Teraz jest 11 wrz 2025, 20:39

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2016, 14:38

POSTY        12
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Może to czas by mówić o tym jak jest w urzędach. Jeszcze raz zadam pytanie- czy dyrektor może dzielić teraz podwyżki bez jakichkolwiek zasad, tak jak sam chce? Oczywiście najpierw dając wszystkim mnożnik 1,5 a później tym, których lubi bez względu na hierarchię stanowisk? Czy musi z kimś to uzgadniać i ujawnić zasady przydziału takich a nie innych mnożników?

Ostatnio edytowano 12 maja 2016, 06:49 przez wikawesolka, łącznie edytowano 1 raz

12 maja 2016, 06:49
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
No przecież Dyrektor uzgadnia podwyżki ze ZZ... Związki walczą o podwyżki większe dla tych powyżej 1.5 dlatego tak wszystko się przeciąga i do majowej wypłaty coraz bliżej, a cisza jak makiem zasiał...

12 maja 2016, 06:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2016, 14:38

POSTY        12
Herbatnick                    

No przecież Dyrektor uzgadnia podwyżki ze ZZ... Związki walczą o podwyżki większe dla tych powyżej 1.5 dlatego tak wszystko się przeciąga i do majowej wypłaty coraz bliżej, a cisza jak makiem zasiał...

No tak ale u nas dyrektor z nikim nie konsultuje bo ma wszystkich w d... i sam sobie według uznania przydziela, robiąc większe dysproporcje pomiędzy stanowiskami niż było to do tej pory. Czy nie było odgórnych wytycznych dot. podwyżek, czy jeśli mój kolega dostanie na tym samym stanowisku w tym samym dziale i z takim samym zakresem obowiązków 1,68, a ja 1,5 mnożnika , czy mogę się gdzieś odwołać?

12 maja 2016, 07:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
wikawesolka                    

No tak ale u nas dyrektor z nikim nie konsultuje bo ma wszystkich w d... i sam sobie według uznania przydziela, robiąc większe dysproporcje pomiędzy stanowiskami niż było to do tej pory. Czy nie było odgórnych wytycznych dot. podwyżek, czy jeśli mój kolega dostanie na tym samym stanowisku w tym samym dziale i z takim samym zakresem obowiązków 1,68, a ja 1,5 mnożnika , czy mogę się gdzieś odwołać?

Raczej próbują wyszarpać najwięcej dla pracowników w grupie C, kosztem należnych kierownikom podwyżek.

To trzeba założyć związki. Wtedy ma obowiązek konsultować.

Ostatnio edytowano 12 maja 2016, 18:30 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

Połączyłem dwa posty w jeden

12 maja 2016, 18:17

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Albo jak zinterpretować zalecenia z ministerstwa, żeby nie dać pracownikom z grupy A, np. na umowy na czas określony, czy umowy na zastępstwo, bo takie pomysły też chodzą.

12 maja 2016, 18:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2016, 15:09

POSTY        45
wikawesolka                    

Herbatnick                    

Przecież to jest grupowe podniesienie wynagrodzeń, nie indywidualne podwyżki.

A do sądu możesz iść zawsze.

12 maja 2016, 19:38
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
Przyznanie wyższych pensji, a tym samym różnicowanie wynagrodzeń poszczególnych pracowników, powinno być obiektywnie uzasadnione i wolne od przejawów noszących znamiona dyskryminacji względem pozostałej części załogi.

W razie zróżnicowania wynagrodzenia pracowników wykonujących jednakową bądź podobną pracę pracodawca powinien udowodnić, że kierował się obiektywnymi powodami. Powoływanie się pracodawcy np. na zróżnicowane kwalifikacje zawodowe i staż pracy wiąże się z koniecznością wykazania, że miały one znaczenie przy wykonywaniu zadań powierzonych pracownikom (por. wyrok Sądu Najwyższego z 22 lutego 2007 r., I PK 242/06).

Jeśli w danej organizacji doszłoby do działań dyskryminujących, wówczas związek zawodowy mógłby wystąpić w obronie praw konkretnych pracowników oferując np. ewentualną mediację z pracodawcą bądź pomoc w sformułowaniu pozwu do sądu, gdyby zaszła taka konieczność.

12 maja 2016, 20:07
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Związki ciągle walczą o jakieś grosze dla tych z mnożnikiem powyżej 1.5...i już chodzą słuchy, że w maju nie będzie podwyżek. Nowy termin - czerwiec. I tak do grudnia pociągniemy.

13 maja 2016, 09:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 kwi 2016, 06:58

POSTY        54
Herbatnick                    

Związki ciągle walczą o jakieś grosze dla tych z mnożnikiem powyżej 1.5...i już chodzą słuchy, że w maju nie będzie podwyżek. Nowy termin - czerwiec. I tak do grudnia pociągniemy.

Nie wiem skąd takie informacje posiadasz? Od nas ktoś dzwonił dzisiaj do IS Gdańsk i w kadrach potwierdzili, że podwyżki w maju będą. W środę ostateczne zebranie ze ZZ, ale w sprawie mnożników 1.5 nic się ma nie zmienić.

Ostatnio edytowano 13 maja 2016, 10:15 przez balbina22, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2016, 10:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 07:40

POSTY        39
u nas też wiadomości podobne, że do końca maja wszystko ma być wypłacone

13 maja 2016, 12:48

REJESTRACJA04 maja 2016, 04:29

POSTY        12
25 lat pracy dla U.S i teraz jestem najgorszym pracownikiem? Bo za dużo umiem? Będę dalej uczyć przychodzących? Nie! bo oni są za mądrzy, wszystko wiedzą!

13 maja 2016, 18:01

REJESTRACJA17 cze 2009, 05:51

POSTY        55
Jestem ciekaw co tam dzisiaj w Katowicach uradzili...poniedziałek daleko. Może ma ktoś jakieś info?

13 maja 2016, 18:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 mar 2008, 00:45

POSTY        8
W UKS Bydgoszcz cisza... żadnych info o podwyżkach i premiach za I kwartał

13 maja 2016, 19:14

REJESTRACJA05 kwi 2016, 16:32

POSTY        13
związki robią kręcią robotę  strzel===]
Niech się lepiej skupią na stałym  podwyższeniu kwoty bazowej :za2:

13 maja 2016, 21:14
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 173  Następna strona