No...na to wygląda, bo coś ucichło w temacie. Ale ludzie dostali zapału do pracy na dwa tygodnie, wydajność wzrosła...i tyle.
11 kwi 2016, 21:06
Re: Znowu bez podwyżek...
Ja słyszałem informacje jakoby w ISach sprawa była w toku i kwestia podwyżek była w tej chwili ,,ogarniana" czego efektem miała być większa wypłata już w kwietniu a w maju wyrównanie za 3 poprzednie miesiące. Takie informacje słyszałem 2 tygodnie temu- od tego czasu kompletna cisza a IS milczy a na pytania odpowiedzieć nie chce.
11 kwi 2016, 22:08
Poczekajmy jeszcze. Jak były oszałamiające podwyżki do mnożnika 1,2 to informacja ukazała się w sierpniu, a dopiero w październiku podpisywaliśmy aneksy. Może teraz będzię podobnie. Ja ciągle mam nadzieję. Głupia ja
12 kwi 2016, 06:07
A 02.05.2016 r. powiedzą, że nie ma pieniędzy na podwyżki, ale dziękują za zapał przy pracy w okresie zeznań... Brawo My
12 kwi 2016, 06:24
Spokojnie, róbmy swoje a się doczekamy , mówię Wam to ja dr Nikczemniuk
12 kwi 2016, 09:13
W Wielkopolsce powstała komisja składająca się z naczelników do wartościowana stanowisk pracy. Od tamtego tygodnia tj 04.04.2016 r. mieli prawie codziennie spotkania. Natomiast Naczelniczka z Nowego Miasta jest przeciwna aby wszystkim dawać mnożnik 1,5 więc zobaczymy co wymyślą. Ale z takim nastawieniem nie liczyłbym na nic :za2:
12 kwi 2016, 10:05
U nas już po wszystkim. Wszyscy, którzy mieli wcześniej mnożnik do 1,5, np. 1,405 lub 1,01, teraz mają 1,5. Czyli komuna . PP zarabia tyle , co osoba wprowadzająca do bazy deklaracje - pracująca od 0,5 roku. Cudownie.
12 kwi 2016, 11:03
A od kiedy podwyżki? I o którą Izbę chodzi?
12 kwi 2016, 11:11
kotek13
U nas już po wszystkim...
i wszystko jasne, gdzie co i jak
12 kwi 2016, 12:11
kotek13
U nas już po wszystkim. Wszyscy, którzy mieli wcześniej mnożnik do 1,5, np. 1,405 lub 1,01, teraz mają 1,5. Czyli komuna . PP zarabia tyle , co osoba wprowadzająca do bazy deklaracje - pracująca od 0,5 roku. Cudownie.
A co w PP to same święte krowy? Zawsze najlepsi, którzy najwięcej robią i powinni najlepiej zarabiać? Bzdura! A jeśli już piszesz "u nas" i nie piszesz nawet o którą Izbę chodzi to równie dobrze mógłbyś nie pisać w ogóle.
12 kwi 2016, 12:14
Oho i własnie ktoś z OB się odezwał wieczna wojna Jestem w PP i nie będę się wypowiadac kto powinien mieć ile a kto nie. Przytoczę tylko historyjkę. Wolne miejsce w PP, konkurs wewnętrzny w US, konkurs wewnętrzny między urzędami i na koniec siłą osoba przeniesiona na stanowisko. Tyyyle osób było chętnych do PP
12 kwi 2016, 12:37
losos2010
kotek13
A co w PP to same święte krowy? Zawsze najlepsi, którzy najwięcej robią i powinni najlepiej zarabiać? Bzdura! A jeśli już piszesz "u nas" i nie piszesz nawet o którą Izbę chodzi to równie dobrze mógłbyś nie pisać w ogóle.
Tylko, że jak jest nabór wewnętrzny do PP to nikt z innego działu nie chce się zgłosić. A była sytuacja, kiedy jedna osoba u nas z PP miała już dość dostawania ciężkich spraw do postępowania (komisarz skarbowy) i zgłosiła chęć przejścia do OB - u naczelnik usłyszała, że po pierwsze musi znaleźć sobie chętną osobę, żeby się zamienić a po drugie zostanie zdegradowana do Starszego Inspektora, gdyż w OB nie przewiduje się (poza pracownikami, którzy za starych czasów doczekali się czegoś powyżej Starszego Inspektora nie będąc w postępowaniach czy kontroli) wyższych stanowisk niż ten nieszczęsny Starszy Inspektor, a co za tym idzie - niższa pensja. To chyba mówi samo za siebie w kontekście stopnia ciężkości pracy. Każdy dział ma ciężko i za dużo roboty, ale stopień skomplikowania prowadzonych spraw jest nieporównywalny. Powiem tak, w obecnej chwili 2/3 pracowników PP (w tym ja) marzy o otwieraniu poczty (skoro wszyscy mamy tyle samo zarabiać, tj. z podobnym mnożnikiem), ale nie ma żadnej możliwości (przyjemnej), żeby to osiągnąć. Jest jeden nieprzyjemny sposób: tak zawalić postępowanie, że karnie Cię przeniosą, ale to nie wygląda dobrze w aktach osobowych
12 kwi 2016, 12:43
biedronki15
Oho i własnie ktoś z OB się odezwał :P wieczna wojna Jestem w PP i nie będę się wypowiadac kto powinien mieć ile a kto nie. Przytoczę tylko historyjkę. Wolne miejsce w PP, konkurs wewnętrzny w US, konkurs wewnętrzny między urzędami i na koniec siłą osoba przeniesiona na stanowisko. Tyyyle osób było chętnych do PP
No to poszukaj chętną osobę z PP czy innej komórki do OB? Ktoś Ci zejdzie z pokoju i usiądzie na sali obsługi klienta? Nie sądzę. Każdy ma ciężko więc po co te komentarze. Dopóki nie miałem tutaj konta nie wiedziałem, że tyle jadowitych węży pracuje obok mnie. Wstyd mi za Was.
12 kwi 2016, 12:44
Moglibyście z łaski swojej skończyć te przepychanki i wieczne udowadnianie, że ,,najgorzej to pracować w moim dziale"? Wszędzie jest dużo roboty, jedni mają więcej, inni troszkę mniej, ale to chyba nie temat do prowadzenia tego typu dyskusji. Skupmy się w tym miejscu na kwestii podwyżek i podawajmy sprawdzone informacje. Większość z nas (jak nie wszyscy) z niecierpliwością czeka na rozwój sytuacji i każda informacja jest na wagę złota. A jeżeli docierają sygnały, że jakaś IS już wprowadziła te nowe wartości mnożników, to tym bardziej robi się ,,gorąco". Pozdrawiam tych którzy z niecierpliwością oczekują kolejnych informacji w tej sprawie. I nie przepychajmy się wzajemnie kto powinien dostać a kto nie, kto robi więcej i powinien dostać jako pierwszy a kto jako ostatni.