Teraz jest 10 wrz 2025, 13:29

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu

REJESTRACJA11 gru 2015, 19:45

POSTY        11
Post Re: Znowu bez podwyżek...
pożyjemy, zobaczymy...  :piwo:

31 mar 2016, 20:02
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
fruwaj                    

pewnie dlatego że komisarz skarbowy ma % od przypisu na co starszy księgowy liczyć nie może  :zeby:

Tylko że starszy księgowy bez żadnego wysiłku ma wynagrodzenie półtora raza wyższe niż komisarz, a w premii bierze udział zawsze, a nie tak jak komisarz, który ma premię tylko wtedy, gdy zmieści się w pierwszej piątce na cały wydział, jeśli uda mu się uczestniczyć w jakimś postępowaniu, od którego akurat nie ma odwołania. Bo nawet jak decyzja będzie wydana i doręczona, to wystarczy odwołanie, a już nie załapuje się na żadną premię ani komisarz, ani iks, z którym uczestniczył w czynnościach w tym postępowaniu.
Jeśli zazdrościsz komisarzowi, to po prostu poproś o przeniesienie do kontroli.

31 mar 2016, 20:20

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
gyokuro                    

fruwaj                    

pewnie dlatego że komisarz skarbowy ma % od przypisu na co starszy księgowy liczyć nie może  :zeby:

Tylko że starszy księgowy bez żadnego wysiłku ma wynagrodzenie półtora raza wyższe niż komisarz, a w premii bierze udział zawsze, a nie tak jak komisarz, który ma premię tylko wtedy, gdy zmieści się w pierwszej piątce na cały wydział, jeśli uda mu się uczestniczyć w jakimś postępowaniu, od którego akurat nie ma odwołania. Bo nawet jak decyzja będzie wydana i doręczona, to wystarczy odwołanie, a już nie załapuje się na żadną premię ani komisarz, ani iks, z którym uczestniczył w czynnościach w tym postępowaniu.
Jeśli zazdrościsz komisarzowi, to po prostu poproś o przeniesienie do kontroli.

nie ciskaj się i naucz się czytać między wierszami...
ja też pracuję w kontroli choć tylko w US ;) i wiem jak były wartościowane stanowiska: wy macie dodatki to będziecie mieć mniejsze podstawy...
no i mamy takie absurdy jakie mamy.
Zresztą podobnie teraz ma egzekucja - macie prowizje to lecicie na najniższych podstawach.
Choć z tymi prowizjami dla pracowników egzekucji też jest cyrk bo - zaznaczam moim osobistym zdaniem - prowizję powinni dostawał wyłącznie poborcy, a nie cała reszta, no ale jak widać jeden za klikanie w komputer ma prowizję, a drugi nie... Ot taka sprawiedliwość w tym zawodzie...

31 mar 2016, 20:42
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
A oskarżyciel skarbowy?

31 mar 2016, 20:42
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
fruwaj                    

ciekawe- bo nigdy takiego nie dostałem (koledzy z wydziału - też). nagrody są przyznawane po znajomości, a nie po wynikach. Możesz mieć i milion złotych ustaleń i wpłat i tak dostaniesz najniższą jak nie jesteś znajomym królika, tak abyś nie narzekał że nie dostałeś.

31 mar 2016, 20:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2015, 15:57

POSTY        8
Jeśli zazdrościsz komisarzowi, to po prostu poproś o przeniesienie do kontroli.[/quote]
nie ciskaj się i naucz się czytać między wierszami...
ja też pracuję w kontroli choć tylko w US ;) i wiem jak były wartościowane stanowiska: wy macie dodatki to będziecie mieć mniejsze podstawy...
no i mamy takie absurdy jakie mamy...
zresztą podobnie teraz ma egzekucja - macie prowizje to lecicie na najniższych podstwach...
choć z tymi prowizjami dla pracowników egzekucji też jest cyrk bo - zaznaczam moim osobistym zdaniem - prowizję powinni dostawał wyłącznie poborcy a nie cała reszta. no ale jak widać jeden za klikanie w komputer ma prowizję a drugi nie... ot taka sprawiedliwość w tym zawodzie...[/quote]
No pewa,jesli sprowadzasz prace w EA (nie poborcy) do "klikania" to lepiej juz chyba nic nie pisac.

31 mar 2016, 20:53

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Wiem wiem - narażam się pracownikom egzekucji, ale cóż - prawda jest brutalna, bo oni wykonują głównie, że tak to nazwę "mechaniczne" czynności w porównaniu np. z orzecznictwem czy obsługą bezpośrednią (kontrolę celowo pomijam :)
Ale dobrze też wiem, że pracownicy egzekucji uważają, że im się to należy...
Ja mam odmienne zdanie i nikomu nie każę się z nim zgadzać  :dokuczacz:

31 mar 2016, 21:01
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2011, 10:15

POSTY        163
fruwaj                    

Wiem wiem - narażam się pracownikom egzekucji, ale cóż - prawda jest brutalna, bo oni wykonują głównie, że tak to nazwę "mechaniczne" czynności w porównaniu np. z orzecznictwem czy obsługą bezpośrednią (kontrolę celowo pomijam :)
Ale dobrze też wiem, że pracownicy egzekucji uważają, że im się to należy...
Ja mam odmienne zdanie i nikomu nie każę się z nim zgadzać  :dokuczacz:

Myślę Fruwaj, że jesteś całkowicie odosobniony w swoim zdaniu. Przecież takie zajęcie wynagrodzenia albo rachunku to nie byle co,  a ile to się człowiek musi naszukać.  Jak to w ogóle można porównać  do orzecznictwa czy obsługi bezpośredniej.

Ostatnio edytowano 31 mar 2016, 22:44 przez markk, łącznie edytowano 1 raz

31 mar 2016, 22:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 mar 2007, 14:29

POSTY        10
Kolejny frustrat, który na nic nie przejdzie do egzekucji bo się boi, ale zawistnie będzie komentował zarobki w egzekucji. Mam dla Ciebie dobrą nowinę. Ostatnio sporo wakatów w egzekucji, coraz więcej ludzi odchodzi. Więc śmiało. Jak będziesz śmigał przed psem dłużnika uważając, żeby nie zgubić skasowanych 300 zł to możesz na zakręcie zadzwonić do kolegi z orzecznictwa dumającego nad paragrafem w wordzie i przedyskutować swoją decyzję ;)

01 kwi 2016, 05:20
Zaawansowany

REJESTRACJA30 mar 2016, 07:54

POSTY        61
cyfer                    

komisarz skarbowy        1,180
a
starszy księgowy        1,580

Poważnie? Coś chyba nie tak...

a może tak podać zasadnicze wynagrodzenie do tych mnożników - wtedy powinno się wszystko rozjaśnić  :huh:

Nurtuje mnie też inna kwestia: co robi starszy księgowy w uks? Decyzje uks-ów wprowadzane są do POLTAX przez us i us-owskie księgowe księgują te decyzje i zajmują się dalszymi krokami. Nawet nie wiedziałam, że w uks-ach są księgowe. Chyba, że księgowa z uks i księgowa z us to dwie różne profesje, a tylko nazwa stanowiska podobna  :blink:

Ostatnio edytowano 01 kwi 2016, 06:17 przez Gryzelda, łącznie edytowano 1 raz

01 kwi 2016, 06:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 mar 2007, 14:29

POSTY        10
komisarz skarbowy ma 1,18 ??? To raczej niemożliwe...

01 kwi 2016, 06:11
Amator

REJESTRACJA08 gru 2015, 07:52

POSTY        25
tylko chodzi się o stopę bazową. UKS mają ją jednak trochę inną niż US. Więc mnożniki mnożnikami, ale kasa kasą...

01 kwi 2016, 06:31
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Radosnick                    

tylko wszystko rozchodzi się o stopę bazową. UKS mają ją jednak trochę inną niż US. Więc mnożniki mnożnikami, ale kasa kasą...

Kwota bazowa jest taka sama dla całej służby cywilnej ( US, UKS, IS i np. urzędy wojewódzkie,  cywile w Policji ) ok. 1870 zł.

01 kwi 2016, 06:39
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
W UKS Komisarz Skarbowy to inne stanowisko niż w US. To kolejny stopień po starszym referendarzu.

01 kwi 2016, 07:10
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 173  Następna strona