W korytarzach "chodzi" informacja, że jeżeli nie zdążą z podwyżkami do maja (a nie zdążą) - to wrócą do rozmów po wakacjach. Bo teraz zaczyna się okres urlopowy i nie będzie pełnej obsady w księgowości (a praca bieżąca jest ważniejsza) - czyli wrześniu czekamy!
18 maja 2016, 06:54
Re: Znowu bez podwyżek...
No wy chyba sobie żartujecie? Inne izby tuż tuż a IS w Warszawie ma być tak późno, normalnie bez sens.
18 maja 2016, 07:01
A to dziwne, bo Warszawa do podziału kasy zawsze była pierwsza No ale śmiechy na bok, bo u nas też kasy nie widać na horyzoncie.
18 maja 2016, 07:14
spokoluz
Tolekbanan
A co w IS w-wa?
Dziś usłyszałem od członka ZZ, że w ten czwartek odbędzie się spotkanie w IS. Niestety, ma zostać poruszona kwestia wypłaty podwyżek...we wrześniu. Ta informacja wkurzyła mnie bardziej niż brak jakiejkolwiek informacji. ;) Właśnie uświadomiłem sobie, że czekam na tę (ewentualną) kasę z taką samą niecierpliwością jak kiedyś na pierwszy śnieg. Czy Wy także pamiętacie tamte dni minione? Dorosłość okazała się być, nad wyraz, rozczarowującą - bywa, że myślę jedynie o papierku z wizerunkiem brodatego nieboszczyka króla. Zygmunt Stary wymiata :D
Świetna wiadomość z samego rana Jeśli to okaże się prawdą, już nigdy, przenigdy nie uwierzę w jakieś obiecanki. A tak w ogóle, to mógłby tu wypowiedzieć się ktoś z ZZ? Przecież oni mają najbardziej wiarygodne informacje. Po co te spekulacje.
____________________________________ "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi? Cham się uprze i mu daj, skąd wezmę jak nie mam?"
18 maja 2016, 07:16
Herbatnick
A to dziwne, bo Warszawa do podziału kasy zawsze była pierwsza No ale śmiechy na bok, bo u nas też kasy nie widać na horyzoncie.
No właśnie, nie ma w tym nic śmiesznego
____________________________________ "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi? Cham się uprze i mu daj, skąd wezmę jak nie mam?"
18 maja 2016, 07:17
Łódź: Referent, st. ref, księgowy, st.ks. 1,5 Inspektor, kontroler rozl. 1,53 St. Insp., st. Kon. Roz. 1,56 Komisarz, Specjalista 1,6 St. Kom., st. Spec. 1,7
18 maja 2016, 07:19
No właśnie, czy ktoś z ZZ mógłby zabrać głos? Te spekulacje i plotki stają się coraz bardziej męczące... Zaraz ktoś napisze, że "podobno" podwyżek nie będzie wcale bo od września do stycznia już raptem kilka miesięcy, a w styczniu wchodzi KAS. Zresztą skoro ZZ miałoby dopiero we wrześniu ponownie zasiąść do rozmów w sprawie podwyżki, to większe wypłaty najwcześniej w październiku...
Proszę o sprawdzone informacje.
18 maja 2016, 09:01
Miał być kwiecień, potem maj, teraz wrzesień a skończy jak zwykle na święte nigdy.
18 maja 2016, 09:20
Przez takie tajemnice wychodzą później bzdury i plotki. Nie można to zrobić tak bez tajemnicy?
18 maja 2016, 09:40
Ataman
No właśnie, czy ktoś z ZZ mógłby zabrać głos? Te spekulacje i plotki stają się coraz bardziej męczące... Zaraz ktoś napisze, że "podobno" podwyżek nie będzie wcale bo od września do stycznia już raptem kilka miesięcy, a w styczniu wchodzi KAS. Zresztą skoro ZZ miałoby dopiero we wrześniu ponownie zasiąść do rozmów w sprawie podwyżki, to większe wypłaty najwcześniej w październiku...
Proszę o sprawdzone informacje.
W większości izb ZZ jeszcze "walczą" z dyrekcją - dzisiaj i jutro są spotkania w sprawie podwyżek. Raczej nie ma szans na uzgodnienia, a potem may dłuuugi weekend (a od 1 czerwca jest już okres urlopowy)
18 maja 2016, 10:14
wlomar17
Łódź: Referent, st. ref, księgowy, st.ks. 1,5 Inspektor, kontroler rozl. 1,53 St. Insp., st. Kon. Roz. 1,56 Komisarz, Specjalista 1,6 St. Kom., st. Spec. 1,7
Też mam takie wiadomości ze ZZ - następne regulacje co do wartościowania we wrześniu
18 maja 2016, 10:24
Zmiana planów w Małopolsce. Spotkanie odnośnie podwyżek z DIS w piątek.
18 maja 2016, 10:45
Mikusia
wlomar17
Też mam takie wiadomości ze ZZ - następne regulacje co do wartościowania we wrześniu
najnowsze potwierdzone info: Łódź: Referent, st. ref, księgowy, st.ks. 1,5 Inspektor, kontroler rozl. 1,6 St. Insp., st. Kon. Roz. 1,65 Komisarz, Specjalista 1,75 St. Kom., st. Spec. 1,79
18 maja 2016, 10:59
Ponawiam pytanie, czy ktoś wie skąd pomysł w IS Poznań na podział pracowników na starych i młodych?