Celnicy właśnie oberwali kubłem lodu, gdy MF zmieszało z błotem ich pomysł na emki. Tym samym raczej wielu nie odejdzie na emerytury przed KAS i bez zwolnień się nie obejdzie.
Bardzo proszę o rozszerzenie tej informacji i to w lepiej zrozumiałym żargonie, bo nie rozumiem a bardzo się zaciekawiłam. Miłego dnia pracy
14 kwi 2016, 06:16
Re: Nowa KAS
Witam, podsumowując wątek KAS czy na stan dzisiejszy coś już więcej wiadomo... jak to będzie w praktyce wyglądało? Czy będą zwolnienia, awanse, podwyżki itp. ?! Coś wiecie?
14 kwi 2016, 06:50
Wyłącznie awanse i podwyżki...
14 kwi 2016, 07:07
Gryzelda
supersaper
Celnicy właśnie oberwali kubłem lodu, gdy MF zmieszało z błotem ich pomysł na emki. Tym samym raczej wielu nie odejdzie na emerytury przed KAS i bez zwolnień się nie obejdzie.
Bardzo proszę o rozszerzenie tej informacji i to w lepiej zrozumiałym żargonie, bo nie rozumiem a bardzo się zaciekawiłam. Miłego dnia pracy :D
Mówisz i masz:
W ocenie Rządu możliwe do zaakceptowania są dwa modele ustalania prawa do emerytury mundurowej dla funkcjonariuszy Służby Celnej, z uwzględnieniem wyłącznie stażu w Służbie Celnej od dnia 15 września 1999 r., po spełnieniu następujących warunków:
osiągnięciu wieku co najmniej 55 lat i stażu służby co najmniej 15 lat przy wykonywaniu zadań określonych w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o Służbie Celnej, w przypadku funkcjonariuszy Służby Celnej, którzy służbę podjęli przed dniem 1 stycznia 2013 r.; osiągnięciu wieku co najmniej 55 lat i stażu służby co najmniej 25 lat przy wykonywaniu zadań określonych w art. 2 ust. 1 pkt 4-6 ustawy o Służbie Celnej, w przypadku funkcjonariuszy Służby Celnej, którzy służbę podjęli po dniu 31 grudnia 2012 r. - czytamy we wstępnym projekcie stanowiska Rządu
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 kwi 2016, 07:09
Aneta2016
Witam, podsumowując wątek KAS czy na stan dzisiejszy coś już więcej wiadomo... jak to będzie w praktyce wyglądało? Czy będą zwolnienia, awanse, podwyżki itp. ?! Coś wiecie?
Według stanu wiedzy na dzień dzisiejszy to będzie wszystko o czym pisałaś i jeszcze więcej - obniżki, likwidacje, przeniesienia... a gdzie się "załapiesz" to już z forum się nie dowiesz
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
14 kwi 2016, 07:28
Już połowa kwietnia a nadal nie znamy ustaw o KAS. A GIKS obiecał, że udostępni przed Wielkanocą.
14 kwi 2016, 22:00
nowy
Już połowa kwietnia a nadal nie znamy ustaw o KAS. A GIKS obiecał, że udostępni przed Wielkanocą.
Ja nie tęsknię za tym badziewiem. Moze już truchło szczezło w trzy
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 kwi 2016, 22:37
nowy
Szałamacha aktualnie w USA więc może po powrocie zezwoli na "publikację"
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
14 kwi 2016, 22:46
A tu odpowiedź Szefa Służby Celnej (M.B.) do Przewodniczącego Związku Zawodowego sekta (S.S.), dotycząca planowanej konsolidacji służb skarbowych i celnych ..., reszta w poniższym pliku:
Załącznik:
SC4 pismo do ZZ Celnicy odpowiedź pismo do MON-1.pdf
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ „W momencie płacenia podatków człowiek uświadamia sobie, że nie stać go było na zarobienie tych pieniędzy” , F.Dark
____________________________________ „W momencie płacenia podatków człowiek uświadamia sobie, że nie stać go było na zarobienie tych pieniędzy” , F.Dark
Znalazłem u celników - informacja ma tytuł: "Okazuje się, że wszystko co mówi MF na temat KAS jest zwykłym PR i pustymi sloganami" Czyli kolejny dowód na to, że KAS to typowa korporacyjna tandeta, której jakość opracowania będzie porównywalna z funkcjonalnością SSP. Życzę miłej lektury http://skarbowcy.pl/content.php/2964-Okaz ... C5%82ym-PR
20 kwi 2016, 06:32
Czy ktoś wie czy sprawy wierzycielskie po KAS mają być dwuinstancyjne ?
20 kwi 2016, 09:45
Cztero ! Kto ma cokolwiek wiedzieć skoro nie ma jeszcze ustaw...?