Będzie KAS to i Oni będą w większości szaraki. Gdyby było inaczej po cóż manifestacyje, buntownictwo... Obawiam się jednak, że pomimo, iż wielu z nich straci to suma sumarum kasa zasili budżet pństwa a ni KAS-u. Będzim w KAS-ie bez kasy
____________________________________ Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza
25 maja 2016, 21:10
Re: Znowu bez podwyżek...
Tez mam ING i jałmużna było o 17
25 maja 2016, 21:24
Również dziękuję ZZ w Katowicach, że dbają o sekretariat, pocztę, kadry a pracownikom merytorycznym nic bo dla mnie jest po negocjacjach NIC i to już 9 rok. Dziękuję wam ZZ Mam 1,8 ale chętnie pójdę za 1,5 do kadr albo sekretariatu bo to szczyt moich marzeń w stosunku do tego co teraz robię - raj na ziemi ale niestety tam nie przyjmują bo zbyt cudowne posadki.
25 maja 2016, 21:27
Jako archiwista zapraszam do SN. Ogólnie ciekawe jaki % potrafi dać zdać akta do archiwum!
____________________________________ Wielka Polska !
25 maja 2016, 21:51
muniek
Również dziękuję ZZ w Katowicach, że dbają o sekretariat, pocztę, kadry a pracownikom merytorycznym nic bo dla mnie jest po negocjacjach NIC i to już 9 rok. Dziękuję wam ZZ Mam 1,8 ale chętnie pójdę za 1,5 do kadr albo sekretariatu bo to szczyt moich marzeń w stosunku do tego co teraz robię - raj na ziemi ale niestety tam nie przyjmują bo zbyt cudowne posadki.
Zapraszam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma w PP też posadki cudowne, trzeba posiadać umiejętność picia kawy w dużej ilości i posiadać zdolności plotkarskie
25 maja 2016, 22:01
To i mnie wypada podziękować ZZ w Katowicach że dba o niektórych szczególnie tych o których pisał SAWIO no i MUNIEK. Ja tylko szary pracownik- prawie 30 lat w US, prawie 20 lat w Kontroli, starszy komisarz skarbowy i po podwyżce mnożnik będzie mniejszy niż u inspektora wg Krajowego średniego mnożnika suuper. Zmieniłabym pracę choćby dziś ale niestety wiek mam niepopularny i nieatrakcyjny dla pracodawców. Na emeryturę - za wcześnie.
Ten artykuł nie mówi o podniesieniu kwoty bazowej w służbie cywilnej.
26 maja 2016, 02:37
Komisarze i starsi mają 1.7 , kontrola też, trza iść do PP ' jak ktoś napisał wyżej po nauce picia kawki i plotkach będzie 1.7. Zapraszam na Opolszczyźnie - komunizm w czystej postaci. Czy się stoi czy się leży 1.5 + wysługa się należy. Brawo panie minister, te wszystkie sekretarki przyniosą efekty na pewno. Żadnej odpowiedzialności, żadnych kontroli - odbiera telefony, podaje kawę i kasa leci. PP czyta i czyta i po 2-3 miesiącach coś tam wyda. I po sprawie. Siedzi w ciepełku przy biureczku 8 godzin, i fajnie jest. Nie wiem czy widzi na oczy chociaż kilku podatników rocznie.
26 maja 2016, 06:42
Śląskie ZZ - jak zwykle porażka.
26 maja 2016, 07:26
kallithea
fruwaj
zgodnie z harmonogramem podanym przez IS Katowice dziś miały iść wypłaty za maj jest godzina 19 i na moim koncie kasy brak :zly1:
Hej wzburzeni kasa na koncie pojawiła się po 19 ... uff na szczęscie p.s. może nie zauważyłeś bo to taki mały "zastrzyk gotówki"
u mnie kasa nie doszła pewnie wynika to z faktu że mój US rozlicza Bielsko-Biała bo już wcześniej były problemy z kasą na czas
26 maja 2016, 07:48
marus007
Komisarze i starsi mają 1.7 , kontrola też, trza iść do PP ' jak ktoś napisał wyżej po nauce picia kawki i plotkach będzie 1.7. Zapraszam na Opolszczyźnie - komunizm w czystej postaci. Czy się stoi czy się leży 1.5 + wysługa się należy. Brawo panie minister, te wszystkie sekretarki przyniosą efekty na pewno. Żadnej odpowiedzialności, żadnych kontroli - odbiera telefony, podaje kawę i kasa leci. PP czyta i czyta i po 2-3 miesiącach coś tam wyda. I po sprawie. Siedzi w ciepełku przy biureczku 8 godzin, i fajnie jest. Nie wiem czy widzi na oczy chociaż kilku podatników rocznie.
Jest nabór do PP w IUS w Opolu droga wolna, dostaniesz 30-40 postępowań i dawaj, nie będziesz się spotykał z podatnikami, tylko ich pełnomocnikami i przesłuchiwał świadków (w ciepełku). Oczywiście nabędziesz umiejętność picia kawy, jej parzenia i plotkowania.
26 maja 2016, 08:10
psotek2015
Ten artykuł nie mówi o podniesieniu kwoty bazowej w służbie cywilnej. :o
Nie, nie mówi, ale to oczywiste, że będą musieli ją podnieść. W tej chwili osoby, które mają mnożnik 0,95 ( a są tacy) mają podniesioną pensję do poziomu minimalnej. Mniejsza byłaby niezgodna z prawem.
Wrzuciłam tą informacje dla rozładowania napięcia. Liczą podwyżki kolejny miesiąc. Czerwiec za pasem ... Gdyby podnieśli kwotę bazowa do godnej wysokości to nie trzeba byłoby wartościowania, podnoszenia mnożników... Średnia podwyżka w przeliczeniu na etat w moim folwarku to 60zł (brutto oczywiście). Czyli jak jedni dostaną wyrównanie o kilkaset, to drudzy nie dostaną nic. Po 9 latach.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
26 maja 2016, 09:08
W KRK wypłata bez podwyżek...ZZ zamiast wyjść na ulice pare lat temu i domagać się podwyżek to teraz jak rzucili ochłapy to wielce mają najwięcej do powiedzenia. Porażka ! A piguły znowu wychodzą na ulice a my siedzimy jak te cioły i zarabiamy najniższa
26 maja 2016, 10:11
marek78
W KRK wypłata bez podwyżek...ZZ zamiast wyjść na ulice pare lat temu i domagać się podwyżek
ZZ wychodziły parę razy na ulice w Warszawie. Byłeś? Czy tłumaczyłeś: to nic nie da, nic nie zdziałamy...
marek78
A piguły znowu wychodzą na ulice a my siedzimy jak te cioły i zarabiamy najniższa
Bo piguły mogą strajkować, a my nie.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.