Teraz jest 11 wrz 2025, 12:19

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Witam wszystkich forumowiczów. I od razu mam pytanie: czy ktoś jest zorientowany co się dzieje w kwestii podwyżek w IS Rzeszów? W moim US były przekazywane informacje, że wyrównania będą wypłacone bodajże do 20 maja. W tym dniu owszem, wypłacili, ale jakieś śmieszne "nagrody", natomiast o podwyżkach cisza. Nikt nic nie wie, albo boi się odezwać. Może więc chociaż tutaj ktoś coś wie?

31 maja 2016, 09:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2016, 14:08

POSTY        17

LOKALIZACJAMazowsze
@ataman

Spotkanie ma być jutro. Może z okazji Dnia Dziecka w końcu się dogadają.

31 maja 2016, 09:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 11:24

POSTY        3
heathen                    

Witam wszystkich forumowiczów. I od razu mam pytanie: czy ktoś jest zorientowany co się dzieje w kwestii podwyżek w IS Rzeszów? W moim US były przekazywane informacje, że wyrównania będą wypłacone bodajże do 20 maja. W tym dniu owszem, wypłacili, ale jakieś śmieszne "nagrody", natomiast o podwyżkach cisza. Nikt nic nie wie, albo boi się odezwać. Może więc chociaż tutaj ktoś coś wie?

Może Kolego śmieszna "nagroda" to właśnie Twoje wyrównanie za 5 m-cy bo otrzymałeś fantastyczną podwyżkę 50 zł :)

31 maja 2016, 09:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
Ragnar                    

heathen                    

Może Kolego śmieszna "nagroda" to właśnie Twoje wyrównanie za 5 m-cy bo otrzymałeś fantastyczną podwyżkę 50 zł :)

Też o tym pomyślałem, ale jednak informacja zawarta w tytule przelewu jest dość jasna

31 maja 2016, 10:18
Amator

REJESTRACJA04 mar 2016, 18:03

POSTY        20
Ataman                    

Czy wiadomo coś o sytuacji w IS w Warszawie? Jak sądzę spotkanie w MF nie przyniosło rozstrzygnięcia, w innym razie pojawiły by się już jakieś informacje... Ktoś wie co dalej? Znana jest data kolejnego spotkania w sprawie podwyżek? Czy takie informacje także są tajne bo mogą uniemożliwić dojście do porozumienia, panowie Związkowcy?

Zgodnie z komunikatem z dnia 25.052016r. "Uzgodnienia zasad podwyżek - Mazowsze"

IS Warszawa:

Ponieważ odbyte do tej pory dwa spotkania uzgodnieniowe z udziałem Kierownictwa Izby oraz przedstawicieli Związków zawodowych nie pozwoliły zawrzeć porozumienia w trybie art. 27 ust. 3  ustawy o związkach zawodowych, 25.05.2016 roku w Ministerstwie Finansów doszło do spotkania z udziałem przedstawicieli dotychczas negocjujących stron oraz przedstawicieli Departamentu Administracji Podatkowej.

W czasie spotkania nastąpiło zbliżenie stanowisk. Kolejne spotkanie planowane jest na przyszłą środę.

Zasady podziału pozostałych środków nie zostały jeszcze uzgodnione, stanowiska stron dialogu pozwalają jednak na postawienie tezy, że nastąpi to już w najbliższym czasie.

UKS Warszawa:

24.05.2016 w UKS Warszawa odbyło się kolejne spotkanie z udziałem Kierownictwa urzędu oraz przedstawicieli NSZZ „Solidarność”. W trakcie spotkania dokonano uzgodnienia zasad podziału środków na podwyżki na wszystkich stanowiskach w urzędzie, z wyjątkiem stanowisk naczelników wydziałów. Wskazać jednak trzeba,  że zarówno w tej kwestii, jak i w pozostałej części zasad podziału (tzw. „pula Dyrektora”) nastąpiło poważne zbliżenie stanowisk, a Dyrektor urzędu zaproponował nawet uczestnikom spotkania zimne napoje.

W najbliższym czasie na tablicy informacyjnej związków zawodowych wywieszone zostaną informacje dot. dotychczasowych uzgodnień.

:wysmiewacz:  boje--==  :zly1:  <_<

31 maja 2016, 10:38

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że jutro uda się dogadać.

31 maja 2016, 10:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Ataman                    

Dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że jutro uda się dogadać.

Jak by mieli dać kasę to już była by na kontach, a że województwo jest spore i zapotrzebowanie bardzo duże nie ma raczej co liczyć na cokolwiek. dostaną młodziki i tyle reszta zawsze była traktowana jak "bydło", jesteśmy dojeni, zaganiani do roboty, i kopani na podziękowanie za wykonaną pracę na "cito" w Du*e.

31 maja 2016, 12:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 kwi 2016, 11:09

POSTY        48
Witam. Orientuje się ktoś kiedy w IS Gdańsk wypłacą wyrównanie?

31 maja 2016, 13:11
Amator

REJESTRACJA07 gru 2015, 07:50

POSTY        12
Witam, czy ktoś ma jakieś dodatkowe informacje dotyczące podwyżek w IS Kraków, podobno nie będzie wyrównania do mnożnika 1,5, z tego co wiem propozycja związków zawodowych utknęła na czymś w stylu po równo dla wszystkich. Czy zalecenie z ministerstwa nie mówiło o wyrównaniu w pierwszej kolejności pracowników do poziomu min 1,5? Co jest grane, jedne województwa dostaną inne nie? Czyżby w zapomnienie poszedł "Komunikat dotyczący podwyżek wynagrodzeń dla pracowników administracji podatkowej" z 2016.03.31?

31 maja 2016, 13:24
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
Jak tylko ktoś miałby informację o sytuacji w Warszawie to piszcie proszę.
Odnośnie ludzi którym się nie podoba to iż, podwyżki mają objąć pracowników o krótkim stażu pracy mogę tylko powiedzieć tyle żeby żyli z rodziną płacili rachunki itd w Stolicy za 1450 złotych, w młodą kadrę trzeba inwestować bo później pracownik odejdzie na emeryturę i kto będzie pracował ? ale to nic każdy ma swoje zdanie ja uważam że należy nam się to jak psu buda.

31 maja 2016, 13:29
Amator

REJESTRACJA24 mar 2016, 12:40

POSTY        18
Ja i sądzę, że już większość:

Obrazek

31 maja 2016, 13:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2012, 17:40

POSTY        11
spartmen                    

Witam, czy ktoś ma jakieś dodatkowe informacje dotyczące podwyżek w IS Kraków, podobno nie będzie wyrównania do mnożnika 1,5, z tego co wiem propozycja związków zawodowych utknęła na czymś w stylu po równo dla wszystkich. Czy zalecenie z ministerstwa nie mówiło o wyrównaniu w pierwszej kolejności pracowników do poziomu min 1,5? Co jest grane, jedne województwa dostaną inne nie? Czyżby w zapomnienie poszedł "Komunikat dotyczący podwyżek wynagrodzeń dla pracowników administracji podatkowej" z 2016.03.31?

Kolejna tura rozmów po 6 czerwca. Rozmowy w toku...jest kilka symulacji podwyżek...

31 maja 2016, 13:34
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 10:06

POSTY        36
Ktoś coś wie o IS Katowice. Miało być kolejne spotkanie 30 lub 31 i wciąż cisza :/

31 maja 2016, 13:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 15:09

POSTY        45
misiekaifla                    

Kolejna tura rozmów po 6 czerwca. Rozmowy w toku...jest kilka symulacji podwyżek...

Może ich być 50, a może być jedna, i tak żadnej opcji nikt nie pozna, jedynie końcowy efekt, a potem jak już będzie klepnięte, to ew. uwagi to już do Pana Boga najwyżej.

31 maja 2016, 14:25
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 173  Następna strona