Czy ja dobrze rozumiem? Czy z tego wynika, że do Inspekcji Skarbowej wejdzie z UKS wywiad? Z tego wynikałoby, że pozostałe jednostki organizacyjne zajmujące się kontrolą skarbową połaczą z komórkami skarbowymi zajmujacymi się kontrolą podatkową. Taki luźny wniosek... ale może się mylę, niech mnie ktoś oświeci.
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:43 przez komis, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 06:57
Dziękuję koleżanki i koledzy za podniesienie na duchu i miłe słowa i... tak w ogóle za wszystko. Chyba się rozpłaczę. Tak na marginesie to mam nadzieję, że nie jestem taki głupi jak treść waszych wypowiedzi wskazuje.
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:43 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 09:17
Koszty służby przygotowawczej będą wynosiły 9 000 zł /osobę. Koszty te oszacowano dla osób nowozatrudnionych po wejściu w życie ustawy o KAS. To chyba koszty dojazdów do Warszawy i noclegów plus pozostałe wydatki , z tego co pamiętam to koszt mojej służby przygotowawczej w US kosztował ok. 1.500,- - tanie państwo.
____________________________________ Dla zasady nie ma sprawy
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:44 przez zenekzenek, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 09:57
Koszt mojej to ok. 650 zł, z tego co pamiętam, wiec może w te 9 klocków są wliczone przerwy kawowe czyli to, co młody skarbowiec potrzebuje najbardziej - żenada, ale podobno dzień bez żenady to nie dzień!!!
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:44 przez Kingu, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 11:29
To ja się chyba zwolnię i ponownie zatrudnię... Niech mnie dofinansują tymi 9.000.
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:45 przez majani, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 11:51
Zapomnieliście chyba, że te koszty to przede wszystkim koszty profesjonalnej, znakomicie wyszkolonej i umiejącej już teraz zadbać o własny interes KADRY, która w pocie czoła, trudzie i znoju wykuwać będzie z kawałka betonu dzieło w postaci urzędnika KAS...
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:45 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 13:25
Pora kończyć, KAS'y nie będzie... "Nie będzie reformy finansów publicznych 14:39 22.08.2007 Sejm zdecydował, że nie zajmie się rządowymi zmianami w finansach publicznych przygotowanymi przez wicepremier Zytę Gilowską. Za włączeniem prac nad finansami do porządku obrad było 168 posłów, przeciw 278 posłów i nikt się nie wstrzymał. Fiasko zmian w finansach publicznych jest pokłosiem konfliktu w koalicji. Rządzące PiS dąży do wyborów. Zyta Gilowska, odpowiadając dziennikarzom na pytanie o stosunek do zaistniałej sytuacji odpowiedziała: Mam stosunek melancholijny. Łatwo jest wymazać gumką pracę wielu ludzi. Resort finansów kierowany przez Zytę Gilowską przyjął pakiet zmian konsolidujących finanse publiczne. Pierwsze czytanie miało odbyć się w lipcu, jednak na dzień przed czytaniem sejmowym wybuchł konflikt w koalicji. Zmiany w finansach publicznych miały przynieść oszczędności rzędu 10 mld zł." Źródło: www.wp.pl.
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 23:44 przez iskiereczka, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 17:51
Pisałem już, że KAS szlag trafił i mam nadzieję, że wykopani zostaną nieudacznicy z rządu.
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 23:44 przez celnik, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 20:55
celnik
Pisałem już, że KAS szlag trafił i mam nadzieję, że wykopani zostaną nieudacznicy z rządu.
A co następni nam "zaaferują"??? :rolleyes:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 23:45 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
22 sie 2007, 21:01
Pora kończyć, KAS'y nie będzie... <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->"Nie będzie reformy finansów publicznych 14:39 22.08.2007 Sejm zdecydował, że nie zajmie się rządowymi zmianami w finansach publicznych przygotowanymi przez wicepremier Zytę Gilowską. Za włączeniem prac nad finansami do porządku obrad było 168 posłów, przeciw 278 posłów i nikt się nie wstrzymał. Fiasko zmian w finansach publicznych jest pokłosiem konfliktu w koalicji. Rządzące PiS dąży do wyborów. Zyta Gilowska, odpowiadając dziennikarzom na pytanie o stosunek do zaistniałej sytuacji odpowiedziała: Mam stosunek melancholijny. Łatwo jest wymazać gumką pracę wielu ludzi. Resort finansów kierowany przez Zytę Gilowską przyjął pakiet zmian konsolidujących finanse publiczne. Pierwsze czytanie miało odbyć się w lipcu, jednak na dzień przed czytaniem sejmowym wybuchł konflikt w koalicji. Zmiany w finansach publicznych miały przynieść oszczędności rzędu 10 mld zł." Źródło: www.wp.pl. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zmiany w finansach publicznych, jak wyżej, główne dzieło Zyty, dotyczyły w domyśle samej ustawy o finansach publicznych i głównie na ich procedowanie liczyła Pani Minister przed ew. przyspieszonymi wyborami. Projekty ustaw o KAS-ie do procedowania trafić tak czy siak w tych dniach nie mogły. Projekty zostają zatem w szufladzie Ministra i czekają na dalszy rozwój wypadków. Proponuję zatem trzymać kciuki za powodzeniem głosowania za samorozwiązaniem się parlamentu, które ma się odbyć na dniach, co nie jest wcale takie oczywiste w tym układzie, zwykła większość w tym przypadku nie wystarczy. Wówczas dopiero, w najmniej sprzyjającym wariancie, "reforma" pt. KAS, przesunie się minimum na 2009r lub po prostu trafi do kosza.
Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 11:58 przez Kanar, łącznie edytowano 1 raz
23 sie 2007, 06:57
Nie wiem co nowi "zaaferują" ale takiego dziadostwa, nędzy i ubóstwa w służbach skarbowych i celnych to najstarsi skarbowcy i celnicy nie widzieli.
23 sie 2007, 08:02
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nie będzie reformy finansów publicznych 14:39 22.08.2007 Sejm zdecydował, że nie zajmie się rządowymi zmianami w finansach publicznych przygotowanymi przez wicepremier Zytę Gilowską. Za włączeniem prac nad finansami do porządku obrad było 168 posłów, przeciw 278 posłów i nikt się nie wstrzymał. Fiasko zmian w finansach publicznych jest pokłosiem konfliktu w koalicji. Rządzące PiS dąży do wyborów. Zyta Gilowska, odpowiadając dziennikarzom na pytanie o stosunek do zaistniałej sytuacji odpowiedziała: Mam stosunek melancholijny. Łatwo jest wymazać gumką pracę wielu ludzi. Resort finansów kierowany przez Zytę Gilowską przyjął pakiet zmian konsolidujących finanse publiczne. Pierwsze czytanie miało odbyć się w lipcu, jednak na dzień przed czytaniem sejmowym wybuchł konflikt w koalicji. Zmiany w finansach publicznych miały przynieść oszczędności rzędu 10 mld zł. Źródło: www.wp.pl. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Po zwiedzeniu ślicznych zakamarków ciał pięknych kobiet w przepięknych zakątkach naszego globu, powróciłem w pełni wypoczęty do swej rezydencji. Na progu w czasie powitania, jedna z guwernantek ze łzami w oczach informuje mnie, że praktycznie na oczach wszystkich Polaków doszło do aktu aborcji. Patrzę i oczom nie wierzę, kilkumiesięczny płód (któremu nadano już nawet imię - KAS) z matki Zyty i wielu ojców został „wyskrobany” przez 278 posłów. Każdy z nich pchał paluszek by Go unicestwić. Co ważne, nikt się nie wstrzymał, co prawda 168 mówiło niech żyje, lecz paluszkiem też dotykali. Zyta mówi, że obecnie ma stosunek melancholijny. Faktem jest, że nie podaje z kim, lecz wspomina coś o gumce. Nie jest to najlepsze zabezpieczenie, ale… Coś trzeba płodzić dla melancholików będących w stanie ruminacji, którzy za 1.200 zł 1/3 życia spędzają w US.
PS Ojciec Dyrektor coś wspominał, że jest w stanie załatwić zmartwychwstanie, ale czy to prawda?
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:01 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
23 sie 2007, 20:09
celnik
Nie wiem co nowi "zaaferują" ale takiego dziadostwa, nędzy i ubóstwa w służbach skarbowych i celnych to najstarsi skarbowcy i celnicy nie widzieli.
A tu jeszcze wielkimi krokami zbliża się ISO 9000 i 12000... Jak nic zostaje tylko likwidacja i komercjalizacja.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:01 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz