IS WARSZAWA - cisza, obawiam się , że przed burzą bo chodzą pogłoski ( liczę, że nieprawdziwe) , że wyrównania do 1,5 nie będzie...
30 maja 2016, 16:44
Re: Znowu bez podwyżek...
kluskizmlekiem
IS WARSZAWA - cisza, obawiam się , że przed burzą bo chodzą pogłoski ( liczę, że nieprawdziwe) , że wyrównania do 1,5 nie będzie... :mur:
Ale jak to się bedzie miało do innych Izb gdzie sa ustalenia co do 1,5?!
30 maja 2016, 17:47
IS POZNAŃ 1) 24.05 - wypłacone wyrównania za miesiące styczeń-kwiecień 2016 2) 25.05 - wypłacona wyższa pensja za maj 2016 r. !
30 maja 2016, 18:18
Wie ktoś jak wygląda porozumienie w IS Gdańsk w sprawie podziału kwoty z II Grupy podwyżek, odnośnie wyrównania wskaźników?
30 maja 2016, 18:25
dora12345
kluskizmlekiem
IS WARSZAWA - cisza, obawiam się , że przed burzą bo chodzą pogłoski ( liczę, że nieprawdziwe) , że wyrównania do 1,5 nie będzie... :mur:
Ale jak to się bedzie miało do innych Izb gdzie sa ustalenia co do 1,5?!
To chyba osoby działające w ZZ trzeba zapytać, tak jak pisałam - taka pogłoska - mam nadzieję że nieprawdziwa. Może konkretna informacja pojawi się po spotkaniu środowym. Wszystko niestety owiane wielką tajemnicą, co osobiście mi się nie podoba, bo ZZ mogłyby chociaż jakąkolwiek informację podać - w końcu reprezentują także i mnie a nie wiem czy robią to tak jakbym chciała
30 maja 2016, 18:27
Życzę wszystkim, którzy mają niższy wskaźnik jak najszybciej dorównać do 1.5 . Mam 2 pytania : 1. Jak te podwyżki mają się do nowego opisu i wartościowania stanowisk ? 2. Dlaczego dla pracowników zostawiono przedział wskaźnika od 1,5 do zaledwie 1.99 skoro wskaźnik dyrektora zaczyna się od 5.00 ?
Mam obecnie pracownika na stanowisku referent ze wskaźnikiem 1,5 i zero doświadczenia, który dostał podwyżkę i wyrównanie oraz starszego komisarza z doświadczeniem 30 letnim (który uczy tego młodszego i ma dużo odpowiedzialniejszą pracę) ze wskaźnikiem 1.8 bez podwyżki i wyrównania. Ten starszy od 8 lat czekał na podwyżkę chociaż o % inflacji i nadal nie dostał nic. Dlaczego?
30 maja 2016, 19:02
Weksel
Dlaczego?
Pewnie nikt na forum nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi na te słuszne pytanie. Najwłaściwszym adresatem tego pytania jest minister finansów. Na mój rozum powinny być 3 etapy podwyżek: I etap, to podniesienie najniższych płac takiego do poziomu, aby skarbówka stała się konkurencyjna dla Biedronki (właśnie realizowany), II etap: zróżnicowanie płac po przeprowadzonym wartościowaniu stanowisk (I etap bardzo spłaszczył płace), III etap? To powinna być rekompensata utraconych zarobków w latach zamrożenia płac 2007-2015. Kto powinien to zrobić? Państwo polskie. Kiedy? Wtedy, kiedy kraj będzie stać na to...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 maja 2016, 20:18
herenatics
W zeszłym roku to podwyżki były chyba jak ktoś miał poniżej 2100 brutto, a nie w zależności od stanowiska.
Ok zgodzę się, ale akurat co jest najlepsze podwyżki były takie że osoby (starszy inspektor, inspektor) dostały podwyżki, a takie osoby co dostały awans o dwa stanowiska, ale bez podwyżki przed konsolidacją tj. na komisarza i zarabiały tyle co inspektorzy i starsi inspektorzy już nie dostali. I taki paradoks u nas jest, że inspektorzy i starsi inspektorzy mają więcej od komisarzy skarbowych. I co te związki zrobią z tym? Podejrzewam że nic, dlaczego w innych IS potrafią się dogadać, a u nas w IS Warszawa jak zwykle nic. Gdzie tu jest sprawiedliwość, żeby komisarz skarbowy brał pensję 2400 zł brutto i to z wysługą lat.
Ostatnio edytowano 30 maja 2016, 21:46 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Z jednego zdania zrobiłem kilka + literówki
30 maja 2016, 20:41
Nadir
Weksel
Dlaczego?
Pewnie nikt na forum nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi na te słuszne pytanie. Najwłaściwszym adresatem tego pytania jest minister finansów. Na mój rozum powinny być 3 etapy podwyżek: I etap, to podniesienie najniższych płac takiego do poziomu, aby skarbówka stała się konkurencyjna dla Biedronki (właśnie realizowany), II etap: zróżnicowanie płac po przeprowadzonym wartościowaniu stanowisk (I etap bardzo spłaszczył płace), III etap? To powinna być rekompensata utraconych zarobków w latach zamrożenia płac 2007-2015. Kto powinien to zrobić? Państwo polskie. Kiedy? Wtedy, kiedy kraj będzie stać na to...
O ile sobie przypominam poprzednie zamrożenie wynagrodzeń chyba było zrekompensowane w 1997r. Chyba się nowej rekompensaty już nie doczekamy...
30 maja 2016, 20:44
Laszlo
Herbatnick
(...) po ciężkiej spartakiadzie :piwo: (czy jak się zwie teraz ta paraolimpiada*) (...)
Piszesz tak, a sam pewnie 50 m nie przebiegniesz
Phi, ze złamaną nogą wyprzedzę każdego pasibrzucha z egzekucji. Chyba jako jedyny w urzędzie używam windy tylko w wyjątkowych okolicznościach. A co niektórzy czekają 3 min na windę, aby wjechać piętro wyżej. Szkoda gadać.
30 maja 2016, 20:47
Dzoana27
O ile sobie przypominam poprzednie zamrożenie wynagrodzeń chyba było zrekompensowane w 1997r. Chyba się nowej rekompensaty już nie doczekamy...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 maja 2016, 20:59
Phi, ze złamaną nogą wyprzedzę każdego pasibrzucha z egzekucji. Chyba jako jedyny w urzędzie używam windy tylko w wyjątkowych okolicznościach. A co niektórzy czekają 3 min na windę, aby wjechać piętro wyżej. Szkoda gadać.
A my windy w ogóle nie mamy
31 maja 2016, 07:19
W moim us wyrównanie do 1.5 tym, którzy mieli poniżej tego mnożnika. Pozostałe zasady przyznania podwyżek dla osób mających powyżej 1.5 zupełnie niejasne i nie wiadome czym kierowano się dając jednym a pomijając innych. Miało być wyrównanie mnożników do średnich krajowych - zgodnie z punktem II pisma z ministerstwa. W dolnośląskim tak zrobiono, u nas nie. Oczywiście kierownictwo wyposażono sowicie.
31 maja 2016, 07:29
Czy wiadomo coś o sytuacji w IS w Warszawie? Jak sądzę spotkanie w MF nie przyniosło rozstrzygnięcia, w innym razie pojawiły by się już jakieś informacje... Ktoś wie co dalej? Znana jest data kolejnego spotkania w sprawie podwyżek? Czy takie informacje także są tajne bo mogą uniemożliwić dojście do porozumienia, panowie Związkowcy?