Teraz jest 05 wrz 2025, 19:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 249 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona
Nagrody za I kwartał 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2015, 11:50

POSTY        26
Post Re: Nagrody za I kwartał
I tak zrobię, tylko, że zmiana nie będzie na urząd pracy:)

A ty dalej siedź i się ciesz ze swoich ogromnych zarobków w skarbowości, które są takie duże, że absolwent z jednorocznym stażem w korpo doradczej zarabia na poziomie naczelnika. Tak jest nie tylko młodzi ale i starzy zarabiają tu grosze, czym szybciej zaczniecie się szanować tym szybciej ta sytuacja się zmieni.

07 kwi 2016, 14:24
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
Pracuję 8 lat w skarbowości, te jak wychodzi najgorsze 8 lat, byłam przyjęta na złych warunkach, ale liczyłam na zmiany. Jak się później okazało zamrożone pensje zrobiły swoje. Jeszcze do niedawna miałam mnożnik 1.115, a jestem inspektorem, robiłam to samo co wszyscy i nie wydaje mi się, że moje koleżanki starsze stażem robiły coś więcej niż ja. Fakt na początku dużo mnie nauczyły, ale tak samo ja uczę teraz nowych pracowników. Mimo wszysko uważam, że przez te 8 lat jak ktoś miał mnożnik na poziomie 1.5, to nie miał co narzekać w porównaniu do 1.0, czy 1.115 jak u mnie. Nie będę pomstowała, że osoba, która pracuje rok ma takie samo wynagrodzenie jak ja, bo uważam, że te 1,5 to podstawa, którą każdy powinien mieć, a żeby na wyższych stanowiskach mieć więcej, to już koledzy i koleżanki skarbowcy musimy walczyć, a nie opluwać się nawzajem.
Ilu z was starych pracowników pojechałoby na jakiś protest? Zawsze słyszałam: "niech jadą młodzi, bo gdzie ja znajdę pracę w moim wieku", ale podwyżek młodym już dać to nie wolno?

07 kwi 2016, 14:32

REJESTRACJA11 gru 2015, 19:45

POSTY        11
ASPA ma racje każdy  powinien już dawno mieć mnożnik. 1,5 ! A z tego co wiem każdy ma dostać podwyżkę  wiec nie wiem co się burzycie i linczujecie młodych !  palka--==

07 kwi 2016, 15:34
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2015, 16:48

POSTY        52
wystarczyła informacja o ochłapach, żeby skarbowcy skoczyli sobie do gardeł, brawo  :brawa:

07 kwi 2016, 16:34
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
To źle świadczy o tych, którzy doprowadzili do tego o czym piszesz, a o czym skarbowcy mówią.

07 kwi 2016, 18:37
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
mlodapp                    

wystarczyła informacja o ochłapach, żeby skarbowcy skoczyli sobie do gardeł, brawo  :brawa:

jak zwykle...

07 kwi 2016, 18:37
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
optimus128                    

I tak zrobię, tylko, że zmiana nie będzie na urząd pracy:)

A ty dalej siedź i się ciesz ze swoich ogromnych zarobków w skarbowości, które są takie duże, że absolwent z jednorocznym stażem w korpo doradczej zarabia na poziomie naczelnika. Tak jest nie tylko młodzi ale i starzy zarabiają tu grosze, czym szybciej zaczniecie się szanować tym szybciej ta sytuacja się zmieni.

No i szerokości! Nie wiem na co czekasz, na lato? Już jutro złóż wypowiedzenie i idź zarabiaj lepiej w nowej, wspaniałej pracy :)

07 kwi 2016, 19:00
Amator

REJESTRACJA24 mar 2016, 12:40

POSTY        18
Nikt nie skacze sobie do gardeł... Ludzie są rozżaleni, nerwowi. Prawda jest taka, że każdy z nas daje ile potrafi, ile może czy czasami nawet ile ma chęć, przez 8 godzin dziennie i daje pracy większość swojego czasu i sił. Nie ma się co dziwić, że każdy chce z tego powodu godnie żyć. Każde grabie ciągną zawsze do siebie. Każdy powinien mieć min. 1.5 żeby przynajmniej mieć poczucie jakiejkolwiek satysfakcji zarobkowej. Mamy rok 2016 nie 2006, kiedy 2000 brutto to było dużo.

Niebawem czeka nas olbrzymia rerganizacja i wtedy będą się liczyły indywidualne predyspozycje doświadczenie i staż - gdzie kto trafi i za ile.

07 kwi 2016, 19:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 wrz 2015, 11:50

POSTY        26

Nie wiem na co czekasz, na lato?

Na okrągłą datę stażu aby ładnie w cv wyglądało:)

07 kwi 2016, 19:18
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
Szanujmy się. wiem że na górze tego nie robią wobec nas, ale oni żyją w innym świecie; niemającym nic wspólnego z rzeczywistością.
Pozdrawiam wszystkich pracowników USów.
Pamiętajmy, że w życiu najważniejsze są pieniądze... zaraz po zdrowiu i rodzinie...  :piwo:

07 kwi 2016, 19:41
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 08:01

POSTY        396
ztw                    

Szanujmy się. wiem że na górze tego nie robią wobec nas, ale oni żyją w innym świecie; niemającym nic wspólnego z rzeczywistością.
Pozdrawiam wszystkich pracowników USów.
Pamiętajmy, że w życiu najważniejsze są pieniądze... zaraz po zdrowiu i rodzinie...  :piwo:

Jednak to Pan Bóg jest najważniejszy. Zresztą do Niego zwracasz się o pomoc w stopce :)

08 kwi 2016, 06:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2013, 19:40

POSTY        274
Wystarczyło podnosić kwotę bazową i byłby spokój, ale to za proste lepiej trochę poszczuć ludzi, dać nadzieję, potem zabrać i w końcu każdy będzie się cieszył że w ogóle pracuje. W korporacjach praca jest prawie że niewolnicza. To jest dobre dla młodych wilków na parę lat. Potem też brakuje pary.

08 kwi 2016, 07:07
Początkujący

REJESTRACJA18 gru 2015, 11:31

POSTY        3
Brzechwa napisał kiedyś wiersz "... na straganie w dzień targowy, takie słyszy się rozmowy..."
Czy już wtedy wiedział co będzie się działo w US-ach :)?
Czytając nasze kłótnie czuję się jak te warzywa na straganie... a i tak skończymy wszyscy tak samo...
Życzę wszystkim i każdemu z osobna podwyżek, nagród o jakich marzy... i na jakie zasługuje... sobie również

08 kwi 2016, 13:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2015, 09:43

POSTY        42
Czy w IS Warszawa wiadomo coś o nagrodach?

11 kwi 2016, 09:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 249 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona