Proponuję "pozabijać się nawzajem". W końcu na górze do tego dążą. My na plecy przyjmiemy wszystko, dziwię się czemu jeszcze wniosków 500+ nam nie wcisnęli, było by po kosztach bez zatrudniania dodatkowych urzędników.
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
15 maja 2016, 20:21
Re: Znowu bez podwyżek...
denira
Ponoć polityka Rządu jest PRORODZINNA. Wymyślają co zrobić aby rodziło się więcej dzieci. A później młode matki dostają po d... zero podwyżek, zero awansów. Tym razem też chcą ominąć w podziale podwyżek osoby na macierzyńskim, wychowawczym, rodzicielskim itp. Mimo, iż do 1,5 daleka droga. Czy takie jest założenie Rządu? Po prostu kocham mój URZĄD
A z jakiego powodu podwyżki mają ominąć kobiety przebywające na urlopach macierzyńskich, rodzicielskich itd.?
15 maja 2016, 21:51
Bo tak to działa w Us. W dodatku po powrocie z macierzyńskiego, nie zawsze wyrównują placę do poziomu innych. I tak można być bez podwyźki dluzej niź 8 lat.
15 maja 2016, 23:14
Coraz bliżej do wypłaty, a na stole wciąż ochłapy, kasa na podwyżki nie podzielona, każda osoba już wkurzona, na kredyt idzie pół wypłaty, a jeszcze mam dług u taty, jak w maju kasy nie dacie, to się chyba zesram w gacie...
16 maja 2016, 10:05
Jakieś słuchy z IS w Gdańsku? Coś mi się zdaje, że nici z podwyżek, powinniśmy chyba dostać aneksy do umów. Ta niepewność jest wkurzająca.
16 maja 2016, 10:32
Herbatnick
Coraz bliżej do wypłaty, a na stole wciąż ochłapy, kasa na podwyżki nie podzielona, każda osoba już wkurzona, na kredyt idzie pół wypłaty, a jeszcze mam dług u taty, jak w maju kasy nie dacie, to się chyba zesram w gacie...
No to się zesrasz , bo u nas (warm-mazur) wyrównania wypłacać będą dopiero w czerwcu ... Nawet majowa wypłata pójdzie bez podwyżki.
16 maja 2016, 10:38
maryska88
Jakieś słuchy z IS w Gdańsku? Coś mi się zdaje, że nici z podwyżek, powinniśmy chyba dostać aneksy do umów. Ta niepewność jest wkurzająca. :mur:
Tak jak pisałam jakiś czas temu, w IS Gdańsk w środę ostateczne spotkanie ze ZZ. Takie informacje można uzyskać dzwoniąc do kadr. Z podwyżek nie może być nici bo nabory już są z mnożnikiem 1.5. Nie sądzę, żeby się coś zmieniło. Pytanie jest tylko kiedy to wszystko nastąpi?
Ostatnio edytowano 16 maja 2016, 10:40 przez balbina22, łącznie edytowano 1 raz
16 maja 2016, 10:39
miszmasz
Herbatnick
No to się zesrasz :zeby: , bo u nas (warm-mazur) wyrównania wypłacać będą dopiero w czerwcu ... Nawet majowa wypłata pójdzie bez podwyżki.
Skąd masz to info? Powiedz mi, że to nieprawda Bo jak zaraz zejdę na salę obsługi to takiego kloca na środku postawię, że kafelki na wylot wypali
16 maja 2016, 11:39
Jeśli spotkanie ma być dopiero teraz w środę to nic w tego w maju nie będzie skoro wypłaty mają być zaraz. troszkę zbyt długo w czasie to się przeciąga. A tak na marginesie: 27 maj jest dniem wolnym od pracy to wypłaty będą kiedy?
16 maja 2016, 11:49
W Małopolsce trwa opisywanie stanowisk. Później wartościowanie. Wypłata podwyżek prawdopodobnie dopiero w czerwcu.
16 maja 2016, 11:57
maryska88
Jeśli spotkanie ma być dopiero teraz w środę to nic w tego w maju nie będzie skoro wypłaty mają być zaraz. troszkę zbyt długo w czasie to się przeciąga. A tak na marginesie: 27 maj jest dniem wolnym od pracy to wypłaty będą kiedy?
No to pewnie wypłaty będą szybciej , podejrzewam że 25.05.2016r. Tego dnia wszystko będzie jasne. Być może tydzień czasu jest dla nich wystarczający, żeby wszystko ogarnąć
16 maja 2016, 11:59
BALBINA22 niepoprawna optymistko W marcu mówili, że będą w kwietniu...w kwietniu mówili, że w maju na 100%! Teraz mamy maj i już chodzą słuchy, że w czerwcu... Jak myslicie, damy radę tak do grudnia się bawić w kotka i myszkę?
16 maja 2016, 12:06
BALBINA22 będę się trzymać kurczowo info od Ciebie, że wszystko zadzieje się w maju, zresztą telefonowaliście do IS
16 maja 2016, 12:19
w lubelskiem też cały czas aktualną datą wypłaty wyrównania i podwyżki do 1.5 jest maj. A wg. harmonogramu z naszej IS wypłata w maju nastąpi 25 maja (mamy rozpiskę z IS na cały rok).