W UKS-ach się dobrze zarabia? Ludzie- piszecie o mnożnikach 1,8? Starsi komisarze mają 1,3, przynajmniej u nas- południe:(
26 maja 2016, 18:43
Re: Znowu bez podwyżek...
Tomaszewski
Ręce opadają jak piszecie o podwyżkach dla kadry kierowniczej w urzędach IS Katowice - dla ścisłości już dwukrotnie ZZ obniżały podwyżki zaproponowane przez IS więc może trzeba znać fakty jak się chce wypowiadać na temat, a co powiecie jak p.o kierownika działu ma 1,6?
Ręce to opadają jak się czyta propozycje ZZ w IS Katowice Pracownikom proponują groszowe podwyżki a kierownikom proponują najniższy mnoznik 2,3 Pytanko do tych związkowców którzy takie coś zaproponowali - czy wyście się z ... na łby pozamieniali ?
26 maja 2016, 19:05
Tomaszewski
Ręce opadają jak piszecie o podwyżkach dla kadry kierowniczej w urzędach IS Katowice - dla ścisłości już dwukrotnie ZZ obniżały podwyżki zaproponowane przez IS więc może trzeba znać fakty jak się chce wypowiadać na temat, a co powiecie jak p.o kierownika działu ma 1,6?
I uważasz, że wspólne stanowisko w sprawie podwyżek przedstawione przez związki zawodowe działające w IS Katowice to jest ich sukces? Wiadomo, że pieniądze przeznaczone na podwyżki nie załatwią wszystkich patologii w wynagrodzeniach skarbowców. Ale propozycja związków, to jest żenada. Te ochłapy rzucone wszystkim pracownikom, którzy mają mnożnik w przedziale 1.501 - 1.8, to jak dostać w pysk...
To już może lepiej było zostać przy pierwotnej propozycji MF, które proponowało: 1. I Grupa - podniesienie minimalnego mnożnika do 1.5 2. II Grupa - wyrównanie dysproporcji między pracownikami, którzy mają mnożnik większy od 1.5, poprzez podniesienie mnożnika do średniej wartości dla danego stanowiska w skali kraju 3. III Grupa - kasa dla kierownictwa...
Po co to było zmieniać? To jest jakiś ewenement, żeby propozycja MF, była bardziej sprawiedliwa od propozycji związków zawodowych w IS Katowice. Bardzo dziwne, że ZZ są tak bardzo skoncentrowane na wyrównaniu dysproporcji wynagrodzeń kadry kierowniczej, a o wyrównaniu dysproporcji wynagrodzeń pracowników ani słowa... Po prostu
26 maja 2016, 19:32
Może w rozmowach uczestniczyły wyłącznie związki zawodowe kierowników Który normalny podpisałby takie coś
26 maja 2016, 20:11
Który by się zgodził? Izba w Opolu, która podniosła najniższe, a pozostałe dwa punkty wymienione przez normalnego pi prostu olała. Pełna dowolność przy aprobacie zz republic styropian of Poland.
27 maja 2016, 06:53
Marus007 powiedz, że żartujesz. Taki prima aprilis na długim majowym weekendzie?
27 maja 2016, 07:17
bombel
Marus007 powiedz, że żartujesz. Taki prima aprilis na długim majowym weekendzie?
To nawet żart nie jest. Poczytaj co Marus007 wypisuje: wywalić wszystkich na stanowiskach kierowniczych, radcowie prawni to darmozjady więc niepotrzebni, pracownicy PP nic nie robią... PO to złodzieje, teraz PIS to komuniści. Facet jest chory z nienawiści! Mam nadzieję, że dostał podwyżkę i na sesję u psychologa wystarczy. Marus może w Brzegu jest lepsza praca? Rozejrzyj się taki specjalista to skarb dla każdego pracodawcy...
27 maja 2016, 07:47
z uwagi na prezentowany poziom agresji na tym topicu powinien on zostać zamknięty. Nie spełnia swojej roli.
27 maja 2016, 08:12
vici22
Tez mam ING i jałmużna było o 17
wypłata za maj wciąż nie wpłynęła na mój rachunek... wychodzi na to że osoba zajmująca się w Bielsku-Białej wypłatami po prostu olała sprawę i nawet nie zleciła przelewów
27 maja 2016, 09:24
Dajcie już wszyscy spokój z tymi podwyżkami. Ja nie dostałam ani 1 grosza i co mam zrobić. Mamy pracę i musimy ją wykonywać. Jak się komuś nie podoba droga wolna. Nie mamy na nic wpływu. Róbmy swoje, bo nie wiadomo jak będzie w następnym roku jak wejdzie KAS-a. Wszyscy mamy na pewno pracę do 30 czerwca 2017r. Potem redukcja 10-15 %. Obudźmy się, tylu emerytów nie ma. Na pewno nie będą mieć zaproponowanych nowych warunków pracy i płacy ludzie, którzy nie mają wieku emerytalnego. Będą redukcje w poszczególnych działach. W ogóle będzie nowa struktura, urzędy nowe nazwy, stare i nowe zadania. Gorący okres będzie od 1 stycznia 2017r. do 30 maja 2017r. Jak ktoś nie dostanie propozycji pracy, będziemy się żegnać ze skarbowością. Niektóry się może z tego cieszą, odejdą z tego totalnego bałaganu. Problem w tym, że nie każdy jest młody, piękny i ma 3 fakultety. Ludzie mają rodziny, muszą utrzymać dom, mieszkanie, zapłacić rachunki, kredyty itd. Co gdy straci ktoś taki pracę. Myślicie, że poza skarbowością jest mnóstwo wolnych etatów, że lepiej jest u prywaciarza ? Może tak, ale jak by tak było to nikt by nie pracował w skarbówce, bo dawno byłby gdzieś indziej, lub miał własny biznes. Przed nami stoi bardziej poważny problem. KAS-a od 2017, więc skupmy się nad innymi sprawami, zostawmy już te podwyżki, których i tak większość z nas nie otrzymała.
27 maja 2016, 09:34
NewLunatiq
z uwagi na prezentowany poziom agresji na tym topicu powinien on zostać zamknięty. Nie spełnia swojej roli.
A może jednak spełnia? Po 8 chudych latach zamrożonych płac może należy się ludziom odreagowanie?
A na marginesie: Pkt 22 Regulaminu Forum: Dyskusja (...) na temat (...) zasad funkcjonowania serwisu oraz dokonywanych na nim zmian jest niedopuszczalna. Jeżeli masz jakieś uwagi na ten temat - wyślij je przez PW lub e-mail.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
27 maja 2016, 10:12
Nadir
NewLunatiq
A może jednak spełnia? Po 8 chudych latach zamrożonych płac może należy się ludziom odreagowanie?
A na marginesie: Pkt 22 Regulaminu Forum: Dyskusja (...) na temat (...) zasad funkcjonowania serwisu oraz dokonywanych na nim zmian jest niedopuszczalna. Jeżeli masz jakieś uwagi na ten temat - wyślij je przez PW lub e-mail.
Zważywwzy na fakt, że mimo wszystko funkcję informacyjną wątek spełnia, zostawmy go w spokoju. Przez ekran się nie pozabijają.
27 maja 2016, 10:51
Jak najbardziej wątek spełnia swoją funkcję. Pełni rolę informacyjną, a zarazem psychologiczną.
Informacyjna - każdy mniej zorientowany może dowiedzieć się co w jego regionie słychać i jakie mają podejście do ogółu pozostali użytkownicy będący w tym samym fachu (najprawdopodobniej).
Psychologiczną - można podzielić się swoimi uwagami wraz z odczuciami. W końcu trzeba się odstresować ale nie zawsze przy piwku -> zbyt częste spożywanie prowadzi do większych problemów -> jakby na to nie patrzeć piwo jest depresantem
a i jak można byłoby zapomnieć, o najważniejszej funkcji - socjologiczna.
nie wiedziałem, że moja uwaga spotka sie z tak konkretną odpowiedzią. To cieszy. Ja jednak wolę inny poziom dyskusji, a tutaj padło już wiele gorzkich nie zawsze uzasadnionych słów. Wiem, że jesteśmy w strasznie dziwnej i ciężkiej sytuacji, ale powinniśmy się wszyscy wzajemnie szanować. Bez względu na wszystko. Wiem, że to ciężkie, ale postarajmy się. Bez dokuczania, wyzywania, porównywania, oceniania...Opierajmy dyskusję na konkretach unikając osądów, a przedstawiając swoją rację w sposób merytoryczny. Tego mi tutaj bardzo brakuje (czasami).