czyli z wyrównania płac pomiędzy izbami nici... państwo w państwie
18 maja 2016, 11:06
Re: Znowu bez podwyżek...
Coś wiadomo o stanowisku starszy informatyk z mnożnikiem niewiele ponad 1.5?
18 maja 2016, 11:21
Do IDZIENOWE: Proszę nie siej zamętu i nie skłócaj ludzi. Nie wiem skąd masz tę informacje, ale są to pobożne życzenia a nie fakty. Chyba że jesteś z MF i wiesz więcej niż inni.
18 maja 2016, 12:02
Herbatnick
Żal, żal serce płacze, większej wypłaty nie zobaczę
IS Gdańsk - zaczęły się schody. Mogą nie zdążyć z wyrównaniem od początku roku w tym miesiącu. Nasz NU jednak nie pojechał dziś z pieczątką do IS. Ale wypłata będzie 25.05. tylko czy już powiększona? Już nic nie wiadomo.
18 maja 2016, 12:11
w IS Katowice dalej będą negocjować zgodnie z komunikatem - kolejne spotkanie w dn. 25.05. więc wypłata za maj na 100% bez podwyżek...
18 maja 2016, 12:59
W Katowicach lepiej niech spojrzą na rozwiązania z innych Izb i je zapożyczą, bo w takim tempie to kasa będzie, ale na jesień...
18 maja 2016, 13:17
Gryzelda
Herbatnick
Żal, żal serce płacze, większej wypłaty nie zobaczę
IS Gdańsk - zaczęły się schody. Mogą nie zdążyć z wyrównaniem od początku roku w tym miesiącu. Nasz NU jednak nie pojechał dziś z pieczątką do IS. Ale wypłata będzie 25.05. tylko czy już powiększona? Już nic nie wiadomo. boje--==
A miało być tak pięknie... Nasz NU był dzisiaj w IS, ale pytanie w takim razie po co? Czy jeśli nie ma porozumienia z ZZ, nie ma aneksów do umów, to wypłata może być powiększona?!
18 maja 2016, 13:20
Patrząc na te dysproporcje płacowe w obrębie US i S oraz rożne ustalenia zasady podwyżek w poszczególnych IS nasuwa mi się tylko jedna refleksja a zarazem palący postulat: ogólnopolskie reprezentatywne związki zawodowe skarbowców (Solidarność, OPZZ) w kontekście KAS powinny zainicjować rokowania w celu stworzenia i zawarcia z MF Ponadzakładowego Układu Zbiorowego Pracy, w którym powinna być uporządkowana m.in. kwestia ujednolicenia płac na poszczególnych stanowiskach służbowych oraz zasad awansu służbowego obowiązujących we wszystkich podległych jednostkach administracji skarbowej. Przykłady istnienia PUZP w jednostkach sfery budżetowej: wojsko, zarządy gospodarki wodnej, Lasy Państwowe.
____________________________________ Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
18 maja 2016, 13:36
A miało być tak pięknie... Nasz NU był dzisiaj w IS, ale pytanie w takim razie po co? Czy jeśli nie ma porozumienia z ZZ, nie ma aneksów do umów, to wypłata może być powiększona?!
też się nad tym zastanawiałam, ale przecież bywały pisma pracownicze (aneksy, zakres odpowiedzialności itp) fizycznie podpisywane w dacie późniejszej, ale ze wskazaną datą wcześniejszą (w zakresie tego samego miesiąca). Zatem wszystko jest możliwe. Skoro ostateczne porozumienia są z tego tygodnia, a trzeba przygotować kilkaset pism to fizycznie jest to ciężkie do wykonania, żeby z formalnościami zdążyć przed 25.05. Szczególnie, że teraz wszystko się robi m.in. przez zamieszczanie w Qasystencie, co też wymaga dodatkowej pracy. Pozostaje czekać na "pasek" do 25.05. i wszystko będzie jasne. ps. a może mój NU był w Izbie tylko, że tak byłam zaangażowana w swoją pracę, że nie zauważyłam tej chwilowej nieobecności. Wydawało mi się, że jego psi'owe słoneczko cały czas się paliło.
Ostatnio edytowano 18 maja 2016, 13:41 przez Gryzelda, łącznie edytowano 1 raz
18 maja 2016, 13:39
Może dobrze gadasz i nabory do nas są już na 1.5 więc może szanse ciągle są tylko trwa wyścig z czasem.
18 maja 2016, 13:44
Czekam do czerwca na tą podwyżkę. Jak w czerwcu jej nie będzie to szukam innej roboty. A na czas szukania pracy będą pracował w US jedną reką - i to ku*wa lewą.
18 maja 2016, 13:45
GRYZELDA - załamałaś mnie, człowiek w kwietniu na coś liczył, czekał w maju a teraz szanse są marne...
18 maja 2016, 13:46
Herbatnick
Czekam do czerwca na tą podwyżkę. Jak w czerwcu jej nie będzie to szukam innej roboty. A na czas szukania pracy będą pracował w US jedną reką - i to ku*wa lewą.
jak się jest leworęcznym to żadna łacha
18 maja 2016, 13:52
Gryzelda
Herbatnick
jak się jest leworęcznym to żadna łacha :zeby:
Jestem praworęczny A obsługa myszki lewą reką jest całkiem zabawna
A w radiu: Kiedy powiem sobie dość! A wiem, że to już niedługo... Normalnie Pani Chylińska wstrzeliłą się w dziesiątkę...