I spokój na forum... wszyscy jadą modlitwę rozgoryczonego...
21 kwi 2016, 10:13
Re: Nagrody za I kwartał
ja bym to nazwał modlitwą nawiedzonego...
21 kwi 2016, 10:25
Hahaha no nie wierzę w to co widzę następnym razem w biedronce zrobię zakupy, przy kasie powiem ,,Bóg zapłać" i odejdę.
21 kwi 2016, 10:55
W lubuskim podobno 900zł brutto na głowę. Wypłata 29 kwietnia
21 kwi 2016, 20:10
luccastele
I spokój na forum... wszyscy jadą modlitwę rozgoryczonego...
sawio
ja bym to nazwał modlitwą nawiedzonego...
"wypowiadać prawdę, gdy inni milczą. Wyrażać miłość i szacunek, gdy inni sieją nienawiść. Zamilknąć, gdy inni mówią. Modlić się, gdy inni przeklinają. Pomóc, gdy inni nie chcą tego czynić. Przebaczyć, gdy inni nie potrafią. Cieszyć się życiem, gdy inni je lekceważą". (Ksiądz Jerzy Popiełuszko)
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 kwi 2016, 21:06
i nie zapomnijcie nadstawić drugiego policzka
21 kwi 2016, 21:34
Zło dobrem zwyciężaj (Jerzy Popiełuszko)
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 kwi 2016, 05:59
Trochę z innej beczki. Dziewczyny/kobiety przebywające na urlopach macierzyńskich, rodzicielskich, wychowawczych pamiętajcie że "wczasy pod gruszą" się wam należą. Mi w tamtym roku przepadły 'wczasy pod gruszą" z powodu właśnie niewiedzy.Ale w tym roku skorzystam. .
____________________________________ Dawniej dziewczęta rumieniły się, kiedy się wstydziły, dziś wstydzą się gdy się rumienią. MAURICE CHEVALIER.
22 kwi 2016, 07:31
w sensie że nie trzeba być wtedy na 14 dniach urlopu?
22 kwi 2016, 09:42
Dokładnie tak. Chorobowe (L4 w ciąży), potem macierzyńskie, rodzicielskie, ewentualnie wychowawcze. Czyli w ciągu roku nie masz urlopu wypoczynkowego jesteś na urlopie macierzyńskim, rodzicielskim i możesz składać wniosek o wczasy pod grusza. Szkoda, że nikt mi nie powiedział że takie prawo do świadczenia pod gruszą właśnie przysługuje na urlopie macierzyńskim, rodzicielskim, bo w ubiegłym roku przepadły mi wczasy pod gruszą.
____________________________________ Dawniej dziewczęta rumieniły się, kiedy się wstydziły, dziś wstydzą się gdy się rumienią. MAURICE CHEVALIER.
22 kwi 2016, 09:56
no to dobrze wiedzieć bo niedługo się wybieram i myślałam ze wcześniej muszę iść na urlop żeby zabrać kasę:) a kiedy taki wniosek się składa w trakcie roku? a tak nawiasem mówiąc to smutne że dopiero tutaj można się takich rzeczy dowiedzieć... do obniżenia podstawy wymiaru na l4 w związku z ciąża to byli pierwsi ale żeby powiedzieć cos żeby pracownik zyskał to nie ma nikogo..
22 kwi 2016, 10:06
Wniosek składasz po urlopie macierzyńskim, albo po urlopie rodzicielskim. Można też po wychowawczym. Zaznaczam że nie u wszystkich fundusz socjalny obejmuje wypłacenie wczasów pod gruszą dla kobiet po urlopach macierzyńskich, rodzicielskich. Piszę o IS Wrocław. Każda izba ma swój wewnętrzny regulamin , więc proszę dokładnie czytać regulamin, lub ewentualnie zapytać się u kadr.
22 kwi 2016, 10:15
a jak to u ciebie jest z zasiłkiem chorobowym-były wliczane do podstawy premie? bo u mnie było tak do czasu przejścia pod izbę a potem nagle zasiłek drastycznie spadł..
22 kwi 2016, 10:17
Fakt faktem izba liczy po swojemu. Pytaj u źródła czyli u kadr.