a nie ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych.
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:20 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
30 sie 2007, 23:46
zoltar7
Millan, Ty mnie przerażasz, trochę więcej refleksji, czy ty nie rozumiesz, że nikt nie broni ministra jeżeli jest złodziejem, w tej sprawie jednak nie chodzi o przestępstwo tylko o zamknięcie ust przeciwnikom politycznym i zastraszenie opozycji. Aresztowanie przeciwników politycznych kilka tygodni przed wyborami to nowa praktyka w życiu politycznym Polski. Ty naprawdę nie widzisz co się dzisiaj stało w Polsce? Apeluję do twojego zdrowego rozsądku. Zastanów się. Zauważ, że zatrzymano ludzi... za utrudnianie śledztwa (!) w sprawie "przecieku", a nie za jakąś konkretną zbrodnię. Człowieku przecież to jest ewidentna akcja polityczna.
Każdy widzi to co chce widzieć. Pesymista widzi tylko pół butelki, optymista - jeszcze pół. A butelka jest zapełniona do połowy. Który z Was Pesy-, a który Opty-? :rolleyes: Pozdrawiam "budowniczych" V RP.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:20 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
31 sie 2007, 06:02
Nadir
Każdy widzi to co chce widzieć. Pesymista widzi tylko pół butelki, optymista - jeszcze pół. A butelka jest zapełniona do połowy. Który z Was Pesy-, a który Opty-? Pozdrawiam "budowniczych" V RP.
No właśnie, a ja wstaję rano i co widzę... Lech Wałęsa cały czas na wolności!? :blink: A w TVN niejaki Putra (zamieszany w przewałę 4 mln PLN) opowiada bajki o szlachetnym premierze walczącym z rakiem toczącym IV RP. Ale jaja.
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:21 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
31 sie 2007, 07:44
Ja byłem pewny, że rano usłyszę o powstaniu jakiejś WRONy-bis. Powiedzmy Komitet Albo Centum Zwalczania Korupcyjnych Antypatriotów czy jakośtakoś.
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:21 przez Reddevil, łącznie edytowano 1 raz
31 sie 2007, 08:03
Red Devil
Ja byłem pewny, że rano usłyszę o powstaniu jakiejś WRONy-bis. Powiedzmy Komitet Albo Centum Zwalczania Korupcyjnych Antypatriotów czy jakośtakoś.
Red Devil masz nick, który czyni cię dobrym kandydatem do tego gremium, może otworzymy listę społeczną chętnych do WRON-bis?
Ps. Ciekawy jestem kto zarobił na spadku wartości Spółek Krauzego (szczerze powiedziawszy to los tego Pana mnie nie interesuje) ale ktoś kto miał wiedzę o tym, że Krauze będzie poszukiwany w celu aresztowania, mógł zarobić na opcjach miliony...? Ciekawe czy ktoś zarobił?
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 07:22 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz