Teraz jest 11 wrz 2025, 13:23

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2015, 13:24

POSTY        11
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Ja osobiście czekam na rozwój sytuacji do kolejnej wypłaty. Jeśli nie uda się pracodawcy wypłacić wyrównania lub chociaż podwyższyć wynagrodzenia do 2810 brutto to automatycznie przekażę wypowiedzenie. Powielę to co ktoś już napisał wyżej. Pracodawcy ( Izby) nie dbają o młodych ludzi, którzy będą musieli zastąpić starych. Sporo moich rówieśników odeszło ze względu na płacę na śmiesznym poziomie. Ja na szczęście jestem młody i mam jeszcze szansę zarobić w innym miejscu na godne życie. Założenie rodziny czy zakup mieszkania na 35 letni kredyt nie wchodzi w grę kiedy to otrzymujemy motywacyjne 1500zł wynagrodzenia.

31 maja 2016, 18:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 14:28

POSTY        10
1.5 to minimum. Nie rozumiem dlaczego zz w negocjacjach walczą o zmniejszenie tego minimum. Wywalczmy najpierw większy pułap początkowy by dalej negocjować o wyższe mnożniki dla starszych stażem. Chyba że osoby z zz to właśnie ci starsi stażem i walczą głównie o siebie. :stop:

31 maja 2016, 18:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Wychodzi na to że dając minimalny mnożnik 1.5 wszystkim, nie starczy na podwyżki dla kierownictwa, a te przecież muszą być sowite...  :mur:

Z mojego US także już poodchodziły osoby, reszta czeka i tak jak napisał lux80 - do końca negocjacji...

Trochę więcej szacunku dla ,,szarych" pracowników... i tych starszych i młodych... Wrzucać wszystkich do jednego wora nie można bo zapał do pracy zależy od człowieka ale i od konkretnej mobilizacji... Brak jasnych przepisów dotyczących awansów, teraz brak obiecanych podwyżek...  :stop:

31 maja 2016, 18:47

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
ale z tego co pamiętam to kadra kierownicza miała być wyłączona z tych podwyżek...
więc dalej uważam że negocjacje są prowadzone wyłącznie przez związki zawodowe kierowników  :(

31 maja 2016, 18:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Pierwotnie chyba miała być ale coś nas widać ominęło bo teraz już wyłączona ma nie być :(

31 maja 2016, 19:01
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA14 maja 2016, 11:31

POSTY        1
ZZ na Śląsku za kim wy jesteście! Chcecie chyba doprowadzić do zdrady zwykłych szarych, ciężko pracujących ludzi bo na razie to widzimy że działacie na ich nie korzyść.

31 maja 2016, 19:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2013, 13:03

POSTY        20
achlarwa                    

Pawel007                    

(...) w sprawie kasy chciałbym sam decydować ile mi się z tej puli należy.
Nic bardziej prostego: zostań sam swoim pracodawcą (w tym przypadku dyrektorem lub ministrem).  :dokuczacz:

A wiesz przymierzam się do tego  palka--==
A na pierwsze moje pytanie dostanę odpowiedź ? :blink:

31 maja 2016, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Pracuje powyżej ośmiu lat, mnożnik niewiele ponad 1.5. Nie dostałem nic. Jak pisałem o podziale na Opolszczyźnie larum podnieśli justpracownik i grisza00 glëdząc że jak się nie podoba można się zwolnić. Albo coś o tym że nie każdy nadaje się na kierownika. Czy można wyobrazić sobie większe chamstwo. Sami się zwolnijcie bo takich prostaków w skarbœwce nie potrzeba.  Gdzie ta dobra zmiana, na dole tak jak w MF rzædziła buta i chamstwo odziedziczone po PO.

31 maja 2016, 19:39
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2016, 15:08

POSTY        26
Tabaluga                    

1.5 to minimum. Nie rozumiem dlaczego zz w negocjacjach walczą o zmniejszenie tego minimum. Wywalczmy najpierw większy pułap początkowy by dalej negocjować o wyższe mnożniki dla starszych stażem. Chyba że osoby z zz to właśnie ci starsi stażem i walczą głównie o siebie. :stop:

Podpisuje się pod tym postem w 100%

31 maja 2016, 20:03
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Mogę się tylko wypowiedzieć w kwestii IS Warszawa i podległych pod nią US. Uważam że powinni walczyć o podwyżki dla młodych i dla starszych pracowników bo oni tyrają z zamrożonymi podwyżkami. Powtarzam należy się to nam jak psu buda. Nie rozumiem dlaczego chcą podwyżek dla kierowników niech zniwelują dysproporcje między US dla kierownikow bo jeden ma więcej niż drugi mając ten sam staż pracy i obowiązki tylko inne US.

Nie ukrywam od samego rana  bedę jutro będę obserwował czy pojawi się jakieś info czy się dogadali w Warszawie.

31 maja 2016, 20:26
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Nadir                    

Kiedy? Wtedy, kiedy kraj będzie stać na to...

Chyba jest stać skoro dostali inni... I to nie raz.

31 maja 2016, 21:43
Specjalista

REJESTRACJA11 kwi 2013, 09:28

POSTY        465
marek78                    

No właśnie zgodnie z pismem MF miał być najniższy mnożnik 1,5 a z tego co słyszę dzięki naszym wspaniałym ZZ w Krk dalej będziemy zarabiać 2.000zl brutto  <_<   Nie kumam tego że inne  IZby mogą mieć 1,5 a w innych  :dupa: w ogóle co to za wynagrodzenia normalnie WSTYD!  :za2:  :mur:

Wg symulacji najniższa podwyżka dla osób z mnożnikiem poniżej 1.5 to 400 zł.

01 cze 2016, 06:02
Amator

REJESTRACJA07 gru 2015, 07:50

POSTY        12
minifini                    

marek78                    

No właśnie zgodnie z pismem MF miał być najniższy mnożnik 1,5 a z tego co słyszę dzięki naszym wspaniałym ZZ w Krk dalej będziemy zarabiać 2.000zl brutto  <_<   Nie kumam tego że inne  IZby mogą mieć 1,5 a w innych  :dupa: w ogóle co to za wynagrodzenia normalnie WSTYD!  :za2:  :mur:

Wg symulacji najniższa podwyżka dla osób z mnożnikiem poniżej 1.5 to 400 zł.

najniższa czy najwyższa? bo to jest jakaś kpina z tą całą sytuacją?

Dlaczego połowa Polski dostanie wyrównanie do 1.5 a druga dostanie kopa w d...? Rozumiem starszych pracowników ale przecież oni dostają jeszcze wysługę lat, niech związki walczą o jej zwiększenie, ale nie, najlepiej utrącić najmłodszych? Później się dziwią dlaczego nikt nie chce przyjść do pracy w IS/US.

01 cze 2016, 06:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Właśnie Pinero -  u mnie dostali w ubiegłym roku kierownicy po kilkaset złotych, obecnie kierownictwo również kilka stówek. Tylko dla szaraków którzy maja ledwo ponad 1.5 nic się nie znalazło.  I jeszcze te komentarze "jak się nie podoba to się zwolnij"... chamstwo niektórych jest porażające, współczuje podatnikom którzy mają z takimi osobnikami kontakt...

01 cze 2016, 06:40
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 173  Następna strona