Teraz jest 06 wrz 2025, 10:42

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Tak ale pod warunkiem, że bez kobiet przed 70 rokiem życia i bez beretu.

A już myślałam, że mam szansę.  :zeby:

Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 18:22 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

24 sie 2007, 16:37
Zaawansowany

REJESTRACJA09 kwi 2007, 11:58

POSTY        91

A może Partia Kobiet?
Co do obecnych na scenie partii politycznych jedno jest pewne - wszystkie są socjalne (lewicowe, solidarne czy liberalne), bo socjalne oznacza dziś masowe, a tylko masa daje wysokie punkty procentowe.

Ta to dopiero by była socjalna. :)
Swoją drogą kobiety mnie zadziwiają. Zamiast głosować na kobiety z list wyborczych to one zakładają własną partię, na której i tak najwięcej głosów zdobędą wystawieni tam mężczyźni. :piwo:

Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 18:23 przez ole1979, łącznie edytowano 1 raz

24 sie 2007, 20:23
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Swoją drogą kobiety mnie zadziwiają. Zamiast głosować na kobiety z list wyborczych to one zakładają własną partię, na której i tak najwięcej głosów zdobędą wystawieni tam mężczyźni. :piwo:

Podstawili tam jakichś mężczyzn? Do tej pory słyszałem, że Kopernik była kobietą, ale że Gretkowska... :lol:

Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 18:23 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

24 sie 2007, 20:26
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

A już myślałam, że mam szansę. :zeby:

No, honorową przewodniczącą możesz być. :)

Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 18:23 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

24 sie 2007, 21:16

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Podstawili tam jakichś mężczyzn? Do tej pory słyszałem, że Kopernik była kobietą, ale że Gretkowska... :lol:

Manuela Gretkowska ma Męża i dziecko... Chyba nie kupiłeś tej marketingowej bzdury o Manueli kochającej inaczej. ;)

Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 18:24 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

24 sie 2007, 23:26

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Ciekawe, już ktoś pisał tu na forum o komentarzach na forum Onet.pl, rzeczywiście wygląda na to, że posłowie PiS zatrudniają specjalistów od pisania komentarzy... Nie wierzyłem w to początkowo ale dziś przeczytałem informację o wypowiedzi Tuska, który miał nazwać rządzący układ "ZDRADĄ" - mocne słowo, ale najciekawsze są komentarze pod tym artykułem, bo 100% wyśmiewa Tuska i PO. Bardzo to zabawne... Jak mówią prawnicy a contario 100% osób jest za PiS. To skąd taka nerwówka i niepewność co do swojej przyszłości wśród włodarzy IV RP???

Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 18:25 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

25 sie 2007, 12:09
Fachowiec

POSTY        1834

26 sie 2007, 11:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2006, 18:55

POSTY        13

Politrucy są wszędzie.

Tak, politrucy i klakierzy są wszędzie... :brawa:
Można ich znaleźć od prawa do lewa, nie mówiąc o środku sceny politycznej. :D

Ostatnio edytowano 27 sie 2007, 10:38 przez Modliszka, łącznie edytowano 1 raz

26 sie 2007, 12:52
Fachowiec

POSTY        1834

Można ich znaleźć od prawa do lewa, nie mówiąc o środku sceny politycznej. :D

W środowisku internautów na popularnych portalach? Niespecjalnie są aktywni. Ale, nie moje..., nie mój cyrk.  :D

Czy nie za wcześnie otworzyliśmy temat "Wybory"?

Ostatnio edytowano 27 sie 2007, 10:40 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

26 sie 2007, 13:10

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
A ja widząc wczoraj na konwecji wyborczej PIS (bo jak zwał, tak zwał ale tym własnie był ten zlot) ludzi dumnie powiewających flagami NSZZ "Solidarność" zacząłem się zastanawiać - głupota czy prowokacja?

Ostatnio edytowano 27 sie 2007, 10:40 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

26 sie 2007, 14:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:39

POSTY        58

LOKALIZACJAAtlantyda
Tusk proponuje mi  marzenia, :( a Kaczyński nadzieję! :( Marzeń to mam pełną piwnicę, a nadziei pełen strych. Dziękuję za jedno i drugie! Nie kupuję! I nie kupię! A ja proponuję im obu to <_<.

Ostatnio edytowano 27 sie 2007, 10:41 przez raster, łącznie edytowano 1 raz

26 sie 2007, 22:12
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Mam wyższe wykształcenie (+ podyplomówka) i mieszkam w W-wie (czyli duże miasto) głosowałem na PiS i nadal jestem ich sympatykiem. Jeśli ktoś myśli, że takie partie jak np. PO (1/2 UW + 1/2 AWS), LID (SLD, UW) coś zmienią w Polsce to te osoby są średnio sprytne umysłowo, bo przecież tacy politycy jak Tusk, Rokita, Borowski, Komorowski, Kwaśniewski,... są od wielu lat w polityce na czołowych stanowiskach i wielokrotnie mieli szanse na wprowadzanie swych SUPER pomysłów. Ja lubię PIS bo ta partia pokazuje, że nie musimy się wstydzić tego, że jesteśmy POLAKAMI, rozmawiają z politykami europejskimi bez kompleksów! Brawo! Wraca poczucie dumy i w końcu jesteśmy traktowani jak pełnoprawny członek UE.
Ale w Polsce są również osoby z małym poczuciem patriotyzmu i dla nich proponuję zapoznanie się z fatalnymi wskaźnikami gospodarczymi w Polsce. Bezrobocie wzrasta, inwestorzy zagraniczni uciekają z Polski (a jeszcze 2 lata temu wszystkie inwestycje w Europie środkowo-wschodniej były realizowane u nas), mamy gigantyczny deficyt budżetowy już w połowie roku, ludzie coraz mniej zarabiają, itd... - to wszystko jest w przemówieniach opozycji i obrońców demokracji intelektualistów ze średnim wykształceniem (wyższym prezydenckim) zaczęli bronić z opóźnieniem ok. 25 lat.

PS Dla zwolenników PO!
1. Czy popieracie politykę fiskalną i sposób jej prowadzenia przez Prof. Gilowską (czy nagle osoba odpowiedzialna za program PO w sferze budżetu jest głupia?)?
2. Czy popieracie poiltykę zdrowotną Prof. Religi (czy nagle osoba odpowiedzialna za program PO w sferze zdrowia jest głupia?)?
3. Czy RM złożona z profesorów, doktorów, prawników jest naprawdę prostacka i nieodpowiedzialna?
Proszę o przemyślane odpowiedzi bez pseudo inteligentnych ripost w postaci: :za2:  :zygi:  :mur:.
Pozdrawiam wszystkich.

Ostatnio edytowano 30 sie 2007, 09:10 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

27 sie 2007, 12:35
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 10:33

POSTY        169
Odpowiem tak. Zawsze miałem lewicowe poglądy. To co robi PIS to typowa gomułkowszczyzna w najgorszym wydaniu. Ci profesorowie oprócz tytułu nie mają charyzmy przywódców. Obecnie wśród elity politycznej nie ma osób o takiej charyzmie i to bez względu na przynależność.  Tacy politycy, jacy są obecnie, skutecznie obrzydzili ludziom mądrym możliwość skutecznego wpływania na losy kraju. Żadna, ale to żadna obecna siła polityczna nie myśli o przyszłości kraju i rzeczywistym rozwiązywaniu problemów bez względu na pochodzenie społeczne czy polityczne. Nikt nie myśli jak prawidłowo ustanowić prawo, żeby urzędnicy skarbowi i podatnicy nie mieli wątpliwości czytając je. W sejmie, rządzie i innych organach państwa dobiera się ludzi na zasadzie przynależności politycznej, a nie tego kim ten człowiek jest, co potrafi i jak wykorzystać jego kwalifikacje. Tak jest zresztą na każdym poziomie rządzenia. Przez piętnaście lat transformacji ustrojowej kraju służby skarbowe były pozostawione poza życiem politycznym. Nie można powiedzieć by działały na konkretne zamówienie polityczne. Ich zadaniem było gromadzić środki budżetowe dla realizacji zadań nakładanych przez rządzących. I skutecznie to robiły. Bo nikt nie może powiedzieć, że jak u władzy były takie siły polityczne, to wpływy z podatków spadały, a jak inni rządzili to rosły (chyba, że wynikało to z podnoszenia podatków). Za rządów PIS służby skarbowe zostały siłą rzeczy wplątane w politykę. I ta karuzela się rozpędza. Będzie ona miała negatywne skutki w przyszłości. Chciałbym mieć możliwość głosowania na osobę, która będzie mnie godnie reprezentować w sejmie, mająca dużą charyzmę i odpowiednie kwalifikacje do "budowania" przyszłości. I naprawdę nie interesuje mnie jaką partię reprezentuje. Osobiście jestem za jednomandatowymi okręgami wyborczymi. Ale to w naszej rzeczywistości jest nierealne.

Ostatnio edytowano 27 sie 2007, 14:04 przez koksa3, łącznie edytowano 1 raz

27 sie 2007, 13:40
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

"Panom kury szczać prowadzać, a nie politykę robić"

... czyż nie aktualne?

Ostatnio edytowano 27 sie 2007, 14:03 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

27 sie 2007, 13:55
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 94  Następna strona