Teraz jest 06 wrz 2025, 16:48

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2007, 22:04

POSTY        63
Millano80, jeżeli uważasz, że 1.170,00 netto to dużo, to żal mi Ciebie. No ale trudno mój problem. Tak samo, jeżeli nie dostrzegasz, że TKM w wykonaniu JK to dużo więcej aniżeli te wcześniejsze to masz problem z dostrzeganiem rzeczywistości!!!

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 12:59 przez nesti, łącznie edytowano 1 raz

28 sie 2007, 16:38
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Do niedawna jeszcze sprzyjałem PO. Teraz im tylko współczuję tragicznej sytuacji w przypadku, co bardzo prawdopodobne, nieznacznej wygranej w wyborach.

Zaczynam się zastanawiać czy w ogóle pójść na wybory? Choć taka aspołeczna postawa budzi we mnie wstręt to po prostu nie ma na kogo głosować. O właśnie, gdyby na karcie do głosowania była rubryka "nie ma na kogo oddać głosu" to może wzrosła by frekwencja, a po paru wyborach i referendach, w których wygrałby "nie ma na kogo głosować" może wreszcie poziom polityki w Naszym Kochanym Kraju zacząłby wzrastać. W tej chwili osiągnął dno i ambitnie pogrąża się w mule. :za2:  :za2:  :za2: Oczywiście parafrazując pewnego premierka.

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:00 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

28 sie 2007, 17:05
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Millano80, jeżeli uważasz że 1.170,00 netto to dużo, to żal mi Ciebie. No ale trudno, mój problem.

Twierdzę, że podwyżka ok. 20-30% jest bardzo duża. Ile według Ciebie powinni zarabiać obecnie (w 2007/2008 r.) w Polsce np: pielęgniarki, lekarze, policjanci, strażacy, urzędnicy, nauczyciele, żołnierze...
Proszę napisz. Tylko uważaj żebyś nie wyszedł na głupka, bo jeśli napiszesz: pielęgniarki 3.000 zł, lekarze 5.000 zł, strażacy 4.000 zł, urzędnicy 4.500 zł, nauczyciele 4.500 zł, to chyba byłbyś za 100% inflacją lub 100% podwyższeniem podatków. Innych sposobów nie ma, chyba że zostaną odkryte złoża ropy naftowej na Świętokrzyskiej w Warszawie.

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:02 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

28 sie 2007, 21:05

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Tylko uważaj żebyś nie wyszedł na głupka, bo jeśli napiszesz: pielęgniarki 3.000 zł, lekarze 5.000 zł, strażacy 4.000 zł, urzędnicy 4.500 zł, nauczyciele 4.500 zł, to chyba byłbyś za 100% inflacją lub 100% podwyższeniem podatków. Innych sposobów nie ma, chyba że zostaną odkryte złoża ropy naftowej na Świętokrzyskiej w Warszawie.

O kolego, to co napisałeś to nic innego jak obrona liberalizmu w czystej postaci, jeśli tak myślisz to zbliżasz się do poglądów PO. ;)

Ale tak poważnie mówiąc to faktycznie strajk służby zdrowia postawił rząd J. Kaczyńskiego w niewygodnej sytuacji. Z jednej strony PiS głosi program SOLIDARNEGO PAŃSTWA (przy czym dla każdego myślącego dorosłego człowieka jest chyba jasne, że słowo "solidarne" zostało tu użyte jako eufemizm słowa "Socjalistyczne"), a z drugiej strony realia gospodarki kapitalistycznej wymusiły na rządzie takie a nie inne zachowanie.
No w tej sprawie rozsądek zwyciężył, a rząd się nie ugiął... bo tego zrobić nie mógł. :rotfl:
Ale należy pamiętać, że PiS idąc do wyborów rozbudzał u wyborców postawę roszczeniową wobec Państwa... No i jak to ujęto trafnie w Biblii "kto sieje wiatr ten zbiera burzę". :blush:

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:05 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

28 sie 2007, 21:32

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

No w tej sprawie rozsądek zwyciężył, a rząd się nie ugiął... bo tego zrobić nie mógł.  :rotfl:

Tu nie chodziło o rozsądek, tylko wtedy jeszcze nie wiedzieli, że zbliżają się wybory. Bo wczoraj, lekką ręką poszło kilka miliardów... No i mamy nową komisję trójstronną, w skład której wchodzi premier, szef "S" oraz "duch solidarnej Polski"...

Wszystkim fanatykom tego rządu-nierządu polecam wczorajszy artykuł w GW (wiem, Układ...) o tym, jak to rzeczowo pracują różnorakie rządowe komisje ds. gospodarczych...

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:07 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 06:56
Specjalista

POSTY        450

Tu nie chodziło o rozsądek, tylko wtedy jeszcze nie wiedzieli, że zbliżają się wybory. Bo wczoraj, lekką ręką poszło kilka miliardów... No i mamy nową komisję trójstronną, w skład której wchodzi premier, szef "S" oraz "duch solidarnej Polski"...

Czy zgoda Premiera na wzrost płacy minimalnej i 9-cio procentową podwyżkę dla budżetówki to zła decyzja (za mało? może za dużo?). Czy zarobki urzędników niskiego szczebla są już odpowiednio wysokie? Twoja argumentacja jest zawsze na NIE, jeśli nie dadzą podwyzek ŹLE (bo liberałowie), jeśli dadzą też ŹLE (bo kiełbasa wyborcza lub rząd socjalny). Koledze polecam WPROST gdzie są krytyczne artykuły w stosunku do PIS, ale nie jest to krytykanctwo.
PS. nie jestem fanatykiem tego rządu, ale nie zasługuje on na tak pustą i wszechobecną w mediach krytykę (no może poza Radiem Maryja - podobno, bo nie słucham :D). Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:11 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 08:51

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123
Szanowny Milanie, to chodzi tylko i wyłącznie o konsekwencję. Dlaczego 2 miechy temu Pan Premier "ratował budżet przed Tymi Paniami"? Dlaczego teraz budżet dziwnym trafem nie jest zagrozony? Bo na czele pielęgniarek stoi była działaczka lewicy, a na czele "S" człowiek wspierający rząd, który teraz odtrąbi jak to dba o ludzi pracy? Podwyżki same w sobie to bardzo fajna rzecz (poza wzrostem płacy minimalnej, który oznacza samostrzelenie sobie gola przez rząd). Tylko w sytuacji, gdy obniżkę podatków planuje się na rok 2009, bo budżet nie pozwala zrobić tego szybciej, a miesiąc przed wyborami robi się propagandowe gesty kosztujące krocie, to z góry zakładam, iż odbije się to czkawką w przyszłych miesiącach/latach. Przypomnę tylko dziurę Baucową, gdy AWS rozdawnictwem próbował ratować się przed fatalnymi sondażami...

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:13 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 09:09
Specjalista

POSTY        450
2 miechy temu pielęgniarki i lekarze po uzyskaniu 20-30% podwyżek zapragnęły wzrostu wynagrodzeń z dnia na dzień 300%!!! Wtedy kolejne grupy budżetówki również by się upomniały o zasłużone podwyżki (pielęgniarka 3.000 zł a policjant miałby zarabiać 1.500 zł.?! :blink:). Obecnie, skoro służba zdrowia uzyskała 20-30% podwyżek to inne grupy budżetówki powinny dostać chociaż te 9%. O co Ci chodzi, czy to naprawdę dużo? Czy najniższe wynagrodzenie w PL na wysokości ~1.200 zł brutto to również dużo, może powinno być 700?

Ostatnio edytowano 29 sie 2007, 13:15 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 09:43

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Millan. Ponawiam propozycję cofnięcia się w czasy szkolne. Kłania się ortografia, gramatyka, interpunkcja...
Wykształconemu patriocie nie godzi się tak kaleczyć ojczystego języka.

29 sie 2007, 10:04

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Millan. Ponawiam propozycję cofnięcia się w czasy szkolne. Kłania się ortografia, gramatyka, interpunkcja...
Wykształconemu patriocie nie godzi się tak kaleczyć ojczystego języka.

Tak twierdzisz Helvet bo nie jesteś PRAWDZIWYM Polakiem. ;)   :blush:
:rotfl:

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 08:48 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 13:34
Specjalista

POSTY        450
OK. Masz rację. Może byś był w stanie napisać coś w temacie forum. Jeśli jedyne argumenty przeciw moim poglądom dotyczą formy, a nie treści, to się cieszę bo brak Ci argumentów merytorycznych. Błędy i styl są wynikiem pośpiechu (ale nie tylko, więc napisz nr GG córki, na pewno wiele mogłaby mnie nauczyć :wub:), każdy je popełnia w takiej formie rozmowy - przecież to nie jest język literacki. W rozmowach na forum czy czacie takie kwiatki gramatyczne się zdarzają - sprawdź nasze forum, czy tylko ja robię błędy?

zoltar7                    

Tak twierdzisz Helvet bo nie jesteś PRAWDZIWYM Polakiem ;)   :blush:
:rotfl:

O tym, czy ktoś jest Polakiem, decyduje sam zainteresowany; co ma do tego przynależność lub sympatia do np. SLD, PIS czy UPR?

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:08 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 13:41

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

OK. Masz rację. Może byś był w stanie napisać coś w temacie forum. Jeśli jedyne argumenty przeciw moim poglądom dotyczą formy, a nie treści, to się cieszę, bo brak Ci argumentów merytorycznych.

Ależ Millan, a jakie Ty masz poglądy?
Na razie tylko zasugerowałeś tym, którzy nie popierają PiS, że nie są prawdziwymi patriotami...
Takie są twoje poglądy?
Ja już nic nie rozumiem.  :angry:

A co do realizacji programu wyborczego PiS... No to sorry, ale go PiS nie realizuje, tylko zajął się walką z opozycją parlamentarną, dziennikarzami, swoimi koalicjantami i... własnymi ministrami!?
Na razie to tylko bufonada w wykonaniu Kaczyńskiego i jego grupy trzymającej władzę (coś to wszystko zaczyna przypominać bardziej niesławne rządy Millera).

Millan pamiętaj "PYCHA POPRZEDZA UPADEK". :nonono:
Służę przykładem... PREZYDENT z Gdańska i PREMIER z Krakowa. :D

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:18 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 13:48
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

O tym czy ktoś jest Polakiem decyduje sam zainteresowany; co ma do tego przynależność lub sympatia do np. SLD, PIS czy UPR.

Wielu zainteresowanych uważało się za Polaków ale w 1968, 1982 zmuszono ich do zmiany tego wrażenia. A i teraz, stojący u władzy steru, prawa do polskości nie wszystkim z równą ochotą przyznają. Nie jestem ani OZI ani TW (w obydwu znaczeniach) ani z narodu wybranego ale coś tam "za uszami" mam. I grozą zdejmują mnie niektóre wypowiedzi niektórych "polityków". W 1923 r Hitlera też traktowano jako oszołoma i polityczny planktono-margines.

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:19 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 13:56
Zobacz profil WWW

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Jeśli ktoś myśli, że takie partie jak np. PO (1/2 UW + 1/2 AWS), LID (SLD, UW) coś zmienią w Polsce to te osoby są średnio sprytne umysłowo, bo przecież tacy politycy jak Tusk, Rokita, Borowski, Komorowski, Kwaśniewski,... są od wielu lat w polityce na czołowych stanowiskach i wielokrotnie mieli szanse na wprowadzanie swych SUPER pomysłów. Ja lubię PIS bo ta partia pokazuje, że nie musimy się wstydzić tego, że jesteśmy POLAKAMI, rozmawiają z politykami europejskimi bez kompleksów! Brawo! Wraca poczucie dumy i w końcu jesteśmy traktowani jak pełnoprawny członek UE.
Ale w Polsce są również osoby z małym poczuciem patriotyzmu i dla nich proponuję zapoznanie się z fatalnymi wskaźnikami gospodarczymi w Polsce.
(...)

Ja to tak rozumiem, że jak ktoś nie popiera PiS to znaczy, że jest człowiekiem:
średnio sprytnym umysłowo i z małym poczuciem patriotyzmu.

Wiesz Millan (jak sądzę rocznik 1980 czy tak?), ja czy Helvet już nie raz słyszeliśmy taką argumentację, sorry ale trudno nazwać to "merytorycznymi" argumentami za PiS.
Ale najbardziej przerażające jest to, że takie poglądy zostały usankcjonowane przez wypowiedzi najważniejszych obecnie osób w Polsce, co więcej mam wrażenie, że w Polsce od dwóch lat trwa swoista promocja ultraprawicowych środowisk (np. mianuje się człowieka o ultraprawicowych poglądach... Ministrem Edukacji). Niestety Millan, jak tak dalej pójdzie to wszyscy (w tym i sprytni umysłowo zwolennicy PiS) będziemy musieli się wstydzić, że jesteśmy POLAKAMI (tak jak po II Wojnie Światowej Niemcy musieli się wstydzić, że są Niemcami).

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:22 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

29 sie 2007, 14:25
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 94  Następna strona