U nas wprawdzie w małym US, jest nas 34 osoby, właśnie tymi doświadczonymi pracownikami z wiedzą, stażem i obyciem, po nagłośnienie ustawy o KAS, zaczęły się interesować biura doradztwa podatkowego proponując ewentualne zatrudnienie za, nie powiem, dość ciekawe kwoty. Także tym nowo przyjętym, którzy tak narzekają i obmawiają tych doświadczonych, stworzy się doskonała możliwość do wykazania się tak wspaniała znajomością i litery prawa i wszelkich systemów, aplikacji itp. Czas pokaże jacy to są wspaniali... jak spotkamy się po dwóch różnych stronach U nas też są tacy co pracuje rok a jakby już wszystkie rozumy pozjadali. Zobaczymy jakie będą wyroki sądów jak sprawa takiego młokosa trafi bez pomocy tych niby starych i nie chcących się uczyć hahaha. Powodzonka. Pamiętajcie na takich jak my doświadczonych i znających sekrety podatków czekają biura doradztwa !!! Pozdrawiam cieplutko tych co maja wskaźnik 1,2 i min., st. inspektora i 10 lat stażu
03 kwi 2016, 00:12
Re: Znowu bez podwyżek...
Aby urząd prawidłowo funkcjonował, musi być równowaga wieku. Tak było zawsze, młodzi bez starszych ani starsi bez młodych nie dadzą rady. Pozdrawiaki jeszcze miesiąc i koniec akcji PIT, a później laba haha (słowa generała), którego oczywiście nie pozdrawiam.
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
03 kwi 2016, 10:30
A wiecie ile w UKS ma starszy informatyk - z kilkunastoletnim stażem? Niecałe 2100 na rękę Wszyscy myślą że to żart, a to niestety prawda. Mówi, że popracuje do czasu, aż znajdzie coś lepszego, bo zamiłowanie do komputerów to jedno, ale ta pensja to jednak policzek Tak więc specjalistów w skarbówce to jednak nie będzie, tylko ciągła rotacja. Albo zaczną w końcu normalnie płacić, albo wszyscy zaczną uciekać do bardziej dochodowych zajęć. I będzie pseudo wyspecjalizowana kadra w tym KAS-ie.
03 kwi 2016, 19:26
wikawesolka
A wiecie ile w UKS ma starszy informatyk - z kilkunastoletnim stażem? Niecałe 2100 na rękę Wszyscy myślą że to żart, a to niestety prawda. Mówi, że popracuje do czasu, aż znajdzie coś lepszego, bo zamiłowanie do komputerów to jedno, ale ta pensja to jednak policzek Tak więc specjalistów w skarbówce to jednak nie będzie, tylko ciągła rotacja. Albo zaczną w końcu normalnie płacić, albo wszyscy zaczną uciekać do bardziej dochodowych zajęć. I będzie pseudo wyspecjalizowana kadra w tym KAS-ie.
Jestem st. kom. sk. - netto na rękę mam 2098,00
04 kwi 2016, 12:46
Starszy komisarz skarbowy z dobrym stażem nie jest już mile widziany w skarbowości, tak sobie myślę patrząc na obecne poczynania na górze. Teraz czas na młodych referentów - absolwentów szybko odchodzących do lepszej pracy lub szybko awansujących. Super kontrole będą, a VAT sam się uszczelni bez tych spróchniałych komisarzy
05 kwi 2016, 00:06
Podwyżki w kwietniu, a w maju wypłacane będzie wyrównanie od stycznia.
05 kwi 2016, 06:46
Skąd to wiesz szanowny kolego?
05 kwi 2016, 07:45
Ze szczytów władzy
05 kwi 2016, 11:58
Putin, Rydzyk? Jakiej władzy?! Nie no żartuję Fajnie Dzięki za odpowiedź
05 kwi 2016, 12:36
Hallowed to uchyl jeszcze rąbka tajemnicy jak mają wyglądać podwyżki? Czy jeżeli nie mam mnożnika 1.5, a z nieoficjalnych źródeł wiem, że jako oskarżyciel skarbowy (a takich osób w izbie jest z reguły niewiele- tyle ile urzędów) jestem jedną z najgorzej zarabiających na tym stanowisku, to czy mogę liczyć na 2 podwyżki? raz do 1.5 a dwa coś jeszcze z racji "nierówności płacowych"?
05 kwi 2016, 13:35
Pewnie powyższą do 3000 brutto wszystkim, którzy zarabiają mniej i to będą całe podwyżki.
05 kwi 2016, 13:45
losos2010
Pewnie powyższą do 3000 brutto wszystkim, którzy zarabiają mniej i to będą całe podwyżki.
3000 zł to pewnie będzie, ale od czasu KAS, a nie teraz.
05 kwi 2016, 14:41
Wolałbym aby najniższa płaca wynosiła 3000 netto.
05 kwi 2016, 21:48
Znów Was fantazja ponosi. Ja bym wolał 10 tysięcy brutto i służbową Mazdę 6, i Panią w bikini co by w lato wachlowała mnie liściem palmowym zamiast wiatraczka. To co my sobie ,,wolimy" nikogo nie obchodzi. Trzeba czekać aż dadzą kwitki do podpisania z nową pensją.