Teraz jest 06 wrz 2025, 07:13

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 12:02

POSTY        36

Bo skoro mam wybierać między złym a <!--coloro:#990000--><span style="color:#990000"><!--/coloro-->beznadziejnym to lepiej dać sobie spokój i mieć czyste sumienie<!--colorc--></span><!--/colorc-->. Żadna z obecnie występujących na rynku formacji nie gwarantuje sensownych rozwiązań pozwalających liczyć na dobry rozwój mojego Kraju. A dobrymi chęciami i populizmem to... wiadomo co.
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Też nie pojawię się tej jesieni przy urnie<!--colorc--></span><!--/colorc-->... IV RP.

Wiemy, co nam serwuje PiS, LiS.
Wiemy, co serwowało nam SLD, także UW, teraz LiD.

100% niewiadomą jest PO.

W trakcie ostatnich wyborów popełniłem błąd. Oddałem po jednym głosie dla UW, PO, PiS.
Elektorat PiS to prawie taki sam beton jak elektorat LiD (z tą różnicą, że Ci drudzy używają szarych komórek).

Tak naprawdę, to ani za SLD, ani PiS nie nastąpiła poprawa w naszym resorcie, wręcz odwrotnie (Praktyk 1945 mógłby to ocenić, ale go zjebal...) Czy PO to zmieni? Domyślam się, że pociągnie reformę KAS dalej (może pod inną nazwą), ale w obecnej sytuacji potrzebna jest większość (pewnie PO z LiD się dogada, jeżeli to da większość, ale dopiero po wyborach).

Jeżeli będziesz chciał mieć czyste sumienie, to (za przykładem Ministerstwa Sprawiedliwości) niedługo zakupione zostaną do każdego Urzędu dyktafony i każdy każdego będzie nagrywał, wedle instrukcji.
Dyktafony to początek, to na razie Tanie Państwo. Minikamery pójdą w drugiej turze, cołodobowy monitoring. <_<

Ostatnio edytowano 21 sie 2007, 11:51 przez jabol, łącznie edytowano 1 raz

20 sie 2007, 21:50
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
PO jako jedyny obiecywał PRZED wyborami likwidację urzędników. Więc można im wierzyć na słowo, że mieli czyste intencje.
Najśmiejszniejsze jest to, że wszystkie partie wybrzydzają na urzędników skarbowych, a przecież to jak funkcjonujemy/jesteśmy postrzegani - jest zasługą głównie kolejnych rządów, bo nie znam żadnego urzędu, który by się wybił na niepodległość.
Ale pewnie coś w tym jest, że złe urzędy niszczą podatników, a dobry rząd rozdaje cukierki... Ładnie to wygląda na płaskim ekranie.

Ostatnio edytowano 21 sie 2007, 16:45 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

21 sie 2007, 15:35
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

[...]
Jeżeli będziesz chciał mieć czyste sumienie, to (za przykładem Ministerstwa Sprawiedliwości) niedługo zakupione zostaną do każdego Urzędu dyktafony i każdy każdego będzie nagrywał, wedle instrukcji.
Dyktafony to początek, to na razie Tanie Państwo. Minikamery pójdą w drugiej turze, cołodobowy monitoring. <_<

Och, daleko w tyle jesteś... posiadam już sporą "dyskografię" - w mp3 będzie tego kilka GB.  :D

Jest też pokaźna lista radosnej twórczości w formie pisemnej...

A kamery i monitoring były zanim się pojawiłem w instytucji.

To wszystko oczywiście wężykiem, wężykiem

21 sie 2007, 16:10

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ładnie to wygląda na płaskim ekranie.

No Drago masz płaski ekran (LCD czy Plazme)? Zresztą nieważne... wydało się!!!
Będziesz się tłumaczył skąd urzędasa stać na takie cuda techniki przed speckomisją  B)))  B))) z CBA!
Co ty myślisz może, że Minister Finansów jesteś?  :nonono:

Ps. ale się zdenerwowałem... :angry:

Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:57 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

21 sie 2007, 18:24

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 14:58 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

22 sie 2007, 08:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2006, 13:01

POSTY        102

LOKALIZACJAStolica Pomorza
To może dołożymy do sondy jeszcze jedną partię?

Powstanie partia ĘĄ z Szymonem Majewskim na czele

Niektórzy twierdzą, że wybory tuż, tuż, dlatego co przezorniejsi już zaczynają szykować się do walki o głosy Polaków. Na rogu ulic Marszałkowskiej i Królewskiej w Warszawie, o godzinie 15 odbędzie się inauguracja kampanii wyborczej nowego ugrupowania politycznego - partii ĘĄ. Założycielem partii i pierwszym kandydatem na posła jest Ędward Ącki znany niegdyś jako Szymon Majewski.
Jak donosi portal tvn24.pl spotkanie z potencjalnymi wyborcami poprowadzą Szefowa Sztabu Wyborczego Partii ĘĄ oraz Osobisty Asystent Ędwarda Ąckiego - Ądrzej.
Założycielem partii ĘĄ jest Ędward Ącki znany niegdyś jako Szymon Majewski. Uznał on za konieczne kandydowanie do Sejmu po rozpadzie koalicji rządowej i ogłoszeniu przez premiera przygotowań do przedterminowych wyborów. Stworzył zatem własne stronnictwo, którego pełna nazwa brzmi "Partia ĘĄ - Szczerzy do bólu".
Podczas spotkania przedstawione będą kulisy powstania tego nowego ruchu politycznego i jego najbliższe plany działań politycznych. Zaprezentowane zostaną także logo, hasło i billboard wyborczy oraz program ugrupowania. Obecnie trwa uruchamianie strony internetowej partii oraz komponowanie hymnu. (zel)

<a href="http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9133835&rfbawp=1187778341.901" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...=1187778341.901</a>

<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

22 sie 2007, 11:28
Fachowiec

POSTY        1834

Patrzę na sondę i oczom nie wierzę...

A cóż cię tak zaskoczyło?

22 sie 2007, 15:31

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

A cóż cię tak zaskoczyło?

Mnie zaskoczyło, że na PiS jeszcze ktoś chce głosować. :mur:

Ale czy te oczy mogą kłamać? :lol:

Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 23:48 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 sie 2007, 15:44
Fachowiec

POSTY        1834

Pod warunkiem, że pracownicy wiadomych biur poselskich nie wpadli na naszą sondę ponabijać punktów.
Jak jest tak dobrze to czemu boją się wyborów jak diabeł święconej wody?

Ostatnio oglądałem w mediamarkcie płaskie ekrany, zaraz obok jest sklep z akwariami. Niestety tylko ten drugi płaski ekran jest w zasięgu mojej kieszeni... Za to nie ma przerw na reklamy. :D

Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 23:49 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

22 sie 2007, 15:53

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ostatnio oglądałem w mediamarkcie płaskie ekrany, zaraz obok jest sklep z akwariami. Niestety tylko ten drugi płaski ekran jest w zasięgu mojej kieszeni... Za to nie ma przerw na reklamy. :D

A co, sąsiad zasłonił firankę? :lol:

Ostatnio edytowano 22 sie 2007, 23:49 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

22 sie 2007, 15:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 09:18

POSTY        78

Możesz ich mieć gdzieś ale ONI żyją z twoich pieniędzy,

I niestety taka jest smutna, a nawet żałosna prawda. Nie można nie wiedzieć, że to my zarabiamy kasę dla wszystkich partii i ich wybrańców do parlamentu i rządu. Na funkcjonowanie nawet najbardziej kontrowersyjnych ugrupowań, na diety, ryczałty, pensje i odprawy. Można oczywiście myśleć, że nieuczestniczenie w wyborach daje czyste sumienie, ale chyba nie nam - Skarbowcom. Chcąc niechcąc, zawsze popieramy tych, którzy aktualnie są u władzy i to pomimo tego, że odwdzięczają się nam licytacją kto nas więcej zlikwiduje.
Czasami rozumiem tych, którzy nie płacąc różnymi metodami podatków tłumaczą to, że nie będą płacić na to...

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:28 przez Rysiu, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 07:43

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

Ale czy te oczy mogą kłamać? :lol:

No właśnie to mnie zaskoczyło. Najfajniejsze jest to, że z kimkolwiek nie rozmawiam, to każdy twierdzi, że na PIS i Kaczyńskiego nigdy nie głosował i głosował nie będzie. A potem wychodzi jakiś sondaż i pyk, mają 28%... Gdzie wy ludzie jesteście? Czy ja już tak bardzo spseudoeliciałem, że przebywam wyłącznie w niereprezentatywnych środowiskach?

Natomiast wydaje mi się, że odkryłem (już jakiś czas temu zresztą) pewną prawidłowość związaną z propisowską propagandą. Zwróćcie uwagę na komentarze do wiadomości na wp.pl. Odnoszę wrażenie, że 5-10 etatowych pisowców siedzi gdzieś w biurach poselskich przy kompach i ich zadaniem jest odpowiednie komentowanie wiadomości. Zbliżony poziom i styl propisowskich wpisów, a także ich nadreprezentatywność jest tu zastanawiająca... Zwłaszcza charakterystyczny jest jeden rodzaj wpisu (który wprawdzie ostatnio jakoś jest nie tak często widoczny), w którym jakiś koleś, bez względu czego dotyczy wiadomość, wpisuje zawsze: Spokojnie głosuję na PiS...

Rysiu,

Czy pisząc "my zarabiamy dla nich kasę" miałeś na myśli: my-podatnicy, czy my-skarbowcy?

Bo jeśli to pierwsze, to się zgodzę, jeśli to drugie, to już nie bardzo. Skarbowcy zbierają kasę, ale jej nie zarabiają...

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:29 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 07:54

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

No właśnie to mnie zaskoczyło. Najfajniejsze jest to, że z kimkolwiek nie rozmawiam, to każdy twierdzi, że na PIS i Kaczyńskiego nigdy nie głosował i głosował nie będzie. A potem wychodzi jakiś sondaż i pyk, mają 28%...

Podobno (wg badań uczonych w piśmie) na PiS głosowali przede wszystkim ludzie z wykształceniem średnim lub podstawowym pochodzący z małych i średnich miasteczek a także ze wsi (broń Boże nie mylić z WSI ;) ).
Ja jednak znam kilka osób z duuużego miasta, które mają wyższe wykształcenie i również głosowało na PiS... Osoby te charakteryzuje, moim zdaniem, roszczeniowy stosunek do rzeczywistości i tęsknota... za socjalistycznym względnym bezpieczeństwem socjalnym (czy jak to nazwać). Drażni ich postępująca dywersyfikacja społeczeństwa na biednych i bogatych (sami oczywiście nie należą do osób majętnych), w związku z tym uważają np., że prywatyzacja w Polsce powinna odbyć się na wzór prywatyzacji w Czechach tzw. Kuponowej (nie pomni katastrofy jaką przeżyła w wyniku tej nieudanej formy prywatyzacji korona czeska), gdzie każdy obywatel dostał równą działkę w prywatyzowanym majątku.
Spotkałem też jednego bardzo zamożnego przedsiębiorcę co przyznaje się, że głosował na PiS ale on twierdzi obecnie, że PiS to jest jego największe polityczne rozczarowanie... i nie zamierza na nich głosować.

raf                    

Skarbowcy zbierają kasę, ale jej nie zarabiają...

Fakt, w skarbówce raczej marnie się zarabia. ;)

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:30 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 15:25
Fachowiec

POSTY        1834
Zależy kto, jak i gdzie zbierał dane. Gdyby mieli tyle na starcie, już dawno rozpisaliby wybory. Bo w poprzednich byli raczej mistrzami finiszu. Na moje oko twardy elektorat pis to raczej koło 13%, mają może kilka procent więcej. Ale nie kilkanaście.

To nie jest specjalna tajemnica, że etatowi siedzą na necie, nie tylko na wirtualnej. W końcu trzeba coś robić żeby się nie nudzić w biurach poselskich..

Pytanie w obliczu nadchodzących wyborów brzmi raczej - która partia ma sensowną wizję aparatu skarbowego?

Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:31 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

23 sie 2007, 15:50
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 94  Następna strona