Czyli w DUSie jeszcze ryzyko analizują oprócz planowania kontroli i wystawiania upoważnień. A wiesz ile osób to robi?
08 lis 2006, 20:50
Wiechur
Od kilku dni czytam żale, złośliwości, propozycje ruchów kadrowych w DUS. Jaki wniosek? Zlikwidować DUS, podatników do właściwych US a pracownikom podziękować i problemy się same rozwiążą. A także wiele innych (znajdą się oszczędności - Tanie Państwo, etaty się zwolnią, IS będzie miała tymczasową siedzibę, Dyrektor na jakiś czas da spokój z akcją "Filializacja i likwidacja").
Chyba żaden z dolnośląskich urzędów nie był zamieszany w tyle afer i skandali. Najpierw otwarcie z wielkim rozmachem a potem mobbing, naciski żeby szukać "haków" na podatników, w końcu kradzież tych milionów i sprawa z fałszywym numerem rachunku bankowego. Ta dziwnie duża rotacja pracowników też chyba daje do myślenia. Nie można się dziwić, że likwidacja DUSu to najprostszy pomysł na tymczasowe problemy.
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:25 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2006, 20:51
real
Czyli w DUSie jeszcze ryzyko analizują oprócz planowania kontroli i wystawiania upoważnień. A wiesz ile osób to robi?
Za moich czasów (pracowałem tam do zeszłego roku) były to trzy-cztery osoby i kierownik.
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:28 przez pszczosek, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2006, 21:17
Zgaduj - zgadula! 1) Czy ktoś wie, czy skradzione w DUS Wrocław 5 milionów zł. zostało odnalezione, czy nie? 2) Jaka była przyczyna zniknięcia tej kasy? 3) Jaką odpowiedzialność za tą zgubę poniosły osoby z najwyższego szczebla zarządzania?
Nagrodą za prawidłowe odpowiedzi będzie roczna praca w DUS (bezpłatna) w wybranym przez siebie, dowolnym stanowisku i w dowolnym wydziale, poza stanowiskiem naczelnika i vice!!! :rolleyes:
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:29 przez Lola, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2006, 22:29
[font=Arial][size=3]
adam
A jak tam Polkowice i Góra? W trawie piszczy niepokojąco...
Co słychać w urzędach po zmianach naczelników? Czy cisza świadczy, że nic się nie dzieje? Duże zmiany nastąpiły też w IS we Wrocku... Napiszcie koledzy, co się u Was dzieje. <_<
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 11:29 przez Liliput, łącznie edytowano 1 raz
08 lis 2006, 23:00
Te swławetne 5 mln. zł wypłynęło w siną dal!!! Chętnie bym coś uszczknął z tej kwoty- ale checa!!! Za etat w DUS dziękuję z całego serca, bo wolę zasiłek dla bezrobotnych. Acha, co do odpowiedzialności, to zwolniła się ponoć tylko jedna pracownica, która również ponoć niewiele była winna! :mellow: Osoba w pełni odpowiedzialna odgrzebuje się z popiołu i chyba znowu myśli o PENTAGONIE? Co wy na to, pracownicy DUS-u, czy taka opcja Was satysfakcjonuje? :za2: :za2: :za2:
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 17:20 przez kubus, łącznie edytowano 1 raz
09 lis 2006, 15:23
Liliput
Duże zmiany nastąpiły też w IS we Wrocku... Napiszcie koledzy, co się u Was dzieje. <_<
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
09 lis 2006, 16:06
Liliput
Co słychać w urzędach po zmianach naczelników? Czy cisza świadczy, że nic się nie dzieje? Duże zmiany nastąpiły też w IS we Wrocku... Napiszcie koledzy, co się u Was dzieje. <_<
Z tego, co się dowiedziałam, to w Polkowicach nie było zmiany naczelników.
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 17:21 przez Newlunatiq, łącznie edytowano 1 raz
09 lis 2006, 16:37
Witam wszystkich milusińskich pracowników skarbówek.
Czy ktoś z Was wie może coś na temat likwidacji urzędów w województwie dolnośląskim? Czy to kolejna plotka? <_<
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 19:39 przez malutka:):), łącznie edytowano 1 raz
09 lis 2006, 17:42
Witam serdecznie
Z tego co wiem, to PUS nie będzie podlegał likwidacji w najbliższym czasie. Ta sprawa ma się rozstrzygnąć w przeciągu dwóch lat, więc głowa do góry. :):):)
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 19:41 przez malutka:):), łącznie edytowano 1 raz
09 lis 2006, 17:44
To nie jest plotka. :angry: W październiku było u nas spotkanie z panem Dolatą, dyrektorem IS we Wrocławiu i w dość niejasny sposób omówione zostały problemy lokalowe wrocławskiej skarbówki i w związku z tym, że jest planowana reorganizacja, jest pomysł, aby rozwiązać PUS a pracowników rozdzielić po innych urzędach wraz z przenoszonymi podatnikami. :huh: To się ma w ciągu dwóch lat wyjaśnić, ale myślę, że będzie to wcześniej w ramach "taniego państwa", Po prostu obniżając realne wynagrodzenie ludzi zachęci się, żeby odeszli do firm lub na emeryturę albo w ostateczności wyemigrowali za granicę. Jak by na to nie patrzeć, to zawsze jest jakieś wyjście. :rolleyes:
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 20:02 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz
09 lis 2006, 19:50
Witaj Kubusiu - ankieterze z wyboru (powołania ???). Ja też czekam na zmiany w DUS, ale nie wiem, czy na takie jak Ty. Dziwi mnie (i nie tylko mnie), dlaczego tak nerwowo zareagowałeś na post Loli??? A może Miś, Kubuś i Puchatek to te trzy kierowniczki z kontroli? B))) :blink:
Ostatnio edytowano 09 lis 2006, 21:39 przez Weraksa, łącznie edytowano 1 raz
09 lis 2006, 21:17
Nie tak znowu agresywnie. Chcę podjąć pracę w DUS.Ale tam tyle się dzieję że nie wiem jaką wybrać opcję. Czekam na zmiany. Może podejmę się funcji kierownika? i z tąd się wzięła ta ankieta. Jeżeli już trafię do DUS-u to chciałbym spełnić oczekiwania ludu pracującego. Dlatego proszę o wypowiedzi jaki Waszym zdaniem powienien być dobry kierownik. Co w DUS-ie szwankuje? Będę LONEM ZAWODOWCEM, który zrobi totalną czystkę ale muszę wiedzieć kogo odstrzelić!!!
10 lis 2006, 09:18
kubuś puchatek
Nie tak znowu agresywnie. Chcę podjąć pracę w DUS.Ale tam tyle się dzieję że nie wiem jaką wybrać opcję. Czekam na zmiany. Może podejmę się funcji kierownika? i z tąd się wzięła ta ankieta. Jeżeli już trafię do DUS-u to chciałbym spełnić oczekiwania ludu pracującego. Dlatego proszę o wypowiedzi jaki Waszym zdaniem powienien być dobry kierownik. Co w DUS-ie szwankuje? Będę LONEM ZAWODOWCEM, który zrobi totalną czystkę ale muszę wiedzieć kogo odstrzelić!!!
:angry: Sądzę, że dobry kierownik w DUS powinien się zająć więcej pracą, nadzorem merytorycznym a nie powszechnie odgrywanym serialem brazylijskim i polityką lokalną - i będzie dobrze.
Ostatnio edytowano 10 lis 2006, 13:38 przez WIECHUR, łącznie edytowano 1 raz