Wyślij takie zapytanie do MF. W imieniu i tych starszych i tych młodszych! Tych co przez ostatnie 9 lat nie dostali NIC. Odwagi!
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
24 maja 2016, 15:52
Re: Znowu bez podwyżek...
Poznań wypłacił wyrównania. Chciałbym jeszcze wiedzieć komu dziękować za podział na starych i młodych.
24 maja 2016, 16:14
Pinero
marek78
Pytam się jakim prawem można tak okradać?
Wyślij takie zapytanie do MF. W imieniu i tych starszych i tych młodszych! Tych co przez ostatnie 9 lat nie dostali NIC. Odwagi!
A skąd wiesz,że nie wysłano ! pracuje 10 lat w us i wstyd żeby nie mieć mnożnika 1.5 i z tego co się kroi w Krk tak będzie dalej ! A związki wszystko po cichutku załatwiają,żeby tylko nie było 1.5 dla młodych!wstyd!
24 maja 2016, 16:18
marek78
A skąd wiesz,że nie wysłano ! pracuje 10 lat w us i wstyd żeby nie mieć mnożnika 1.5 i z tego co się kroi w Krk tak będzie dalej ! A związki wszystko po cichutku załatwiają,żeby tylko nie było 1.5 dla młodych!wstyd!
Ciekawe, że stary byk po 10 latach pracy zalicza się jeszcze do "młodych". Chyba ci się coś potentegowało?
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
24 maja 2016, 16:21
Bardziej ciekawe jest to,że nie zanegowałeś faktu,że ,,młodym" próbuje się zabrać obiecane minimum w postaci 1,5.
____________________________________ Wielka Polska !
24 maja 2016, 16:28
Flame123
U mnie w US mówią że DIS z ZZ w Warszawie dogadali się i wypłaty mają być w czerwcu bo w maju nie zdążą ale to informacja potwierdzona na 90% czekamy na oficjalny komunikat.
A czy doszły Cię słuchy odnośnie ustaleń? Ktoś może potwierdzić te plotki?
24 maja 2016, 16:42
marek78
A skąd wiesz,że nie wysłano !
Pracuję za długo w skarbowości żeby nie wiedzieć, że wszyscy mają odwagę na forum i przy gadaniu po kątach. Żeby coś na zewnątrz albo do "góry"? Niemożliwe.
marek78
pracuje 10 lat w us i wstyd żeby nie mieć mnożnika 1.5
I rozumiem, że masz pretensje do ZZ, a nie do MF? O ile mnie pamięć nie myli to minister finansów "zaaplikował" oszczędności w budżetówce. Tyle tylko, że potem się okazało, że te oszczędności dotyczą tylko skarbowców. Inni swoją kasę wyrwali i to nie raz. Protestowałeś jakoś przeciwko temu "okradaniu"? Czy dopiero teraz jak rzucili ochłapy do podziału to zrobiłeś się "waleczny"?
marek78
i z tego co się kroi w Krk tak będzie dalej ! A związki wszystko po cichutku załatwiają,żeby tylko nie było 1.5 dla młodych!wstyd!
Myślałam, że młodzi to tacy co mają 2-3 lata pracy.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
24 maja 2016, 16:52
dziś dostałem pensję za maj- w "stałej" wysokości (to samo co pop. miesiące) a więc obietnice podwyżek to były tylko obietnice
24 maja 2016, 17:00
Kejti
Flame123
U mnie w US mówią że DIS z ZZ w Warszawie dogadali się i wypłaty mają być w czerwcu bo w maju nie zdążą ale to informacja potwierdzona na 90% czekamy na oficjalny komunikat.
A czy doszły Cię słuchy odnośnie ustaleń? Ktoś może potwierdzić te plotki?
Niestety tylko tyle wiem. Ale wy naprawdę gadacie bzdury z tym ze pracownicy na czas określony i zastępstwa są nie objęcie podwyżkami przecież to dyskryminacja. Podejrzewam że nawet jakby było coś takiego to będzie nagły odpływ ludzi z us bo nie będą się godzić na takie warunki pracy że oni nic nie dostana (choć maja takie same prawa co pracownicy przy umowach na czas nieokreślony). To musi być jakaś bzdura totalna
24 maja 2016, 17:10
Zed77
dziś dostałem pensję za maj- w "stałej" wysokości (to samo co pop. miesiące) a więc obietnice podwyżek to były tylko obietnice boje--==
Jaka Izba?
24 maja 2016, 17:48
Niestety z osobami z umowami na czas określony to prawda, nie są objęci żadnymi podwyżkami.
24 maja 2016, 17:53
Dolny Śląsk przelał wypłaty po podwyżkach. Skupcie się wszyscy - Starszy inspektor ok. 42,00 zł netto więcej. Komu mam podziękować za te dobrodziejstwa? Czuję się jakby mnie ktoś w pysk strzelił! Po ośmiu latach ktoś śmie to nazywać podwyżką? Totalna kompromitacja i żenada...
Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu dziękuje organizacjom związkowym za konstruktywne współdziałanie i szybkie wypracowanie wspólnych założeń, które pozwoliły na sprawną realizację zadania.
Poznań już po wypłacie... zatrudniona 02.2008, starszy komisarz skarbowy, mnożnik 1,5. Jak widać wyżej docelowo referent 1,547... tym się przejawia ta sprawiedliwość? przepraszam, że pytam ale młoda i niedoświadczona jestem...