Teraz jest 12 wrz 2025, 00:13

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Na pewno mowa o Opolszczyźnie,

24 maja 2016, 08:56
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Jedna z wersji podziału podwyżek wg IS Katowice. Ale czy przejdzie...?  :D

24 maja 2016, 09:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 09:31

POSTY        27
U mnie w US mówią że DIS z ZZ w Warszawie dogadali się i wypłaty mają być w czerwcu bo w maju nie zdążą ale to informacja potwierdzona na 90% czekamy na oficjalny komunikat.

24 maja 2016, 11:37
Specjalista

REJESTRACJA11 kwi 2013, 09:28

POSTY        465
W IS Kraków przelewy z wynagrodzeniem za maj poszły już dzisiaj także podwyżki z wyrównaniem mają być w czerwcu. Oby.

24 maja 2016, 11:53

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Szkoda, że w Katowicach nie będzie takiego podziału podwyżek jak w Krakowie...zazdroszczę

24 maja 2016, 12:06
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Flame123                    

U mnie w US mówią że DIS z ZZ w Warszawie dogadali się i wypłaty mają być w czerwcu bo w maju nie zdążą ale to informacja potwierdzona na 90% czekamy na oficjalny komunikat.

Rozumiem Flame123, że chcesz sprowokować jakąś odpowiedź. Ale nie czaruj tymi %. Ja bym to potwierdzenie oceniał na 0.099%. Poczekaj na ten oficjalny komunikat.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

24 maja 2016, 12:26
Amator
Własny awatar

POSTY        27
Tak jak pisałem tak mówią u mnie w US nie pracuję w ZZ więc nie jestem w stanie zweryfikować tych informacji.

24 maja 2016, 12:28
Zaawansowany

REJESTRACJA04 maja 2016, 21:36

POSTY        58
Jeżeli dobrze wnioskuję po postach jest tutaj osoba z ZZ, co fajnie się składa, ponieważ mam pytanie do niej odnośnie pracowników, tak raz jeszcze użyję sformułowania, pracowników świadczących pracę w ramach zastępstwa nieobecnego członka korpusu służby cywilnej. Czemu owi pracownicy mają być gorsi albo inaczej czemu są gorsi od pracowników zatrudnionych na umowy na czas określony oraz umowy na czas nieokreślony? Czemu mają zostać pominięci przy podwyżkach? eee, bo nie rozumiem tego, świadczą taką samą pracę jak pracownicy zatrudnieni na czas określony/nieokreślony, płaca zasadnicza również jest uwarunkowana od wskaźnika, obecność w pracy jest taka sama (chyba, że niepełny etat), odpowiedzialność jest taka sama, bądź bardzo zbliżona do pracowników pracujących na czas określony/nieokreślony na tym samym stanowisku...

Więc o co chodzi? Czemu pracownicy zatrudnieni na zastępstwo mają być poszkodowani?

24 maja 2016, 12:47

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
Harakiri                    

Flame123                    

Rozumiem Flame123, że chcesz sprowokować jakąś odpowiedź. Ale nie czaruj tymi %. Ja bym to potwierdzenie oceniał na 0.099%. Poczekaj na ten oficjalny komunikat.

Do tej pory starałem się zachować spokój, ale ta sytuacja staje się już całkiem kuriozalna. Gdy ktoś wcześniej pytał o jakieś informacje członków ZZ to padła odpowiedź, że takie informacje stanowiłyby swoiste "odsłonięcie kart" i jedynie mogłyby zaszkodzić rozmowom. Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ktoś gra naszym losem...
W jaki sposób informacja czy trwają rozmowy miałaby tym rozmowom zaszkodzić? Lub wiadomość, czy już osiągnięto porozumienie?
ZZ reprezentują pracowników, a nie informują ich o swoich działaniach. Nie mogę dotrzeć do informacji kto w moim US należy do ZZ, o ile ktoś należy. Z kim ZZ ustaliły strategię na rozmowy? Skąd ZZ wiedzą czego oczekują pracownicy? W jakiś sposób się z ZZ skontaktować? Jak uzyskać informacje?
Już tracę powoli tracę poczucie, że ktoś mnie reprezentuje i walczy o moje dobro. Być może wciąż tak jest, ale skąd mam to wiedzieć? Padło proste pytanie, jest porozumienie w sprawie podwyżek w IS w Warszawie, czy go nie ma? Ważą się losy naszych przyszłych pensji, także chyba jasne, że jesteśmy ciekawi szczegółów, a fakt, że wszysko się przeciąga i nikt nie informuje nas o szczegółach jest bardzo frustrujący.

24 maja 2016, 12:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 17:17

POSTY        8
Smiertelnik                    

Jeżeli dobrze wnioskuję po postach jest tutaj osoba z ZZ, co fajnie się składa, ponieważ mam pytanie do niej odnośnie pracowników, tak raz jeszcze użyję sformułowania, pracowników świadczących pracę w ramach zastępstwa nieobecnego członka korpusu służby cywilnej. Czemu owi pracownicy mają być gorsi albo inaczej czemu są gorsi od pracowników zatrudnionych na umowy na czas określony oraz umowy na czas nieokreślony? Czemu mają zostać pominięci przy podwyżkach? eee, bo nie rozumiem tego, świadczą taką samą pracę jak pracownicy zatrudnieni na czas określony/nieokreślony, płaca zasadnicza również jest uwarunkowana od wskaźnika, obecność w pracy jest taka sama (chyba, że niepełny etat), odpowiedzialność jest taka sama, bądź bardzo zbliżona do pracowników pracujących na czas określony/nieokreślony na tym samym stanowisku...

Więc o co chodzi? Czemu pracownicy zatrudnieni na zastępstwo mają być poszkodowani?

Przykro mi Śmiertelniku, ale u nas nawet pracownicy na umowie na czas określony nie są godni żeby dostać podwyżkę do magicznego mnożnika 1,5 i dostali 0 zł (słownie: zero zł) :( niestety... pewnie jesteśmy cytując klasyka najgorszym sortem skarbowców  :zly1:

24 maja 2016, 12:58

REJESTRACJA26 lis 2015, 11:00

POSTY        28
Ale daliście się podzielić... A ZZ podgrzewają atmosferę i jadą na podwyżkach, jak PO i .N na konflikcie wokół TK. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych.

24 maja 2016, 13:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 11:10

POSTY        42
Proponuję dać sobie spokój, bo i tak nie mamy realnego wpływu na żadne decyzje ws. podwyżek.

Kierownictwo urzędów będzie chciało ugrać najwięcej ile się da dla swoich ulubieńców, a ZZ dla swojej ferajny. Szeregowy pracownik w całej tej chorej 'walce o ogień' nie ma żadnego znaczenia.

Od momentu kiedy pojawiły się pierwsze informacje nt. podwyżek proponowałem żeby się nie podpalać. Uwierzę, jak zobaczę na koncie i bank nie dokona żadnej korekty przelewu w kilka dni po otrzymaniu ;)

A tak zupełnie szczerze mówiąc - mi już nawet specjalnie na tych podwyżkach nie zależy. Jeżeli wszyscy mają sobie skakać do oczu, to ja wolę postać z boku i się nie angażować. I tak przecież za jakiś czas tę pracę trzeba porzucić i znaleźć coś ciekawszego. Bo tutaj tylko krew, pot i łzy  :blush:

24 maja 2016, 13:08
Amator
Własny awatar

POSTY        27
heraklita                    

Smiertelnik                    

Przykro mi Śmiertelniku, ale u nas nawet pracownicy na umowie na czas określony nie są godni żeby dostać podwyżkę do magicznego mnożnika 1,5 i dostali 0 zł (słownie: zero zł) :( niestety... pewnie jesteśmy cytując klasyka najgorszym sortem skarbowców  :zly1:

Serio? To osoby pracujące na czas określony oraz na zastępstwo nic nie dostaną w coś w to nie mogę uwierzyć. Przecież byłaby to jawna dyskryminacja.

24 maja 2016, 13:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 17:17

POSTY        8
Flame123 serio, to już stało się faktem  :mur:

24 maja 2016, 13:37
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 173  Następna strona