Teraz jest 11 wrz 2025, 13:54

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 kwi 2016, 05:50

POSTY        5
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Levy181                    

Jak tylko ktoś miałby informację o sytuacji w Warszawie to piszcie proszę.
Odnośnie ludzi którym się nie podoba to iż, podwyżki mają objąć pracowników o krótkim stażu pracy mogę tylko powiedzieć tyle żeby żyli z rodziną płacili rachunki itd w Stolicy za 1450 złotych, w młodą kadrę trzeba inwestować bo później pracownik odejdzie na emeryturę i kto będzie pracował ? ale to nic każdy ma swoje zdanie ja uważam że należy nam się to jak psu buda.

Dokładnie, ja mam nadzieję że mnożnik będą jak najbardziej sprawiedliwe dla wszystkich osób, ale nie jak dochodzą mnie ze najmniej zarabiajacym nie przyznają mnożnika 1.5 tylko 1.3 mam nadzieję że nie okaże się prawda, w takim razie po co były wcześniejsze komunikaty o kwocie bazowej ?

31 maja 2016, 14:53
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
zygzak1980                    

Ktoś coś wie o IS Katowice. Miało być kolejne spotkanie 30 lub 31 i wciąż cisza :/

Z tego co mi wiadomo - w Katowicach nie zawarto porozumienia na dzisiejszym spotkaniu.

Ludzie naprawdę tracą cierpliwość.
Chyba trzeba zaprosić profesjonalnego mediatora, bo zarówno z 1, jak i 2. str. brakuje zrozumienia co do konieczności ustępstw.
Może warto osoby uczestniczące wysłać na warsztaty z podstaw negocjacji?

31 maja 2016, 14:58

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
miroslav1908                    

zygzak1980                    

Ktoś coś wie o IS Katowice. Miało być kolejne spotkanie 30 lub 31 i wciąż cisza :/

Z tego co mi wiadomo - w Katowicach nie zawarto porozumienia na dzisiejszym spotkaniu.

Ludzie naprawdę tracą cierpliwość.
Chyba trzeba zaprosić profesjonalnego mediatora, bo zarówno z 1, jak i 2. str. brakuje zrozumienia co do konieczności ustępstw.
Może warto osoby uczestniczące wysłać na warsztaty z podstaw negocjacji?

może związkowcy chcieli jeszcze więcej dla kierowników ale DIS stwierdził że to już nie wypada  :rotfl:
obawiam się tego co uzgodnią bo każda kolejna propozycja jest gorsza od poprzedniej dla przeciętnego szaraczka pracującego dłużej niż 8 lat i mającego mnożnik minimalnie powyżej 1,5...

31 maja 2016, 15:05
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Złota zasada prakseologii "lepsze jest wrogiem dobrego".
Mówienie, że czas działa na korzyść ZZ w imię wypracowania "jak najbardziej sprawiedliwych zasad podziału" jest w mojej ocenie twierdzeniem fałszywym.
Czas działa na niekorzyść ZZ, chociażby z tego powodu, że bardzo ucierpi ich wizerunek jako skutecznego negocjatora oraz wiarygodność społeczna.
Dlatego nigdy ZZ nie będą miały silnego mandatu społecznego wśród pracowników skarbowości. Statystyka uzwiązkowienia w administracji podatkowej i skarbowej jest tego koronnym argumentem.
Finalnie efekt będzie taki, że wrócimy do punktu wyjścia i okaże się, że propozycje DIS były lepsze niż te kolejne n-te warianty propozycji ze strony związkowej.

31 maja 2016, 15:25
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Mam nadzieję że wszyscy dostaną jakże zasłużone podwyżki.

31 maja 2016, 15:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2013, 13:03

POSTY        20
A co mam zrobić żeby ZZ mnie nie reprezentowały przed Dyr.? Nie jestem członkiem żadnego ZZ i chciałbym sam negocjować swoją podwyżkę z moim pracodawcą. Ps: nie mam nic do ZZ ale w sprawie kasy chciałbym sam decydować ile mi się z tej puli należy.

31 maja 2016, 15:48
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Pawel007                    

(...) w sprawie kasy chciałbym sam decydować ile mi się z tej puli należy.
Nic bardziej prostego: zostań sam swoim pracodawcą (w tym przypadku dyrektorem lub ministrem).  :dokuczacz:

31 maja 2016, 15:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2016, 21:05

POSTY        24
maryska88                    

Witam. Orientuje się ktoś kiedy w IS Gdańsk wypłacą wyrównanie?

Dziś wyrównanie wpłynęło na konto  :D

Ostatnio edytowano 31 maja 2016, 16:07 przez egzekutor10, łącznie edytowano 1 raz

31 maja 2016, 15:57
Znawca

POSTY        187
Nie śledzę tematu od dawna ale proszę mi powiedzieć, czy w tych US które już dostały pieniądze to z jakiego mnożnika do jakiego zostały podniesione ? Bardziej interesują mnie te osoby z mniejszym stażem pracy i niższym stanowiskiem.

Jestem na stanowisku referenta i mam mnożnik 1.02 czy mogę liczyć na 1.5 tak jak było to założone ?

31 maja 2016, 16:02
Zaawansowany

REJESTRACJA27 maja 2016, 13:57

POSTY        70
Levy181                    

Nie śledzę tematu od dawna ale proszę mi powiedzieć, czy w tych US które już dostały pieniądze to z jakiego mnożnika do jakiego zostały podniesione ? Bardziej interesują mnie te osoby z mniejszym stażem pracy i niższym stanowiskiem.

Jestem na stanowisku referenta i mam mnożnik 1.02 czy mogę liczyć na 1.5 tak jak było to założone ?

Teoretyczne założenia zgodnie z informacją MF przesłaną chyba do wszystkich US to wprowadzić najniższy mnożnik kwoty bazowej 1,5. Z tego co tutaj czytam wszystkie IS do tego się zastosowały ( jeśli się mylę, proszę mnie poprawić).

Tego na co możesz liczyć niestety nie wie nikt, bo zdaje się, że jednak co Izba to inne ustalenia.  :mur:

31 maja 2016, 16:26
Zaawansowany

POSTY        70
egzekutor10                    

maryska88                    

Witam. Orientuje się ktoś kiedy w IS Gdańsk wypłacą wyrównanie?

Dziś wyrównanie wpłynęło na konto  :D

:brawa:  Gdańsk, zazdroszczę spokoju  :piwo:   Warszawo bierz przykład  boje--==

31 maja 2016, 16:29
Znawca

POSTY        187
KLUSKIZMLEKIEM dziękuję za odpowiedź. Jestem bardzo ciekawy kiedy i przede wszystkim co ustalą na Mazowszu. Oby jutro odbyło sie to spotkanie i zakończyło się już sukcesem.

31 maja 2016, 16:41
Zaawansowany

POSTY        70
Levy181                    

KLUSKIZMLEKIEM dziękuję za odpowiedź. Jestem bardzo ciekawy kiedy i przede wszystkim co ustalą na Mazowszu. Oby jutro odbyło sie to spotkanie i zakończyło się już sukcesem.

Oby jutro doszli do porozumienia i przesłali ustalenia zasad podwyżek  czytaj=--===

31 maja 2016, 16:50
Amator

REJESTRACJA23 maja 2016, 15:08

POSTY        26
No właśnie zgodnie z pismem MF miał być najniższy mnożnik 1,5 a z tego co słyszę dzięki naszym wspaniałym ZZ w Krk dalej będziemy zarabiać 2.000zl brutto  <_<   Nie kumam tego że inne  IZby mogą mieć 1,5 a w innych  :dupa: w ogóle co to za wynagrodzenia normalnie WSTYD!  :za2:  :mur:

31 maja 2016, 17:00
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 173  Następna strona