Teraz jest 09 wrz 2025, 20:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Post Re: SSP
Witam,
w jaki sposób "policzyć" wprowadzone dokumenty do SZD w danym dniu (chodzi mi o PCC, SD)?

04 maja 2016, 15:49
Znawca

REJESTRACJA22 lis 2013, 22:32

POSTY        106
nolka                    

Czy ktoś próbował wznowić postępowanie egzekucyjne po umorzeniu w systemie SSP z SD?

na obecną chwilę z tego co wiem nie da rady otworzyć zamkniętych czynności windykacyjnych,  trzeba więc dobrze się zastanowić ze  3 razy jak chcemy coś zamknąć bo zamkniemy to na amen...

ps. zadania muszę wisieć niestety

Ostatnio edytowano 04 maja 2016, 19:05 przez egodamian, łącznie edytowano 1 raz

04 maja 2016, 19:01
Znawca

POSTY        106
roxette                    

Witam,
w jaki sposób "policzyć" wprowadzone dokumenty do SZD w danym dniu (chodzi mi o PCC, SD)?

nie mam niestety żadnego raportu, który by wykazywał liczbę deklaracji którym nadano kod kreskowy, pozostaje ręczne zapisanie przyjętych deklaracji i porównanie tej liczby w SSP  kiedy wprowadzimy wszystkie szczegóły deklaracji  robimy raport dotyczący deklaracji ( w SSP)

04 maja 2016, 19:05
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
egodamian                    

roxette                    

Witam,

nie mam niestety żadnego raporty, który by wykazywał liczbę deklaracji którym nadano kod kreskowy, pozostaje ręczne zapisanie przyjętych deklaracji i porównanie tej liczby w SSP  kiedy wprowadzimy wszystkie szczegóły deklaracji  robimy raport dotyczący deklaracji ( w SSP)

W SZD dostępny jest raport deklaracje, który umożliwia zweryfikowanie  ile deklaracji danego typu zostało wprowadzonych w wybranym okresie. Podobny raport jest w SSP, umożliwia on również zidentyfikowanie deklaracji wprowadzonych do SZD a nie wprowadzonych w SSP.

04 maja 2016, 20:24
Amator

REJESTRACJA12 mar 2010, 09:45

POSTY        25
Bastian                    

Wiem,że był kiedyś help desk jak to zrobić ale w setkach emiali i wiadomości znikł...można prosić o rozwiązanie jak zrobić by korekta i pierwotna były na tym samym wariancie?

malysm                    

Też miałem ten błąd. Wynikał on z tego, że korekta była na innym wariancie deklaracji. Po wprowadzeniu na tej samej wersji było po problemie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

05 maja 2016, 13:32
Znawca

POSTY        106
roxette                    

Witam,

markk                    

W SZD dostępny jest raport deklaracje, który umożliwia zweryfikowanie  ile deklaracji danego typu zostało wprowadzonych w wybranym okresie. Podobny raport jest w SSP, umożliwia on również zidentyfikowanie deklaracji wprowadzonych do SZD a nie wprowadzonych w SSP.

Tak faktycznie jest teraz taki raport  "Deklaracje nie wprowadzone do SSP" który okazuje dokumenty naniesione do SZD bez wprowadzonych szczegółów z deklaracji w SSP

05 maja 2016, 17:41
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
egodamian                    

roxette                    

Witam,

markk                    

Tak faktycznie jest teraz taki raport  "Deklaracje nie wprowadzone do SSP" który okazuje dokumenty naniesione do SZD bez wprowadzonych szczegółów z deklaracji w SSP

Dziękuję za podpowiedzi,
jutro spróbuję jeszcze raz - dziś coś mi nie wychodziło :)

05 maja 2016, 17:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 06:46

POSTY        38
Przy założeniu postępowania w sprawie ulg w spłacie Karty podatkowej w SSP wyskakuje komunikat "Postępowanie KP musi być utworzone w okresie grudniowym".

Czy miał ktoś miał taki problem i jak to rozwiązał?

16 maja 2016, 13:45
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2015, 14:34

POSTY        22
Słuchajcie jak wygląda obsługa błędnej deklaracji PCC-3 ?
Podatnik pomylił się w obliczeniu 2% podatku, zatem został wezwany do korekty. I co należy zrobić po jej złożeniu przez podatnika? Wiem tylko tyle, że trzeba ją powiązać z pierwotną deklaracją, tylko zastanawiam się czy SSP powiąże ją skoro jest błędna (utworzyło się zadanie "Obsługa błędn. deklaracji") ?

16 maja 2016, 18:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
andromeda                    

Przy założeniu postępowania w sprawie ulg w spłacie Karty podatkowej w SSP wyskakuje komunikat "Postępowanie KP musi być utworzone w okresie grudniowym".

Jak były decyzję na Kp wystawiane na 2016 to okres jest 31 12 2016. Jeśli ulga dot. 2015 to okres chyba będzie 31.12. 2015.

16 maja 2016, 19:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
andromeda                    

Decyzje ustalające na Kp na 2016 wymagały okresu 31.12.2016, być może w ulgach jest analogicznie. Jeśli ulga dot. 2015 to okres 31.12.2015.

16 maja 2016, 19:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2009, 06:46

POSTY        38
julita                    

andromeda                    

Decyzje ustalające na Kp na 2016 wymagały okresu 31.12.2016, być może w ulgach jest analogicznie. Jeśli ulga dot. 2015 to okres 31.12.2015.

Dziękuję za odpowiedź. Niestety z rana spróbowałam kombinować z okresami, jednak pojawia się ten sam komunikat.

17 maja 2016, 06:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2009, 07:33

POSTY        72
Post Re: Audyt SSP 2016 - pomagamy MF
Pozwolę sobie skorzystać z tego tematu.
Gdy chce połączyć korekta SD-Z2 z poprzednią wersją (która została skonwertowana z polotax) pojawia się komunikat "Invalid Filing Frequency". Spotkał się ktoś z takim błędem ?

Ostatnio edytowano 10 cze 2016, 13:40 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Przeniosłem post do właściwego tematu

10 cze 2016, 12:58
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
Post Re: Audyt SSP 2016 - pomagamy MF
luczadoreq                    

Pozwolę sobie skorzystać z tego tematu.
Gdy chce połączyć korekta SD-Z2 z poprzednią wersją (która została skonwertowana z polotax) pojawia się komunikat "Invalid Filing Frequency". Spotkał się ktoś z takim błędem ?

Sprawdź czy oba dokumenty mają ten sam wariant, i są w tym samym okresie

10 cze 2016, 13:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 79  Następna strona