Teraz jest 10 wrz 2025, 11:49

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 173  Następna strona
Znowu bez podwyżek... 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2015, 17:18

POSTY        11
Post Re: Znowu bez podwyżek...
Czy ktoś wie jak zwartościowane zostały poszczególne stanowiska w urzędach? jakie są minimalne mnożniki?

25 mar 2016, 07:36

REJESTRACJA04 wrz 2015, 22:39

POSTY        19
Miejmy nadzieje, że związki zawodowe nie pozwolą na to żeby osoby, które pracuje w skarbowości rok czy dwa będzie miały taki sam mnożnik jest osoby mająca 20 lat stażu pracy.
Niektórym 20 lat zajęło dojście do takiego mnożnika, jeszcze inni w ogóle go nie doświadczyli a żółtodziób dostanie takie na start.wglowe  palka--==

25 mar 2016, 18:15
Amator

REJESTRACJA24 mar 2016, 12:40

POSTY        18
Staż pracy nie zawsze jest wyznacznikiem umiejętności... Z mojej perspektywy osoby z dłuższym stażem nie powinny mieć dużo wyższych mnożników od osób ze stażem poniżej 5 lat, z uwagi na posiadanie dodatku stażowego.

26 mar 2016, 07:52
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
bolismatunore                    

Miejmy nadzieje, że związki zawodowe nie pozwolą na to żeby osoby, które pracuje w skarbowości rok czy dwa będzie miały taki sam mnożnik jest osoby mająca 20 lat stażu pracy.
Niektórym 20 lat zajęło dojście do takiego mnożnika, jeszcze inni w ogóle go nie doświadczyli a żółtodziób dostanie takie na start.wglowe  palka--==

proszę nie obrażać kolegów i koleżanek z małym stażem! To po prostu nie wypada.

26 mar 2016, 08:49
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Marshal                    

Staż pracy nie zawsze jest wyznacznikiem umiejętności... Z mojej perspektywy osoby z dłuższym stażem nie powinny mieć dużo wyższych mnożników od osób ze stażem poniżej 5 lat, z uwagi na posiadanie dodatku stażowego.

pracownicy z dłuższym stażem powinni zarabiać o wiele więcej ale powinno wymagać się od nich o wiele więcej...

26 mar 2016, 08:51
Amator

REJESTRACJA12 wrz 2010, 10:37

POSTY        29
Dokładnie, proszę nie obrażać pracowników z krótszym stażem a stwierdzenie dziewczynka z sekretariatu to  palka--== , ta dziewczynka z sekretariatu ma często większe umiejętności i kwalifikacje niż te ... w US.

czytaj=--=== regulamin
Pinero

26 mar 2016, 10:56
Znawca

REJESTRACJA14 kwi 2011, 18:32

POSTY        120
W polskiej administracji publicznej dominuje system senioratu wedle którego najlepiej wynagradzani powinni być najstarsi pracownicy. Pełna zgoda co do zasadności istnienia dodatku za wysługę lat.
Ale czy to jest wystarczająca przesłanka aby tak różnicować pensje młodszych i starszych pracowników jeśli chodzi o mnożniki wykonujący tożsame zadania?

Z obserwacji mogę powiedzieć, że awansowanie w grupie stanowisk wspomagających i specjalistycznych prawie wyłącznie związane są tylko ze stażem pracy.

Starsi powiedzą: nam zamrożono pensje od 9 l. Zapomina się jednak, że ci z młodszym stażem zostali zatrudnieni na gorszych warunkach płacowych.

Dla mnie oczywistym jest ustalenie wpierw minimalnego wynagrodzenia w administracji podatkowej i skarbowej. Na dobry początek niech to będzie te chociaż proponowane 1,5 kwoty bazowej.

Potem wyrównajmy dysproporcje płac co do stanowisk pracy poprzez wprowadzenie ogólnopolskiej listy płac z ujednoliconym zaszeregowaniem. Tak jak jest w służbach mundurowych.

Bo inaczej spetryfikujemy nierówności.

26 mar 2016, 12:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2014, 10:55

POSTY        6
Pracowałam w skarbówce ponad 1,5 roku ma umowie-zastępstwo, teraz dostałam umowę na rok. Robię to co osoby z 20-letnim i większym stażem, a zarabiam mniej. Moim zdaniem osoby starsze już nie mają tego wigoru i praca idzie im wolniej, do tego należy dodać że praca na nowych programach często sprawia im trudności i wyręczają się młodszymi, więc nam młodszym przybywa pracy.

26 mar 2016, 12:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
faith27                    

Pracowałam w skarbówce ponad 1,5 roku ma umowie-zastępstwo, teraz dostałam umowę na rok. Robię to co osoby z 20-letnim i większym stażem, a zarabiam mniej. Moim zdaniem osoby starsze już nie mają tego wigoru i praca idzie im wolniej, do tego należy dodać że praca na nowych programach często sprawia im trudności i wyręczają się młodszymi, więc nam młodszym przybywa pracy.

Ale buta ! Pracuję prawie 20  lat i to co piszesz o tych "starszych" mogę powiedzieć o pracownikach z kròtkim stażem. Zalecam umiar i obiektywizm.

26 mar 2016, 13:51
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 10:33

POSTY        169
Mam 25-letni staż pracy w skarbowości i ponad 30 letni staż w ogóle, a niejednego młodego pracownika jeszcze bym zakasał. Większości młodych, którzy u nas pracują wydaje się, że wszystkie rozumy pozjadali, a do pracy tylko przychodzą i śmieją się z tych co w pocie czoła zasuwają i którzy na swoją pozycję długie lata pracowali. I co teraz mają się równać? Dlaczego? Że się wcześniej urodzili? To przecież nie ich wina. Równa płaca należy się tylko za taką samą pracę, a nie takie same obowiązki. :zly1:

26 mar 2016, 14:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 06:35

POSTY        64
Szanowne koleżeństwo, dawno nic nie pisałem, ale obserwuję codziennie forum SKARBOWCY. Tragedia - zarabiamy grosze, a już nawet obietnica śmiesznych podwyżek sprawia, że skaczemy sobie do gardeł, gotowi wyrwać krtań. Co oni z nami zrobili? Żenada, sami się pozabijamy. Fakt zarabiamy mało, ale czy to powód do jeszcze większego upodlenia( już samoupodlenia )? Trochę poczucia godności życzę wszystkim.

26 mar 2016, 14:51
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
No nie mogę, rzucili trochę pieniędzy i już towarzystwo się ,,bije" kto powinien ile dostać haha.

26 mar 2016, 15:26
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
faith27                    

...praca na nowych programach często sprawia im trudności ...

Po pierwsze kto cię nauczył np. Poltaxu? Tylko pracownik starszy stażem, który go zna.
Po drugie skoro takim jesteś świetnym fachowcem to dlaczego trzymasz się tej skarbowości? Bo chyba nie ze względu na pensję czy atmosferę?
Po trzecie to mam nadzieję, że ze mną nie pracujesz.

Herbatnick                    

No nie mogę, rzucili trochę pieniędzy i już towarzystwo się ,,bije" kto powinien ile dostać haha.

Nawet nie rzucili żadnych pieniędzy, ale jak na razie tylko plotki.

26 mar 2016, 15:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2014, 10:55

POSTY        6
Pinero                    

Po pierwsze kto cię nauczył np. Poltaxu? Tylko pracownik starszy stażem, który go zna.

Może i nauczyły mnie osoby z większym stażem, ale niektórych "kruczków" musiałam się sama nauczyć. Teraz jak wchodzą nowe programy to każdy się uczy od początku, więc nie dziwi mnie że starszym zajmuje to więcej czasu niż młodym którzy mają bardziej chłonny umysł.
Pinero                    

Po drugie skoro takim jesteś świetnym fachowcem to dlaczego trzymasz się tej skarbowości? Bo chyba nie ze względu na pensję czy atmosferę?

Po prostu lubię to co robię, to takie dziwne?
Pinero                    

Po trzecie to mam nadzieję, że ze mną nie pracujesz.

Też mam taką nadzieję, bo widzę że do młodych ludzi jesteś uprzedzony nie poznawszy ich wcześniej.

26 mar 2016, 20:04
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2422 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 173  Następna strona