Teraz jest 11 wrz 2025, 18:33

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu

REJESTRACJA26 lis 2015, 11:00

POSTY        28
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Akcja podwyżek w województwie łódzkim zakończy się w maju

11 maja 2016, 09:42
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
andzia81                    

A czy są jakieś słuchy co w IS w Warszawa?

Wczoraj - 10 maja, ZZ skierowały pismo do DIS w Warszawie. Kategorycznie nie zgodziły się na propozycję DIS co do podziału podwyżek.
Twierdzą, że zaproponowane zasady podziału absolutnie krzywdzą pracowników starszych stażem pracy i o wyższych stanowiskach służbowych. Nie znam tych propozycji bo nie mam do nich dojścia ale w ciemno zgadzam się z ZZ bo po 11 latach pracy będę miał zasadniczą o 200 zł brutto wyższą od rozpoczynających dopiero karierę zawodową :D
Coś tu jest k...a nie tak.
Poproszono DIS o szybką informację zwrotną, w której ma podać szczegółowe dane o zatrudnieniu i wynagrodzeniach. Zobaczymy czy zdążą bo do końca maja pieniądze mają być już podzielone.

11 maja 2016, 09:46
Zaawansowany

REJESTRACJA16 gru 2015, 20:24

POSTY        72
justine1985                    

Pomorskie :)

W jakim US?

11 maja 2016, 09:48

REJESTRACJA09 gru 2015, 07:47

POSTY        50
A co z wyrownaniem, za to, że ktoś na tym samym stanowisku zarabiał mniej? Czyli będą dwa wyrownania, tak? Pierwsze wyrownanie, z powodu, że w ogóle przez 8 lat nie było podwyżek, a drugie wyrownanie, z tytułu splaszczenia wynagrodzen na tych samych stanowiskach...wtedy będzie sprawiedliwie.

A jak tam sprawyw się mają w UKS-ach. Ktoś, coś?

11 maja 2016, 10:01

REJESTRACJA27 sty 2016, 17:05

POSTY        35
spokoluz                    

andzia81                    

A czy są jakieś słuchy co w IS w Warszawa?

Wczoraj - 10 maja, ZZ skierowały pismo do DIS w Warszawie. Kategorycznie nie zgodziły się na propozycję DIS co do podziału podwyżek.
Twierdzą, że zaproponowane zasady podziału absolutnie krzywdzą pracowników starszych stażem pracy i o wyższych stanowiskach służbowych. Nie znam tych propozycji bo nie mam do nich dojścia ale w ciemno zgadzam się z ZZ bo po 11 latach pracy będę miał zasadniczą o 200 zł brutto wyższą od rozpoczynających dopiero karierę zawodową :D
Coś tu jest k...a nie tak.
Poproszono DIS o szybką informację zwrotną, w której ma podać szczegółowe dane o zatrudnieniu i wynagrodzeniach. Zobaczymy czy zdążą bo do końca maja pieniądze mają być już podzielone.

A to, że nowi pracownicy w US zarabiają dużo mniej niż nowi pracownicy Lidia lub Biedronki jest normalne?

11 maja 2016, 10:36

REJESTRACJA07 gru 2015, 08:36

POSTY        43
Tylko, że ten nowy pracownik jak nie dostanie teraz tyle co inni na tym samym stanowisku, to może nie dostać tego i przez następne 8 lat. Wiec za te 8 lat będzie doświadczonym pracownikiem, dziwiącym się czemu zarabia mniej od osób robiących to samo co on. Od różnicowania ze względu na doświadczenie jest tzw. stażowe.

11 maja 2016, 10:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2015, 11:28

POSTY        57
W Małopolsce też cisza o podwyżkach, kiedy w jakiej wysokości i czy w ogóle będą :(

Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 sty 2016, 13:20

POSTY        8
Wg mnie ZZ powinny walczyć o to, żeby pracownicy którzy byli przyjęci do 31 marca 2015 roku i wcześniej a nie mają miernika 1,5 powinni dostać podwyżki w pierwszej kolejności a pracownicy, którzy byli przyjęci po 1 kwietnia 2015 i tak są w porównaniu do reszty pracowników objęci ścieżką kariery więc co kilka lat będą mieli podwyżkę.

Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
W piątek (nomen omen 13 maja 2016 r.) spotkanie Organizacji Związkowych z Dyrekcją Izby. Zobaczymy co z tego wyniknie.
IS Katowice

11 maja 2016, 11:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 maja 2016, 11:44

POSTY        7
Oj... Oj... A to że referent robi to co starszy komisarz i czasem robi to lepiej to ma dalej zarabiać połowę tego co starszy komisarz? Nie da się ustalić z góry takich podwyżek żeby nikt nie był pokrzywdzony. W ludziach po prostu jest zawiść...

11 maja 2016, 11:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 17:17

POSTY        8
urzedniczka14                    

Wg mnie ZZ powinny walczyć o to, żeby pracownicy którzy byli przyjęci do 31 marca 2015 roku i wcześniej a nie mają miernika 1,5 powinni dostać podwyżki w pierwszej kolejności a pracownicy, którzy byli przyjęci po 1 kwietnia 2015 i tak są w porównaniu do reszty pracowników objęci ścieżką kariery więc co kilka lat będą mieli podwyżkę.

A coż to za magiczna data 31 marca 2015 r ze zatrudnieni przed tą datą mają dostać podwyżki  a po tej dacie już nie? czyżby Pani urzedniczka14 była zatrudniona 15 marca? a poza tym o jakiej "ścieżce kariery" piszesz , którą rzekomo te osoby maja być objęte... chyba raczej ścieżką zwolnien z tytułu redukcji zatrudnienia dla potrzeb KAS.

11 maja 2016, 11:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 lut 2016, 14:38

POSTY        12
kasiek9                    

Oj... Oj... A to że referent robi to co starszy komisarz i czasem robi to lepiej to ma dalej zarabiać połowę tego co starszy komisarz? Nie da się ustalić z góry takich podwyżek żeby nikt nie był pokrzywdzony. W ludziach po prostu jest zawiść...

A skąd te bajki, że komisarze zarabiają lepiej. U mnie w UKS każdy kto przychodził za PIS, później PO miał więcej na starcie niż ci, którzy już pracowali wcześniej. A że nadeszła era lodowcowa to ze "starych komisarz" zrobiono dziadów:(

11 maja 2016, 11:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 maja 2016, 11:44

POSTY        7
wikawesolka                    

kasiek9                    

A skąd te bajki, że komisarze zarabiają lepiej. U mnie w UKS każdy kto przychodził za PIS, później PO miał więcej na starcie niż ci, którzy już pracowali wcześniej. A że nadeszła era lodowcowa to ze "starych komisarz" zrobiono dziadów:(

Nie wiem jak jest w UKS wiem że ja muszę robić często coś co dla starszej osoby jest nie do opanowania ok. Nie płaczę z tego powodu ale że lepiej zarabiają to nikt mi nie powie że jest inaczej i to jak napisałam 2 razy ja nic do starszych komisarzy nie mam ale nie rozumiem podajścia typu: "należy mi się podwyżka z racji zasiedzenia a młody że jest młody niech tyra za grosze"

11 maja 2016, 12:03
Zaawansowany

REJESTRACJA06 maja 2016, 13:40

POSTY        70

LOKALIZACJAMazowsze
Niech nowi dostaną i 3.000 zł - pełna zgoda. Tylko, że między starym a zupełnie nowym pracownikiem jest ogromna różnica. Narzekać mogę raczej na, ogólnie pojęty, system zatrudnienia w resorcie. Jeżeli referent wykonuje tę samą pracę co starszy komisarz i na odwrót, to samo nadawanie stopni służbowych mija się z celem. Zresztą od kiedy pamiętam to w US-ach wszyscy robią wszystko (oczywiście poza wszędzie trafiającymi się wyjątkami). A stażowe? Hmmm. Mam problem z oceną czego może być ono miernikiem. Wiedzy, doświadczenia a może liczby zmarszczek?

11 maja 2016, 12:07
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 173  Następna strona